Resultat i Väst & Öst.

SÖNDAGEN 4:E DECEMBER

Sista omgången inför juluppehållet. Idag skulle det avgöras vilket lag som tog sista platsen i Superligan.

DRÖMHAGA UNITED – LOKOMOTIVE VÄSTRA ÄMTERVIK 5-4 (1-3)

Första matchen för dagen. Betydelselös för bägge lagen men en seger ger gott självförtroende. Avvaktande spel i början men LVÄ skulle ta ledningen efter 4 minuter. Spel åt bägge hållen. Efter drygt 11 minuter fick LVÄ en straff som man förvaltade väl. DU skapade chanser men bollen ville inte in. LVÄ gick till vila med 0-3. I andra reducerade DU innan första minuten var avklarad och man satte mer press. LVÄ dryga dock ut till 1-4. DU ökade tempot och man kom närmare och närmare. Till slut hade man kvitterat till 4-4. Med 55 sekunder kvar av matchen satte DU segermålet till 5-4.

GH-CANUCKS - #201 9-1 (5-0)

En måste match för GH om man ville förbättra sina odds att få spela i superligan till våren. Det var nog mycket nerver i GH, för första 9 minuterna stod 0-0 och det kändes som #201 var närmast ett ledningsmål. GH skulle ta ledningen och efter det lossnade det för dom. Hela 5-0 inför andra. Ska dock påpekas att #201 var bra men GH’s målvakt var lite bättre. Det snackades om deja-vú inför andra då alla vet hur det gick förra helgen när GH ledde med 5-0. Men man satte 6-0 tidigt i andra. #201 fick in en tröstboll i slutet men GH vann med 9-1 och satte stor press på TT-Tolita. /p>

TT-TOLITA – TS GRÄVARN 5-7 (1-3)

Jämt spel där båda lagen skapade chanser. TS skulle ta ledningen efter knappt 7 minuter. TT var bra med men det var TS som gjorde målen. TS skulle ha med sig 1-3 inför andra. I andra satte TT fart direkt med en snabb reducering men efter det blev det lite avvaktande spel. När båda lagen drabbades av en varsin utvisning blixtrade TT till och gjorde 2 baljor och plötsligt ledde man. TS kvitterade men dryga minuten senare ledde TT ännu en gång. Under sista 3 minuterna vet jag inte vad som hände. Man klappade ihop i TT och TS kunde vända och vinna med 5-7.

MONSTER ENERGY – GH-CANUCKS 3-1 (2-0)

Betydelselös för båda lagen men ME satte 1-0 redan efter 9 sekunder när GH missade i försvaret. Innan 2 minuter var spelade hade man även gjort 2-0. Man ordnade upp spelet i GH och det blev jämnare och jämnare. Hände inte så mycket mer i första mer än att lagen bytte chanser med varandra. I andra var det fortsatte jämt men GH skulle reducera relativt tidigt. Lagen fortsatte att byta chanser med varandra men GH kom inte närmare. ME vann med 3-1.

FRYKSTA BRUINS - HALVARSSONS 6-1 (4-0)

Inledningsvis jämt med hårt men ändå schysst spel. FB skulle ta ledningen men Halvarssons var ändå med. Spelet blev hårdare och hårdare men fortsatt bara 1-0. Sen blixtrade FB till och gick från 1-0 till 4-0 på drygt 3 minuter. Det stod sig även perioden ut. Kändes som FB gick ner lite i tempo i andra och spelade mer på bevakning vilket gav Halvarssons mer utrymme att skapa målchanser. Men FB höll ifrån och kunde vinna med 6-1 efter att Halvarssons fått in en tröstboll..

TWO HORN UNICORN – KMX 2.0 10-7 (3-4)

KMX gick på nock direkt när man satte 0-1 efter 5 sekunder. Efter dryga minuten satte man 0-2 efter ett indianpass. THU gjorde många sådana denna match. THU var inte alls med på planen i första men ändå var man med målmässigt sett. 3-4 till KMX skulle det stå i vilan. Lite snack i THU i pausen och man blev bättre i andra. Man fortsatte ändå att göra indianare men nu var man ändå med mer spelmässigt. THU lyckades vinna mot ett hårt kämpande KMX med 10-7. Anmärkningsvärt är att KMX hade en grym målvakt vid namn Jenny. Det är inte ofta vi ser en kvinna i målet i Kilskorpen och vi gillar det skarpt när det händer. Mer sådant vill vi ha i vår serie.

NILSBY – AP-99 5-4 EFTR.FÖRL. (2-1)

Nilsby tog tag i matchen direkt från start och skapade mycket framåt men AP’s målvakt var grym. AP bjöds inte många chanser i första och de chanser de hade gick oftast i täck eller utanför. Nilsby tog ledningen med 1-0 relativt tidigt i första. Efter drygt halva hade man 2-0. Strax innan vilan skulle dock AP reducera till 2-1. I andra fortsatte Nilsby att ånga på och man gick upp till 4-1 ledning. Såg ut som AP var ett slaget lag men man åt sig in mer och mer. Man reducerade 2 gånger men det såg ut som Nilsby skulle ta 3 poäng. Mycket turligt men 15 sekunder kvar kvitterade man och det hela fick avgöras på övertid. Nilsby skulle få chansen i PP under övertiden och det tog man till vara på och hängde segermålet.

LOST DRAGONS – KMX 2.0 3-7 (2-4)

Jämn första perioden där båda lagen skapade chanser. LD skulle ta ledningen tidigt men KMX var framme dryga minuten senare och kvitterade. LD skulle återta ledningen. Det blev lite fram och tillbaka men KMX skulle gå upp till 2-4 ledning som stod sig perioden ut. Fortsatte jämnt spelmässigt där båda lagen skapade chanser. KMX skulle till slut vinna med 3-7. Ett resultat som inte riktigt speglade matchbilden.

AVSLUTNING

Ja då var det hela avgjort vilka lag som spelar vart. Det blev alltså GH-Canucks som knep den sista platsen till superligan men än är det inte kört för TT-Tolita. Ettan i källarligan kommer att möta åttan i superligan i en så kallad play-in till slutspelet. Så TT-Tolita har fortfarande chansen att ta sig till slutspel. Kommande helg stundar SM-kvalet i Sweden Floorball Cup och för er som inte kommer delta vill vi i Kilskorpen Crew önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år. På återseende i Januari.