Resultat i Super- & Källarligan.

LÖRDAG 11 MARS 2017

Då var dagen kommen. Slutspel i Kilskorpen. Vilka skulle ta hem källartiteln och skulle Whalers äntligen få vinna finalen eller skulle TT-Tolita försvara sin titel?

NILSBY – TT-TOLITA 3-6 (1-3)

Play-in matchen. Bra tempo från bägge lagen där TT tar ledningen efter knappt 3 minuter. I en trasslig situation där bollen studsar och far lyckas Nilsby peta in en kvittering. Matchen stod och vägde och till slut skulle TT ta ledningen igen. Nilsby kämpa och slet men fick se en boll till trilla in innan periodvilan. I andra fortsatte det i bra tempo. Nilsby reducera tidigt men TT svarade. Efter drygt halva andra öka TT på. Nilsby reducera i PP till 5-3 och skulle få chansen en gång till i PP. Men TT punktera matchen i BP med mål i tom kasse. TT-Tolita vidare till kvartsfinal och Nilsby åkte ner till källarfinalen.

TS GRÄVARN – MONSTER ENERGY 4-5 (EFTR.STR.) (3-0)

Kvartsfinal 1. TS rejält revanschsugna efter seriespelsförlusten. Bra tempo i matchen. TS stängde ut ME i första trots att ME fick chansen att spela sitt spel. Bra försvar från TS gjorde att ME fick ta skott ur dåliga vinklar. TS gick segrande ur första perioden med 3-0. Tidigt i andra skulle ME spräcka nollan. Lite senare skulle man få chansen i PP men inget mål. Sedan fick man chansen på straff men inget mål då heller. I efterföljande PP satte man ännu en reducering. TS svara snabbt 30 sekunder senare med att göra 4-2 men ME gav sig inte. Man reducerade och med dryga minuten kvar kvitterade man med en snygg styrning framför mål som ställde målvakten i TS. Det hela gick till förlängning som var mållös. Där hade TS chansen 2 gånger att avgöra. Istället fick det avslutas på straffar och där drog ME det längsta strået.

TWO HORN UNICORN – AP-99 7-0 (3-0)

Kvartsfinal 2. AP kom till start med 10 utespelare varav 3 var inlånade så de fick snällt sätta sig på bänken. Kan tyckas fegt av THU men de hade inte blivit tillfrågade om lån så då fick det bli så. Hyffsat tempo som var mållöst länge. Båda lagen skapade några chanser men till slut satte THU 1-0 efter knappt 9 minuter. 8 minuter senare gjorde man 2-0 och strax innan vilan kom 3-0. I andra var det bara för THU att spela smart och säkert utan att behöva ge bort allt för mycket. THU vann ganska komfortabelt med 7-0.

HEROES – GH-CANUCKS 6-5 (1-3)

Kvartsfinal 3. 18 sekunder behövde GH för att ta ledningen. Stenhårt skott ribba in. Heroes kom igen och kvitterade. I första var det mycket fokus på domarna ifrån Heroes sida och det avspegla sig lite på spelet. GH gjorde en bra första period där man fokuserade på spelet och därför hade man ledningen med 1-3 till andra. I andra blev det betydligt bättre spel från Heroes och det gjorde att man tidigt reducerade och lite senare kvitterade för att sedan ta ledningen. GH kvitterade relativt snabbt och lite senare tog man ledningen igen. Heroes kvitterade och tog ledningen i PP. Mycket fokus på domarna från GH i slutet och det resulterade i dubbelutvisning med 11 sekunder kvar. Heroes vann och gick vidare till semifinal.

WHALERS – TT-TOLITA 5-2 (3-1)

Kvartsfinal 4. Repris direkt på förra årets final. Bra tempo i matchen där Whalers skulle ta ledningen. TT gav sig inte utan man lyckades kvittera. Spel fram och tillbaka men sedan small det till på kort tid när Whalers gick upp till 3-1. TT skulle få chansen att komma igen i PP. Inget mål. Tidigt i andra kunde Whalers dryga ut till 4-1 och 5-1. Lite musten ur för TT som kämpade allt dom kunde. Mot slutet av matchen kunde TT ändå snygga till siffrorna lite när man reducerade till 5-2.

HEROES – TWO HORN UNICORN 3-6 (2-2)

Semifinal 1. Jämn match i högt tempo där båda lagen skapade chanser. Efter 8.31 kom första målet och det var Heroes som gjorde det. Man ökade på till 2-0 på straff lite senare. THU kom igen och reducerade och sedan kvitterade till 2-2. Ett resultat som stod sig perioden ut. 50 sekunder in i andra tog THU ledningen. Matchen stod ändå och vägde. Heroes radade upp bra chanser. Efter drygt halva andra ökade THU på till 2-4. Heroes skulle reducera, men när THU gjorde 3-5 efter 38.20 och 3-6 efter 38.26 var det klart. THU vidare till final.

WHALERS – MONSTER ENERGY 10-1 (4-1)

Semifinal 2. Whalers ånga på från start och gav inte bort något gratis till ME. 11 minuter in i matchen hade man 3-0. ME reducerade till 3-1 och nu såg ME’s spel bättre ut. Man tog mer initiativ och skapade lite fler chanser men det ville sig inte. Whalers gjorde ett mål till innan vilan. I andra small det bara. På 5 minuter gick man från 4-1 till 8-1. Man gjorde 2 baljor till innan det otäcka hände. Whalers backen skulle vända sig och fastnade som det verkar och vred sitt knä ur led rätt rejält. Då återstod det knappt 3 minuter. Snabb konferens och domarna lätt tid rulla ut. Whalers vidare till ännu en final och vi hoppas att det har gått bra med Whalers-spelaren trots omständigheterna.

NILSBY – LOST DRAGONS 5-4 (EFTR.STR.) (3-1)

Källarfinal. Bra tempo i en match båda lagen ville vinna. Nilsby tog ledningen efter drygt 3 minuter. Man skulle få chansen att dryga ut i PP men inget mål. LD skulle få chansen på straff och en zorro in i mål som dömdes bort. Drar bakåt. I efterföljande PP kommer kvitteringen. Matchen står och väger och till slut gör Nilsby två snabba som innebar att man hade 3-1 med sig till vilan. Hyfsat tidigt drygar man ut till 4-1 men LD ger sig inte. Efter halva andra kommer en reducering och 40 sekunder senare gör man 4-3. Mot slutet av matchen får LD ny chans på straff och nu gör man ett korrekt godkänt mål. Matchen går till förlängning där båda lagen har chans att avgöra men inget mål. Istället avgörs det på straffar där Nilsby går segrande ut bataljen. Grattis Nilsby säger vi.

WHALERS – TWO HORN UNICORN 3-6 (1-1)

FINAL. Senast lagen möttes vann THU så det var ett revanschsuget Whalers på planen. Högt tempo där Whalers var det spelförande laget. 1-0 skulle man få tidigt och det var inte allt för otagbart. THU gav sig inte utan man kvitterade 2 minuter senare. Som sagt. Whalers var det spelförande laget men THU avvägde deras chanser och höll dom ute. 1-1 stod sig perioden ut. Tidigt i andra skulle THU ta ledningen men Whalers kvitterade snabbt. Lite senare tog man även ledningen. Efter drygt halva andra kvitterade THU. THU spelade smart och gick inte upp i onödig press utan man avvaktade och lätt Whalers slå långbollar. 38:28 in i matchen satte THU 3-4. Whalers kämpade tappert och tog ut målvakten. Slarv i uppspelet innebar 3-5 i tom kasse. Även 3-6 kom i tom kasse. Än en gång fick Whalers se sig besegrade i finalen. Den här gången av underdogsen i THU. Grattis till THU som tar sin första titel, sin första säsong som lag.

EFTERTEXTER

Nu är säsongen slut och vinnarna är korade. Nilsby vann källarfinalen. Dagens största bedrift sotd Two horn unicorn för när man besegrar Whalers i finalen. 14 års väntan för THU’s Erik Huatorpet är över. Grattis säger vi i Kilskorpen Crew till segrarna. Nu har vi Power Cup 31 mars, 1-2 april kvar. Sedan blir det sommarlov innan vi drar igång igen i oktober.