Resultat i Korpenserien.

HEROES - SWEDELVE 3-7 (1-2)

Säsongens första match. Heroes med full styrka och Swedelve med manfall. SWE ånga på från start och tog ledningen efter knappa minuten spelad. Man fortsatte i ett högt tempo trots spelarbristen. Man utökade efter 5 minuter till 0-2. Heroes försökte och till slut reducerade man till 1-2 och det stod sig perioden ut. Tidigt i andra pressa Heroes och kvitterade till 2-2. SWE vek sig inte utan man fortsatte trumma på. Man tog ledningen med 2-3 och 26 sekunder senare ökade man på. Mellan mål 5 och 6 var det 69 sekunder. SWE spelade skjortan av ett stjärnfyllt Heroes denna morgon.

MONSTER ENERGY - HORNETS 6-0 (4-0)

Det var Hornets som tog tag i taktpinnen från start och skapade bra tryck i ME’s zon. Men en kontring bäddade för ME’s 1-0. Hornets fortsatte skapa tryck men bollen ville inte leta sig in. Kändes som ME spelade för kontringar. När sedan Hornets drog på sig en 2+10 så satte ME 2-0 i PP. Men Hornets gav sig inte. Man fortsatte att sätta press men bollen ville verkligen inte in. ME lyckades sätta 2 till innan vilan. Andra perioden såg ut som den första. Hornets skapade press i ME’s zon men det var ME som gjorde målen. 6-0 till Monster där resultatet inte speglade matchbilden.

DEJE OLD BOYS - NÄTMASKARNA 4-2 (3-1)

2 nya lag som ställdes direkt emot varandra i premiären. DOB tog tag i taktpinnen i inledningen och det gav till slut utdelning. NÄT gav sig inte och man åt sig in i matchen mer och mer. Efter att DOB satte 2-0 tog det inte lång tid innan NÄT reducerade. Spelade öppnade upp sig och båda lagen gav och tog. Dryga minuten innan vilan satte DOB även 3-1. Fortsatt spel fram och tillbaka i andra och det skulle dröja till halva perioden innan NÄT reducerade till 3-2. Men DOB var snabbt framme och satte 4-2 som även blev slutresultatet.

LOK V:A ÄMTERVIK - ORTEN 2-5 (0-3)

Forna Drömhaga United heter numera Orten och idag ställdes man mot Lokomotive Västra Ämtervik. Orten ånga på direkt och tog ledningen efter 57 sekunder. Man fortsatte pressa men Jenny i LÄV-kassen stod i vägen. LÄV kom in mer och mer i spelet ju längre matchen gick men det ville sig inte. Efter drygt halva första hade Orten gått upp till en 0-3 ledning som stod sig perioden ut. I andra fortsatte LÄV att skapa chanser och efter drygt 4 minuter reducerade man. LÄV skulle få chansen i PP men det ville sig inte. LÄV försökte och försökte men Orten var storleken större idag när man till slut vann med 5-2.

TWO HORN UNICORN - #201 7-5 (4-1)

Regerande mästarna mot ungtupparna i #201. THU drog på från start och satte 1-0 efter 30 sekunder. Man fortsatte sin press men #201 kom in i matchen mer och mer. THU kunde efter lite #201-press gå upp till 3-0. #201 fortsatte pressa och fick så småningom in en reducering. Innan vilan satte THU 4-1. #201 skulle få chansen i PP denna period men ingen utdelning. Tidigt i andra reducerade #201 men THU satte en några minuter senare. Det fortsatte så under en period. THU gjorde det onödigt spännande när #201 satte 6-5 reducering på straff med 32 sekunder kvar. Mål i tom kasse räddade upp 3 friska poäng till regerande mästarna Two Horn Unicorn. Även i andra perioden fick #201 chansen i PP men även nu inget mål.

WHALERS – AP-99 4-1 (1-0)

En jämn och tät första period där båda lagen skapade chanser. Det var till slut Whalers som skulle ta ledningen efter 7 minuter. AP skulle få chansen i PP men ingen utdelning. Direkt efter skulle Whalers få chansen men istället drog på själva på sig en utvisning. Men inga mål gjordes mer i första. Tidigt i andra kunde Whalers gå upp till 2-0 men AP var snabbt framme och reducerade. Whalers ökade på lite senare till 3-1 och med knappa minuten kvar fastställde man slutresultatet till 4-1.

FRYKSTA BRUINS – TT-TOLITA 4-6 (0-5)

FB’s andra säsong men redan fjärde(!) mötet med TT. 1 oavgjorde och 2 vinster för TT i föregående möten. Första perioden var det en klar dominans från TT som saknade viktiga pjäser till dagens match. Man tog ledningen efter knappt 5 minuter men sen var det lite stiltje i målskörden. 12.09 satte TT 0-2 och 15.30 satte man 0-5. Det stod sig perioden ut. I andra pressa FB på mer och reducerade efter 40 sekunder. TT satte 1-6 men FB jaga på. Man åt sig in mer och mer i matchen men man kom inte närmre än 4-6.

NILSBY – GH-CANUCKS 3-9 (1-5)

Aftonens sista match. GH ånga på från start och skapade de hetaste chanserna. Till slut skulle man få utdelning när man gjorde 2 snabba. Minuten efter 0-2 reducerade Nilsby till 1-2. När sedan GH satte 1-3 genom ett märkligt skott, eller var det ett upplägg så tog man över och kunde innan periodvilan gå upp till 1-5. Första 8 minuter i andra var mållöst där Nilsby ändå skapade flera chanser att göra mål på men bollen ville inte in. GH fortsatte trumma på som i första och gjorde även mål. Nilsby fick chansen i PP två gånger och gjorde mål på båda chanserna. Men GH var för starka och vann med klara 3-9.