Resultat i Super- & Källarligan.

HEROES – TS GRÄVARN 4-5 (3-4)

Heroes startar dagen med första matchen efter julledigheten. Bra driv från Heroes och efter drygt 2 minuter tar man ledningen. TS får ordning på spelet och kvitterar en stund senare. Jämt spel där båda lagen skapar chanser. TS är det dock som får utdelning och man går upp till 1-3. En snabb reducering till 2-3 och lite senare 3-3. TS ges chansen i PP och man sätter 3-4 som står sig perioden ut. Tidigt i andra drygar TS ut till 3-5. Lagen försvarade sig bra nu i andra och man täppte igen. Med knappt 4 minuter kvar reducerade Heroes till 4-5 men TS höll ifrån den massiva pressen och vann än en gång.

AP-99 – GH-CANUCKS 5-4 (EFTR.FÖRL.) (3-2)

En tät match med mycket känslor. Innan 3 minuter spelade stod det 1-1. Såg bättre ut för bägge lagen idag jämfört med deras senaste matcher. Efter drygt 14 minuter hade GH gått ifrån till 3-1 men AP gav sig inte. 21 sekunder från paus reducerade man. AP trampa på i andra och kunde så småningom kvittera. När AP en stund senare fick chansen i PP så tog man även ledningen. GH gav inte upp. Dribbel, dribbel, dribbel och smack så hade GH kvitterat till 4-4. Ett resultat som stod sig matchen ut och det hela fick avgöras på övertid. I övertiden var AP lite hetare och det gav dom extrapoängen. 4-5 till AP-99 efter 45 minuters spel. /p>

HEROES - WHALERS 6-7 (3-3)

Jämn match där båda lagen skapade chanser men där Heroes kändes lite bättre till en början. Man gjorde 1-0 men dryga minuten senare kvitterade Whalers. Efter 15.28 återtog Heroes ledningen och minuten senare gjorde man 3-1. Innan vilan svarade Whalers med samma mynt och gjorde 3-2 och 3-3 på 1 minut. Ett resultat som stod sig perioden ut. I andra ångade Whalers på och hade efter halva perioden spelad en 3-6 ledning. Heroes reducerade men Whalers svarade med att göra 4-7. Heroes tryckte på och man fick in 2 bollar upp till 6-7. Man fick även chansen att spela PP och det fanns läge att plocka målvakt men man gjorde det alldeles för sent. Whalers höll ifrån och vann med 6-7..

MONSTER ENERGY - NILSBY 3-3 (EFTR.FÖRL. (0-1)

Ett mycket piggare ME ställdes idag mot Nilsby. Jämt mellan lagen men det var ME som skulle ta ledningen med 1-0 efter 5.36. Båda lagen skapade chanser men det var två målvakter som inte ville släppa några bollar. Trots att lägen fanns. 1-0 skulle stå sig perioden ut. I andra satte ME fart direkt och kunde göra 2-0 tidigt. Men Nilsby kom igen och gjorde 2-1 direkt efter tekningen och minuten senare hade man kvitterat till 2-2. Det var fortsatt jämt med två storspelande målvakter. Efter knappt halva andra tog ME ledningen igen. Det såg länge ut som att ME skulle ta första segern i Superligan men en onödig utvisning skulle visa sig bli kostsam. Med 21 sekunder kvar kvitterade Nilsby till 3-3 och matchen gick till övertid. Mållöst där trots att ME fick avsluta sista minuten i PP.

TT-TOLITA – LOKOMOTIVE VÄSTRA ÄMTEVIK 8-2 (4-0)

TT tog tag i taktpinnen direkt för att visa vilka som bestämmer. Det rullade på för TT och man tog ledningen. LVÄ skapade någon enstaka chans i första men det ville sig inte idag. Efter första hade TT 4-0 med sig och då hade man bud på fler. Direkt i andra satte man även 5-0 och matchen var i princip över. 28.07 in i andra fick LVÄ straff och där satte man den. (Film finns på Kilskkorpens facebooksida). Men det var TT’s match från början till slut och man visade än en gång mästarklass när man vann med 8-2.

LOST DRAGONS – FRYKSTA BRUINS 7-2 (2-1)

FB tryckte på från start och satte 0-1 tidigt. Men första perioden var jämn och LD trumma på. Man kvitterade och tog ledningen. 2-1 visade sig skulle stå sig perioden ut. 12 sekunder in i andra kvitterade FB tillställningen till 2-2. Jämt spel men sedan blixtrade LD till och man gick upp till 4-2. Det fokuserades mer och mer på domaren. Efter 34.20 drog LD på sig två utvisningar. Båda för protest mot domslut. FB skulle alltså få chansen att spela 5 mot 3. Men man såg trötta ut i FB så utdelningen uteblev. LD trumma på och kunde vinna än en gång. Denna gången med 7-2. /p>

DRÖMHAGA UNITED - HALVARSSONS 6-2 (3-1)

DU trumma på från start trots ont om folk. Efter knappa 6 minuter hade man 2-0 med sig. Halvarssons som än en gång hade full styrka trummade på och fick till slut in en reducering till 2-1. Men minuter från vilan satte DU 3-1. Det var jämt mellan lagen med få heta chanser. Efter knappt halva andra satte DU 4-1. Halvarssons skulle reducera än en gång men DU hade en för stor ledning. 6-2 till Drömhaga United till slut.

#201 – KMX 2.0 4-3 (EFTR.FÖRL.) (2-2)

Dagens sista match. #201 var piggast inledningsvis och tog därför rättvist ledningen med 1-0. Den dryga man ut lite senare till 2-0. KMX var inte riktigt med i början men man åt sig in i matchen mer och mer. I PP kunde man reducera till 2-1. En tungt backskott som styrdes tunnel framför mål. Knappt 2 minuter senare hade man kvitterat. 2-2 stod sig perioden ut. #201 skulle tidigt i andra ta ledningen igen men knappa minuten senare hade KMX än en gång kvitterat. Hawaii-bandy i andra där de farliga chanserna uteblev. Närmast ett segermål var #201 men matchen fick avgöras på övertid. Där drog #201 det längsta strået och deras 2 första poäng i serien var ett faktum.