Resultat i Super- & Källarligan.

TWO HORN UNICORN – TS GRÄVARN 9-8 EFTR.FÖRL. (4-3)

Båda lagen öppnar starkt och skapar chanser. THU är det som tar ledningen men TS kvitterar. Vid ställningen 2-2 får TS chansen i PP men bra BP av THU. THU håller TS på utsidan bra och enda chansen stundtals för TS är att slå långbollar. THU går upp till 4-2 men innan vilan reducerar TS. Tidigt i andra kvitterar TS men än en gång går THU upp till 2 måls ledning. TS ger sig inte utan man går ikapp och förbi till 7-8 med mindre än 2 minuter kvar. THU pressar på och plockar målvakten. Kvittering kommer och det hela får avgöras på övertid. Där drar THU längsta strået och vinner med 9-8.

NILSBY – GH-CANUCKS 6-5 EFTR.FÖRL. (0-2)

GH öppnar starkt och tar ledningen efter 48 sekunder. Nilsby hade chanser men inga riktigt heta. Efter 7 minuter skulle Nilsby få chansen i PP, efter att man missat en straff. Man hade bra rull på boll men fick ingen riktigt het chans. GH klarar av BP och drygar en stund senare ut till 2-0. Ett resultat som står sig perioden ut. Tidigt i andra reducerar Nilsby. Man får även chansen i PP igen och denna gången gör man mål. GH gör två baljor men Nilsby reducerar igen. När GH gjorde 5-3 såg det mörkt ut för Nilsby. Men man kämpade på och reducerade och kvitterade. 5-5 stod sig matchen ut och det fick avgöras på övertid. Där skapade Nilsby en 2 mot 1 situation och segern var säkrad.

AP-99 – TWO HORN UNICORN 3-4 (1-1)

AP gick på direkt och sätter 1-0 efter drygt 2 minuter när THU missade i försvaret. THU krigar på och kan elegant kvittera. Jämt i första där båda lagen skapade chanser men målvakterna höll tätt. Tidigt i andra skulle THU få en straff som Hampus ’Vasa’ Larsson sätter på ett mycket elegant sätt. AP är framme snabbt och kvitterar. Strax innan matchen presenterade THU ett nyförvärv och i andra perioden presenterade han sig när han hängde den i bortre krysset. Även i denna match gick THU upp i 2 måls ledning när man satte 2-4. AP skulle få chansen i PP och där satte man en reducering. Vild forcering i slutet från AP men THU höll ifrån och tog 3 viktiga poäng.

MONSTER ENERGY – GH-CANUCKS 4-3 (0-2)

Spelmässigt är det ME som öppnar starkast. ME fick chansen att spela sitt spel där man rullar boll inom laget medans motståndaren får jaga. Ändå är det GH som tar ledningen. ME får fortsätta bygga sitt spel och kommer till några avslut. I slutet av första drygar GH ut till 0-2 efter en blunder från ME’s målvakt. I inledningen av andra är det jämnare spel som GH utnyttjar och gör 0-3. ME börjar om får nu gång på gång bygga upp sitt spel. Till slut bär det frukt. Man reducerar 2 gånger om. Fokus från GH hamnar mer och mer på domaren och sånt märks på spelet. (Det gäller alla lagen). När GH drar på sig en onödig utvisning får ME chansen i PP och tar den chansen och kvitterar. Det såg än en gång att bli en X match men med 22 sekunder kvar sätter ME 4-3 och segern var säkrad trots hård press från GH.

TT-TOLITA – LOST DRAGONS 9-7 (3-3)

TT gott om folk och LD kort om folk. Hur skulle det sluta? Riktig hawaiibandy där man följdes åt målmässigt i första. Inget riktigt skönspel från något lag. 3-3 slutade första perioden. Andra perioden var mer målrik och det fortsatte i samma takt som i första. Lagen byte chanser med varandra. Som mest hade LD en 2 mås ledning vid ställningen 4-6. TT repade mod i sig och kom igen och gick förbi till 7-6. LD kvitterade men sedan gjorde TT två snabba och höll det matchen ut. 9-7 till TT-Tolita när man tar femte raka segern och säkrar första platsen i källaren. /p>

HALVARSSONS – LOKOMOTIV VÄSTRA ÄMTEVIK 1-5 (0-3)

Ännu en match med hawaiikaraktär. LVÄ skapade dock hetare chanser än vad Halvarssons gjorde. Efter halva första hade LVÄ skapat sig en 0-2 ledning. Halvarssons skulle få chansen i PP men man fick inte ihop något vidare spel. (Det har sett ut så hela säsongen för Halvarssons). Minuten innan pausen satte man även 0-3 i LVÄ. Relativt tidigt i andra skulle LVÄ få chansen i PP men det varade inte länge när man drog på sig en riktigt onödig handsutvisning. Efter att alla utvisade spelare var tillbaka på planen satte LVÄ 0-4. Med drygt 8 minuter kvar av matchen satte Halvarssons ett tröstmål men LVÄ höll ifrån och vann med 1-5.

DRÖMHAGA UNITED – #201 7-5 (5-0)

DU dominerade i första perioden. #201 försökte och försökte men det ville sig inte. Kapten Svalling hade satt sig själv som forward i denna match och han var med och skapade riktig oreda där uppe. DU hade stabila 5-0 med sig inför andra. I andra fortsatte man kriga och efter halva perioden hade man 7-0. Då slappnade DU av och det gav #201 chansen. Man kom in i matchen och åt sig närmare och närmare. Med 1.17 kvar att spela hade man krympt avståndet till 7-5 men man kom inte närmare än så. Starkt av #201 att komma igen. /p>

KMX 2.0 – FRYKSTA BRUINS 7-10 (2-3)

FB tar ledningen tidigt. Men när samma back gör 2 indianare till samma spelare kan det bara sluta på ett sätt. Kvittering. Ännu en match i hawaiikaraktär. Lagen följdes åt i målprotokollet i första med 2-3 fördel till FB. I andra ånga FB på och hade efter knappt 7 minuter en 3-7 ledning. KMX såg slaget ut men man började en upphämtning och till slut kvitterade man. Sedan återtog FB ledningen och då släppte man inte in KMX i matchen något mer. 7-10 till Fryksta Bruins.