Resultat i Super- & Källarligan.

HEROES - NILSBY 5-2 (2-1)

En jämn match som Nilsby var piskade till att vinna för att säkra sin plats I slutspelet. Man tog ledningen tidigt i matchen Heroes kom tillbaka och kvitterade och satte en liten stund senare ledningsmålet. Båda lagen skapade flera chanser men det var Nilsby som hade de hetaste och farligaste. 2-1 Heroes stod sig perioden ut. Kanonstart för Heroes på andra som behövde 12 sekunder på sig att gå upp till 3-1. Nilsby fortsatte och kämpa och det kom en reducering. Men man kom inte närmare än så. Heroes satte två bollar till och vann med 5-2.

WHALERS – GH-CANUCKS 5-0 (W.O.)

GH fick tyvärr lämna W.O. då man inte fick ihop något lag. Folk var antingen bortresta pga. Sportlovsvecka eller var iväg och jobbade.

HEROES – AP-99 10-3 (7-0)

Heroes gick på från start. AP var inte alls med. Mycket spel mot ett mål i första. Heroes gjorde 1-0 innan första minuten var över. Det rullade på bra och man hade 7-0 med sig inför andra. I andra var det lite mer avvaktande från Heroes sida. AP skapad lite mer nu men det var ändå Heroes som skulle dryga ut till 8-0. AP gjorde två snabba men Heroes var det bättre laget för dagen. 10-3 blev det till slut.

WHALERS – TWO HORN UNICORN 8-9 (3-4)

Whalers med sina 5 utespelare tog ledningen redan efter 28 sekunder. THU var inte alls med från start. Man gjorde även 2-0. THU reducerade till 2-1 men 23 sekunder var det 3-1. THU kom igen och med 1 sekund kvar av första hade man vänt till 3-4. I andra skruvade THU upp tempot och Whalers hängde inte riktigt med. Efter 10 minuter ledde man med 3-8. Whalers reducerade men THU ökade till 4-9. Sen kom raset. Har varit ett litet signum för THU under säsongen. Men man lyckades hålla ifrån den sista forceringen från Whalers. Whalers första förlust i seriespelet (slutspel inte medräknat) de senaste 2 säsongerna skrevs till 8-9.

MONSTER ENERGY – TS GRÄVARN 10-8 (7-2)

Botten mot toppen. ME piskade att vinna för att slippa play-in till slutspel. ME gick på från start och det var spel mot ett mål inledningsvis. Efter drygt sex minuter ledde ME med 4-0. TS skulle reducera men i första var ME det dominerande laget. Lagom till vilan hade man 7-2 med sig. TS kapten Kexet måste ha hållit ett brandtal i pausen för man var ett nytt lag. ME släppte in dom mer och mer. Nu började även målen för TS trilla in. Man kom upp till 8-5 innan ME kunde sätta 9-5. Men TS gav sig inte utan man kom så nära som 9-8. Med 19 sekunder kvar av matchen avgjorde ME när de satte 10-8 och säkrade femte platsen i tabellen och skickade därmed Nilsby till play-in.

KMX 2.0 – DRÖMHAGA UNITED 7-6 (4-3)

Lite hafsigt spel från bägge lagen inledningsvis men där DU skulle ta ledningen. KMX kom igen och gick om till 3-1. DU gav sig inte utan man hämtade upp till 3-3. Innan vilan skulle KMX ta ledningen och ha det med sig till andra. Tidigt i andra gjorde KMX mål hade således 5-3. Men än en gång skulle DU komma igen. Vid ställningen 5-5 fick DU chansen i PP och det behövdes bara 3 sekunder för att sätta ledningsmålet. Men KMX gav sig inte utan man kvitterade och gick förbi till 7-6. DU pressa på för en kvittering men KMX höll ifrån och tog en kämpaseger.

#201 – LOKOMOTIVE VÄSTRA ÄMTEVIK 8-5 (2-2)

LVÄ startade starkast och skapade de första chanserna. Men #201 kom in snabbt i matchen. LVÄ skulle dock ta ledningen men #201 kom igen en stund senare. Man kvitterade till 1-1 och lite senare tog man ledningen. LVÄ kämpa på och innan vilan kvitterade man till 2-2. I andra var det fortsatt spel åt båda hållen och det blev lite strömål de första 15 minuterna. Lagom till effektiva sista 3 stod det 5-3 till #201. Under de sista 3 exploderade det och 5 mål gjordes. 3 för #201 och 2 för LVÄ. Det blev således 8-5 till #201.

HALVARSSONS – LOST DRAGONS 5-8 (3-4)

Botten mot toppen i källaren. På förhand en enkel match för LD men var det verkligen det? Efter knappa 4 minuter hade LD tagit ledningen men Halvarssons skulle få chans till kvittering. Först via straff (miss) och sedan via PP. Men ingen utdelning. LD skulle dryga ut till 2-0 innan Halvarssons reducerade genom en markfösare vid bortre stolproten. LD var framme direkt efter och satte 3-1 men Halvarssons reducerade än en gång. Direkt efter att LD satte 4-2 satte Urban Fagrell sitt tredje mål för dagen. 4-3 nu inför andra. I andra kvitterade man efter 38 sekunder och drygt 4 minuter senare hade Halvarssons tagit ledningen. Den höll i länge men till slut kvitterade LD. LD fortsatte att trycka på och det gav utdelning. LD fick kämpa sig till en seger som till slut skrevs till 8-5.