Whalers - Vinnare av Power Cup 2016 i Kil.

Här hittar du alla resultat från Power Cup 2016.
Matchdetaljer (målskyttar, utvisningar, mm) publiceras här allt eftersom...

Regler för placeringar:

- Inbördes placering avgörs genom antal poäng.
- Vid lika poäng avgörs placering genom målskillnad, det vill säga skillnaden mellan antalet gjorda och insläppta mål.
- Är målskillnaden lika placeras det lag främst som har gjort flest mål.
- Är lagen fortfarande lika avgörs placering genom inbördes möte/n.
- Är lagen trots detta lika placeras det lag främst som har minst antal utvisningsminuter i gruppen.
- Är lagen trots detta lika sker lottning mellan de lag som ej kunnat särskiljas.

MONSTER ENERGY – WHALERS 1-2

Kvartsfinal 1. Två antagonister ifrån inhemska serien där Whalers gått segrande ur varje möte. Skulle det bli ändring idag? Jämt spel mellan lagen men i 6e minuten tog ME ledningen. Whalers gav sig inte utan kvitterade 3 minuter senare. Fortsatt jämt men det var Whalers som skulle ta ledningen i tolfte minuten. ME fick chansen i PP sista minuten men Whalers höll ifrån och vann ännu en gång mot Monster.

FREDROS – WIZARDS 0-1

Kvartsfinal 2. Fredros får anses vara det stora skrällaget i kvartsfinal. Nollan hållen hela vägen. Jämt spel men där Wizards chanser var lite hetare. I elfte minuten skulle målnollan spräckas och det var Wizards som gjorde det. Fredros första insläppta mål men tyvärr tog det stopp här. Wizards vidare till semifinal.

AL BANDY – BRING 4-3 (EFTR.FÖRL.)

Kvartsfinal 3 stod mellan två långväga lag. Al bandy från Vänersborg och Bring från Borås. Jämt mellan lagen och de skulle följas åt i målprotokollet. Med 59 sekunder kvar skulle AB ta ledningen men Bring var snabbt framme och kvitterade. 17 sekunder mellan målen. Matchen fick avgöras i förlängning där AB drog längsta stråt. (Filmklipp på målet finns i segerintervjun på Kilskorpens Youtubekanal).

LOKOMOTIV M-TOWN – MOSSGATAN 0-2

Kvartsfinal 4. Jämt spel lagen emellan där båda lagen skapade chanser men inga riktigt heta. Mossgatan skulle ta ledningen i åttonde minuten. Fortsatt jämt där M-Town fick jaga kvittering. I tionde minuten satte Mossgatan 2-0. En enkel petning på frislag från nästan halva planen som avslutades med ett blytungt dragskott som gick igenom allt och alla. (Filmklipp på målet finns i segerintervjun på Kilskorpens Youtubekanal).

WHALERS – WIZARDS 2-0

Semifinal 1. Karlstadderby i första seminfinal. Jämt spel mellan lagen där båda lagen skapade chanser. Whalers skulle ta ledningen i tredje matchminuten. Wizards jagade kvittering och stundtals spela dom runt bollen elegant inom laget. Whalers skulle så småningom sätta 2-0. Wizards hade det nu tungt. Man skulle få chansen i PP i slutminuterna och man valde att plocka målvakten. Men det hjälpte föga denna dag. Whalers höll ifrån och kunde knipa den första finalplatsen.

AL BANDY - MOSSGATAN 4-0

Semifinal 2. Al Bandy från Vänersborg ställdes mot hockeykollektivet Mossgatan, (som vunnit cupen 2 gånger), i den andra semifinalen. Inledningsvis jämt men i tredje skulle AB ta ledningen och det i PP. Mossgatan fortsatte att kriga på men orken började tryta såg det ut som. I nionde minuten skulle AB dryga ut till 2-0. Mossgatan fortsatte att kriga på. Med dryga minuten kvar skulle det bli dubbelutvisning och det öppnade upp mer ytor för AB som satte 3-0. Tung uppförsbacke för Mossgatan som fick se sig besegrade med 4-0. Al Bandy knep den sista finalplatsen.

WHALERS – AL BANDY 2-1 (EFTR.STR.)

Nu skulle finalen stunda. Jämt mellan bägge lagen. Chanser gavs och chanser togs men två storspelande målvakter fanns det på planen. AB skulle i åttonde minuten ta ledningen. I och med att finalen spelas i 20 minuter så hade Whalers gott om tid på sig att styra upp någonting. Det var fortsatt jämt där båda lagen fortsatte att byta chanser med varandra. I tolfte minuten skulle Whalers till slut kvittera. Båda lagen fortsatte att skapa chanser men ingen målvakt ville släppa bollen förbi sig. När slutsignalen ekade i hallen stod det fortfarande 1-1. Matchen skulle få avgöras i förlängning eller på straffar. I förlängning hände inte så mycket, några få chanser men ingen riktigt farlig. Det hela skulle avgöras på straffar. Al Bandy börjar men målvakten räddar. Whalers första straff går i mål och fördel Whalers. Al bandy skickar fram chef Martinsson och vilken straff. En zorro och målvakten var helt borta. Whalers skickar fram Mikael Lundberg i sin andra straff och han gör inga misstag. Nu var pressen stor. Mål i ABs sista straff och Whalers var piskade att sätta sin sista. En enkel fint och det ser ut som målvakten Holma går bort sig, men han parerar och räddar bollen med masken. Whalers vinner årets cup med 2-1 efter straffar.

KILSKORPEN HAR ORDET

Vi vill först och främst gratulera Whalers till segern i Power Cup 2016. Vi vill även tacka alla deltagande lag för visat intresse. Vi tycker att det är extremt kul att långväga lag vill åka till lilla Kil för att spela i vår cup. Till lagen i Kilskorpen. Tack för i år så ses vi när Kilskorpen slår upp portarna igen. Nu väntar en lång semester.

Jonas S, Erik H, Christian K, Robert A, Anders J, Erik E, Jonas K och Christer E.