Resultat i Super- & Källarligan.

TT-TOLITA - HALVARSSONS 10-2 (3-0)

Seriesegern var i praktiken säkrad för TT men seger över Halvarssons skulle definitivt säkra den. Halvarssons öppnade starkt med matchens första skott på mål. Man var bra med i första perioden och TT såg inte riktigt ut som man brukar. TT skulle dock gå upp till 3-0 innan pausen men man fick kämpa för det. Tidigt i andra skulle TT få chansen i PP men inget mål. Man lyckades sätta 4-0 innan Halvarssons kontra in en reducering. TT hitta flytet och byggde vidare på det. Man vann komfortabelt med 10-2 och seriesegern och play-in platsen var säkrad efter 7 raka segrar.

TS GRÄVARN – AP-99 6-3 (3-0)

Jämnt och mållöst till en början. Båda lagen skapade fina chanser och till slut var det TS som tog ledningen. Båda lagen fortsatte spela bra men det var TS som gjorde målen. 3-0 lagom till vilan. Man fortsatte så i andra. Gick upp till 5-0 innan AP reducerade. AP kom närmare och kunde reducera två gånger till. 5-3 till TS blev 6-3 och då orkade inte AP med.

TWO HORN UNICORN - NILSBY X-X (X-X)

Jämnt spel lagen emellan där båda lagen skapade heta chanser. Nilsby tog ledningen och en stund senare fick man chansen i PP och satte då 0-2. Direkt efter kom en reducering och minuten senare en kvittering. 2-2 inför andra. THU gick på direkt och hade efter 1 minut spelade i andra gått upp till 4-2. Lite senare gjorde man även 5-2. Såg mörkt ut för Nilsby men man kom igen men lyckades aldrig komma ikapp. THU höll ifrån och vann till slut med 8-5.

MONSTER ENERGY – AP-99 8-9 (2-4)

Spelmässigt jämnt där båda lagen skapade chanser. Efter knappt 12 minuter skulle AP ta ledningen för att sedan gå upp till 0-3. ME reducerade och det skulle bli ett varsitt mål till innan vilan. Tidigt i andra gick AP upp till 2-6 och det såg mörkt ut. Men ME kom hämta upp till 5-6 men man kom aldrig närmare än ett mål. Så fort ME var nära att kvittera gjorde AP ett psykologiskt viktigt mål. Kort sammanfattat var det slarv från ME-backar vid 4 av AP’s mål.

LOKOMOTIVE VÄSTRA ÄMTEVIK – LOST DRAGONS 6-4 (1-2)

LD stod som favoriter inför matchen men lagom till start var man klart desarmerat då flera tunga spelare var borta. LVÄ skulle få chansen tidigt i PP men inget mål. Lite halvtråkig första period där inte så mycket hände. LD skulle ta ledningen men ett höstlöv blev kvitteringen innan LD satte 1-2 som stod sig perioden ut. LVÄ kunde tidigt i andra vända på matchen till ledning 3-2 men LD skulle kvittera. När sedan LVÄ tog ledningen igen släppte man den aldrig. LVÄ höll ifrån och skrällvann med 6-4.

#201 – FRYKSTA BRUINS 5-6 (3-2)

#201 fick chansen i PP innan första minuten var färdigspelad. Mål i PP innebar 1-0 och direkt efter satte man 2-0. Än en gång skulle man få chansen i PP och än en gång gjorde man mål, 3-0 nu. FB skulle komma igen innan vilan och reducerade två gånger. Tidigt i andra var det FB’s tur att lira PP och även de gjorde mål. Kvitterat till 3-3. Ställningskrig på banan innan #201 gjorde 2 snabba. FB kom igen och gick förbi och vann till slut med 5-6.

LOKOMOTIV VÄSTRA ÄMTEVIK – KMX 2.0 5-3 (2-3)

KMX öppnade starkt med 0-1 efter 40 sekunder. LVÄ kriga på och skapade chanser men det ville sig inte riktigt. KMX dryga ut till 0-2. När sedan LVÄ fick chansen i PP kom så en reducering men KMX var snabbt framme och satte 1-3. Innan vilan skulle LVÄ reducera än en gång. I andra var det mycket fram och tillbaka där båda lagen skapade chanser. Till slut kom det en kvittering. Med 36 sekunder kvar av matchen uppstod det brist i kommunikationen mellan målvakt och back där LVÄ var påpassligt framme och satte 4-3 för att 22 sekunder senare definitivt avgöra matchen till 5-3.

DRÖMHAGA UNITED – FRYKSTA BRUINS X-X (X-X)

DU ånga på direkt och gick upp till en 3-0 ledning innan FB gjorde mål. Man åt sig ikapp till 3-3 men sedan gjorde DU 4-3. Och det stod sig perioden ut. Tidigt i andra kvitterade FB. DU gick upp till ledning 6-4 men FB skulle komma åter än en gång. Matchen såg ut att gå till övertid men med endast 8 sekunder kvar satte DU segermålet till 7-6.