Resultat i Korpenserien.

SWEDELVE – LELLRÄKAS UNITED 4-7 (2-5)

Nya laget Lellräkas United ställdes i sin första match mot starka Swedelve. SWE öppnade starkast och skapade de första chanserna men LU höll ifrån. LU körde mycket pass-pass-skott och det gav utdelning. Men SWE var snabbt framme och kvittera. LU fortsatte med sitt spel och det gav frukt under första där man gick till periodvilan med 2-5 i ryggen. I andra satte LU 2-6 relativt tidigt men SWE gav sig inte. Man lyfte upp spelet och skapade flera heta målchanser. Efter 36.20 reducerade SWE och 29 sekunder senare satte man 4-6. Men LU höll ifrån och vann med 4-7.

MONSTER E - NILSBY 5-5 EFTR.FÖRL. (1-3)

Nilsby satte fart från start och ME var inte alls med på banan. Efter 4 minuter tog Nilsby ledningen men knappa 2 minuter senare var det kvitterat. Men Nilsby fortsatte att trumma på och innan 10 spelade minuter hade man 1-3 i ryggen. ME fick någon chans då och då men Nilsby hade ryckt upp sig till denna match. 1-3 stod sig även perioden ut. I andra fortsatte Nilsby trumma på och gick upp till en stabil 1-5 ledning. ME reducerade efter drygt halva andra och det var starten på deras upphämtning. När Nilsbybackarna krocka med varandra bädda det för ännu en reducering. När ME hämtat upp till 4-5 fick man chansen i PP och det gav utdelning när man kvitterade. Matchen gick till förlängning där båda lagen skapade chanser men bollen ville inte in. 5-5 efter 45 minuter.

HORNETS - ORTEN 7-4 (3-2)

Orten pressa på från start och fick således in ledningsmålet relativt tidigt i matchen. Men Hornets bet ihop och kom igen. Innan 10 minuter spelade hade man vänt till 2-1. Efter drygt 14 minuter skulle Hornets spela PP men inget mål. Det kommer istället strax efter fullt manskap och man hade då 3-1. Orten skulle även de få chansen i PP innan vilan och det gav utdelning. 3-2 stod sig perioden ut. I andra lade Hornets i en högre växel och hade efter 11 minuter spelade gått upp till 6-2. Orten försökte men det vill sig inte. Hornets höll ifrån och vann med 7-4.

NÄTMASKARNA – TT-TOLITA 0-16 (0-6)

TT ånga på från start men NÄT lyckades hålla ifrån. Ett tag i alla fall. NÄT skapade några få chanser innan TT tog över. Efter 7 minuter tog man ledningen med 0-1 och sedan rullade det på med jämna mellanrum. Innan vilan hade man gått upp till 0-6. I andra fortsatte det att rulla på för TT. NÄT försökte och kom upp i något enstaka anfall men det var plockpotatis för Anders i TT-kassen. Mycket klapp-klapp från TT och siffrorna rann iväg till hela 0-16.

TH UNICORN – LOK V:A ÄMTERVIK 3-3 EFTR.FÖRL. (2-2)

THU var inte med från start när LVÄ satte fart. Efter dryga 3 minuter skulle LVÄ få chansen i PP men THU höll ifrån. Målet kom minuten efter THU var fullt. THU kämpa och försökte och till slut kom kvitteringen. LVÄ fortsatte sin hårda press på bollförande THU spelare och gav inte bort något gratis. LVÄ återtog ledningen men THU skulle kämpa in ännu en kvittering. 2-2 stod sig perioden ut. Tidigt in i andra skulle LVÄ ännu en gång ta ledningen. THU började pressa på framåt mer och mer i sin jakt på kvittering. Med drygt 4 minuter kvar kom den. Frislag, skott, och på returen hittade man en liten, liten lucka mellan ben och stolpe. LVÄ skulle få chansen i PP sista minuten men 3-3 stod sig perioden ut. I förlängningen började LVÄ i PP men ingen utdelning. Närmast ett segermål var THU men 3-3 stod sig..

DEJE OLD BOYS – GH-CANUCKS 3-10 (1-5)

GH pressa på från start och satte 2 snabba. DOB reducerade och det blev lite uppehåll med målen. Efter knappt 14 minuter satte GH 1-3 och med minuten kvar av första gjorde man 2 snabba och hade 1-5 med sig i pausen. I andra såg det ut såhär i början. 23.00 1-6, 23.21 1-7 och 23.55 2-7. Snabbt gick det där. DOB skapade chanser men det ville sig inte idag heller. GH höll ifrån och vann med klara 3-10.

HEROES – FRYKSTA BRUINS 9-4 (3-2)

Jämn match i första perioden. Det var chanser åt båda lagen i början men Heroes skulle ta ledningen. FB gav sig inte utan man fortsatte pressa på framåt. Ett slumpmål bäddade för kvittering och gav lite extra energi. Man fortsatte pressa på och satte även ledningsmålet. Men Heroes skulle kvittera. När sedan Heroes fick chansen i PP satte man ledningsmålet som stod sig perioden ut. I andra verkade det som Heroes vaknade till liv och nu blev det stundtals spel mot ett mål. FB fick någon chans men nu höll man tätt där bak. Heroes kunde gå från 3-2 till 8-2 innan FB lyckades göra mål igen. Heroes blev bättre i andra och det gjorde att man kunde vinna med 9-4.

AP-99 - #201 3-2 (0-2)

Jämnt mellan bägge lagen där det märktes att båda lagen ville vinna efter deras respektive förluster från förra helgen. Båda lagen skapade chanser i första men inga riktigt glödheta chanser. Efter 15 minuters spel och fortfarande 0-0 skulle AP få chansen i PP och det gav utdelning, för #201 som satte 0-1 i BP. Minuten senare ökade man på till 0-2 som stod sig perioden ut. I andra klev AP upp mer i banan och skapade fler målchanser. En reducering låg i luften men #201’s målvakt storspelade. Efter halva andra var det #201 tur att lira PP men ingen utdelning. Knappa minuten efter man var fullt i AP kom så till slut reduceringen. Ett par minuter senare kvitteringen. Båda lagen gick för att sätta ledningsmålet och det var AP som gjorde det med 1,21 kvar att spela. #201 pressa på och plocka målvakt men AP höll ifrån och kunde vinna aftonens sista match.