Resultat i Korpenserien.

HORNETS – LOKO. V:A ÄMTERVIK 9-1 (3-1)

En lite småseg första period där HOR var det spelförande laget. Efter drygt 5 min. tog man ledningen och efter drygt 14 min. gjorde man två snabba. Minuten senare reducerade LVÄ. I andra perioden lade HOR i en högre växel och det var stundtals spel mot ett mål. Siffrorna rann iväg och HOR vann med 9-1.

MONSTER E – DEJE O.B. 7-3 (5-1)

Hyfsat tidigt skaffade sig ME en 2-0 ledning men DOB reducerade. När sedan ME visade gamla ryssfemmatakter så satt 3-1. Innan periodvilan hade man gått upp till 5-1. I andra jämnade det ut sig lite och DOB fick några chanser att hänga bollen. ME vann matchen till slut med 7-3.

HORNETS - HEROES 6-5 (3-4)

En måste match för HOR som var piskade till att vinna för att kliva över strecket och öka sina chanser till play-in spel. Började bra när man tog ledningen efter dryga minuten. Det var jämt skägg lagen emellan och man följdes åt i målprotokollet. HER vände på steken och hade 3-4 med sig inför andra. HOR som sagt piskade att vinna låg under med 4-5 efter halva andra när man drog på sig en utvisning när man slarvade i bytet och hade för många spelare på planen. Chans för HER att öka på men inget mål. Istället kunde HOR vända till 6-5 och man tog en viktig seger.

ORTEN - SWEDELVE 7-8 EFTR.FÖRL. (3-6)

Började bra. SWE tog ledningen efter 11 sek. ORT kvitterade 38 sek. senare. Jämt spel lagen emellan. SWE hade 1-3 men ORT kom igen med reducering och kvittering. SWE sprang ifrån innan vilan och hade 3-6 med sig. En måste match för ORT som behövde minst en poäng för att säkra sin play-in plats. Halvvägs in i andra hade SWE 4-7 och det såg länge mörkt ut. Men sen hände något. Antingen att SWE slappnade av lite eller så tryckte ORT på ännu hårdare. Med 1,56 kvar satte ORT 5-7. Med 59 sek. kvar satte man 6-7. Såg fortfarande mörkt ut men med 23 sek. kvar kvitterade man och matchen togs till förlängning. SWE avgjorde där men en pinne räckte för ORT att säkra sin play-in plats.

T H UNICORN - NILSBY 3-9 (2-6)

Måste match för NIL. THU var hyfsat med målmässigt första 10 min. När sedan NIL gjorde 2 snabba till 1-4 så kändes det lite som luften gick ur. Lagom till vilan hade NIL 2-6 med sig. Matchen igenom var det ett massivt spelövertag för NIL. Trots det var det målmässigt jämnare i andra. Men NIL var det bättre laget och hade mer att spela om så man vann välförtjänt med 3-9.

TT-TOLITA – AP-99 5-4 (1-2)

Ännu en måste match. Denna gång för AP som var piskade att ta 3 poäng för att kliva upp på sista play-in platsen. AP tog tidigt ledningen och drygt halvvägs in i första fick man även chansen i PP men inget mål. Man drygade till slut ut till 0-2 men knappa minuten senare var det reducerat. 1-2 stod sig perioden ut. TT fick avsluta första och börja andra i PP och då kvitterade man och sedan tog ledningen. Innan halva andra hade AP kvitterat. I slutet av matchen satte AP 3-4 men TT kämpa på. Med dryga minuten kvar kvitterade man och men 2 sek. kvar av matchen satte TT segermålet, 5-4.

WHALERS - #201 8-6 (6-4)

En jämn match där # tog ledningen två gånger om. 0-1 och 1-2. Men WHA sprang upp till 5-2 halvvägs in i första. Men # gav sig inte utan man kämpade på. Lagom till vilan stod det 6-4 till WHA. 20 sek. i andra reducerade # till 6-5. Båda lagen kämpade på och vid drygt halva andra fick WHA chansen i PP och då satte man 7-5. Trots en bra kämpainsats av # räckte man inte riktigt till när WHA vann med 8-6.

NÄTMASKARNA – FRYKSTA BRUINS 6-5 (1-1)

FB ånga på från start och tog tidigt ledningen. Men NÄT bet ihop och kämpade på bra. 0-1 stod sig länge trots chanser åt båda hållen. Några minuter innan vilan kvitterade NÄT. Strax innan vilan fick FB chansen att göra 1-2 när hela målet var öppet. Men en fantomräddning av NÄT-keepern Leon bäddade för årets räddning, utan tvekan. Så 1-1 fick bli resultatet i pausen. I andra hände något. NÄT ånga på och gick upp till en 4-1 ledning. Efter halva stod det 5-2. FB kämpade på hämta upp till 5-4. Innan NÄT satte 6-4. 6 sek. kvar reducerade FB men NÄT tog sin allra första seger. Som vi sa efter matchen. Det finns en första gång för allting.

WHALERS – LELLRÄKAS U 4-5 (2-2)

Seriefinal. Nu skulle det avgöras. WHA, LU eller SWE! Vilka skulle vinna serien? WHA ånga på från start och gick snabbt upp till 2-0. Men LU bet ihop och kämpade på. Innan halva så reducerade LU. Man fortsatte att kriga och minuten från paus kvitterade man och 2-2 stod sig perioden ut. Båda lagen kriga på därute i en hård men ändå schysst och välspelad match. LU tog ledningen och efter halva andra drygade man ut till 2-4. Ganska snabbt därefter reducerade WHA. Båda lagen fortsatte att kriga på. Såg ut som LU skulle klara av det men med 32 sek. kvar kvitterade WHA. Det hela såg ut att få avgöras på övertid. Men WHA ville verkligen vinna serien för tredje året i rad och plockade därför ut målvakt och skapade 2-3 bra chanser. Men LU-målvakt räddade och kastade ut. WHA målvakt kommer in och det blir för många spelare på planen. Allt finns redan beskrivet i livefilm på facebook. Straff döms och LU sätter den och vinner därmed serien men grundseriens sista skott på mål.