Resultat i Korpenserien.

NÄTMASKARNA - NILSBY 1-10 (0-3)

NIL öppnade starkt med en massiv press med NÄT stod emot. Efter knappa 4 minuter tog dock NIL ledningen. Man fortsatte pressa men bollen ville inte in. Tog ungefär halvvägs in i perioden innan NÄT fick till sitt första skott på mål. NIL fick dålig utdelning i första men hade 0-3 med sig till andra. I andra fortsatte man pressa och fick nu utdelning på sina chanser. Det rann iväg upp till 0-10. Med en mikrodel av sista sekunden kvar av matchen satte NÄT ett tröstmål.

MONSTER E – TH UNICORN 8-3 (5-2)

ME skapade första chansen men sen tog THU över och kunde efter dryga minuten ta ledningen. 0-2 var självmål av ME-back. ME ryckte upp sig och medans THU stod still och titta på bollförare så kunde ME vända och gick upp till 5-2 som stod sig perioden ut. Även i andra var det THU som gjorde mål tidigt men slarvet i försvaret fortsatte för deras del. Det såg vilset ut och ME kunde vinna med 8-3.

HEROES - ORTEN 6-5 EFTR.FÖRL. (3-3)

Jämnt inledningsvis där båda lagen skapade chanser. Sedan tog HER över och kunde på 4 minuter gå upp till 3-0. ORT tog sig i kragen och kom igen. Innan periodvilan hade man hämtat upp till 3-3. Tidigt i andra kunde ORT fullborda vändningen när man satte 3-4. Men det var en kortvarig lycka när HER direkt efter kunde kvittera. Innan halva andra hade HER tagit ledningen igen. ORT kämpade och slet men det ville sig inte. Det såg ut som om HER skulle vinna men kvitteringen kom med 16 sekunder kvar av matchen. Det hela fick avgöra på övertid. Där kunde HER avgöra efter knappt halva övertidsperioden.

HORNETS – LELLRÄKAS U 4-11 (1-4)

Tidigt i första fick LU chansen i PP och den tog man. Det var ändå jämt lagen emellan. Båda lagen skapade chanser. Efter drygt 14 minuter kom LU in i ett litet flow där man gick upp till 0-4. HOR reducerade strax innan pausen. Fortsatt jämt i andra och drygt 8 minuter in i den stod det 4-5. Då kom LU in i ett flow igen och kunde på 4 minuter gå från 4-5 till 4-10. Det hela slutade till slut 4-11.

HEROES – DEJE O.B. 16-2 (6-2)

HER gick på offensiven direkt och hade efter knappt 7 minuter 3-0. DOB reducerade och skapade fler chanser efter det. Spelmässigt i första var det ett knappt spelövertag för HER då DOB ändå skapade flera chanser. 6-2 stod det lagom till vilan. I andra kändes det som det bara var 1 lag på banan. DOB fick någon enstaka chans men stundtals spel mot ett mål bara. HER ånga på och vann till slut med 16-2.

#201 – LELLRÄKAS U 3-7 (2-2)

Tidigt kunde LU ta ledningen. Men # vek sig inte och man krigade på. Efter drygt halva första ökade LU på till 0-2. Men # fortsatte att kriga och man kunde hämta igen innan vilan. Spelmässigt jämt även i andra men nu lyckades LU hitta nätet bakom målvakten. 2 lag som krigade på bra där LU gick segrande ur striden med 3-7.

AP-99 – DEJE O.B. 9-5 (2-2)

Spelmässigt jämt matchen igenom. DOB skulle ta ledningen men AP skulle kvittera. Så skulle det se ut i första. AP tog ledningen och DOB kvittera. 2-2 i pausen. Man fortsatte följas åt målmässigt upp till 4-4 innan det small till för AP och man gick upp till 8-4. DOB reducerade när man gjorde omgångens mål, om inte årets mål än så länge. AP gjorde mot slutet 9-5 och det blev även slutresultatet.

SWEDELVE – TT-TOLITA 4-2 (2-0)

En spelmässigt jämn match där vi fick se Andreas Östberg göra comeback. Den här gången i TT. Tidigt skulle SWE ta ledningen. Chansrikt åt båda hållen och lite ställningskrig där ute. SWE gjorde även 2-0 som stod sig perioden ut. TT fortsatte att kriga på i andra och vid ställningen 3-0 reducerade man till 3-1. I effektiva reducerade man även till 4-2 och man plockade målvakt. SWE höll ifrån och vann detta toppmöte.

GH-CANUCKS – FRYKSTA BRUINS 5-3 (2-0)

GH ånga på från start och kunde ta ledningen tidigt. Ett par minuter senare fick man även chansen i PP och där satte man 2-0. Men FB gav sig inte och stundtals i första skapade man bra tryck mot GH-kassen. 2-0 stod sig perioden ut. Tidigt i andra var det FB tur att lira PP men inget mål trots bra tryck. Vid 3-0 reducerade FB till 3-1 och 3-2. Match igen. FB fick än en gång chansen i PP men GH vårdade boll. FB fick inte röra bollen under detta PP. GH gjorde 4-2 men FB reducerade. GH gjorde 5-3 men då mäktade inte FB med. Stundtals kändes det som att FB var det bättre laget. GH vann med 5-3.