Resultat i Väst & Öst.

HALVARSSONS – TS GRÄVARN 1-13 (0-6)

Första matchen för dagen och Halvarssons med ny toppspelare i laget. Trots underläge 0-3 så var Halvarssons med i matchen 10 första minuterna. Men det räcker tyvärr inte till över 40 minuter. TS gick upp till 0-6 innan perioden var slut. TS fortsatte att pumpa på i andra där man gjorde 2 kassar tidigt. 5 minuter in i andra skulle Halvarssons reducera men med 1 avbytare (2 spelare svek, inga namn nämnda) så var orken inte kvar. TS fortsatte trumma på och vann med 1-13.

TWO HORN UNICORN - NILSBY 7-6 (2-2)

Andra matchen för dagen var en jämn och tät match mellan 2 bra lag. THU hade mycket att förbättra efter förra helgens bottennapp. Båda lagen började bra och bytte chanser med varandra. THU skulle ta ledningen efter knappa 5 minuter. Några minuter senare var det kvitterat och på ett frislag tog Nilsby ledningen. THU fortsatte att sätta hög press och stressa. Innan vilan kvitterade man. I andra återtog Nilsby ledningen tidigt men THU kvitterade direkt efter och sen fortsatte man trumma på till en 6-3 ledning. Men Nilsby gav sig inte. Man hade som taktik att hålla ner skotten och det gav utdelning. Man lyckades hämta upp till 6-6 som även stod sig tiden ut. Det hela fick avgöras i övertid där THU behövde 54 sekunder för att avgöra.

MONSTER ENERGY – FRYKSTA BRUINS 8-4 (4-1)

Jämn match från start där båda lagen skapar chanser. När FB drar på sig en utvisning ger det ME chansen att rulla boll och det ger utdelning. FB fortsatte att kämpa på men det var ändå ME som gjorde målen. Första perioden klar fördel till ME. FB skulle dock reducera men ME hade 4-1 att gå på inför andra. I andra satte ME fart direkt och satte femman efter 47 sekunder. Men FB spelade upp sig och skapade mer och mer. Andra perioden tillhörde FB. Men ME hade som sagt 4-1 att gå inför andra och det visade sig vara för mycket för FB att hämta upp. 8-4 till Monster Energy.

DRÖMHAGA UNITED - NILSBY 0-11 (0-4)

Nilsby piskade att vinna för att vara kvar på övre halvan av tabellen och Drömhaga behövde förlora för att inte spela i Superligan. Nilsby förde matchen från start men ingen skärpa i avsluten i första. DU försökte men det ville sig inte. Efter första stod det 0-4 till Nilsby. Nilsby fortsatte trumma på i andra och nu lossnade det för dom. Kändes lite som att DU inte ansträngde sig allt för mycket men det hade varit kul om de hade gjort ett mål. Aldrig roligt att bli nollade trots att man vill förlora matchen. Det rann iväg i andra och slutade till slut 0-11 till Nilsby. /p>

GH-CANUCKS – FRYKSTA BRUINS 7-6 (2-3)

Andra matchen för FB och nu ställdes man mot GH. Jämn match med mycket känslor. GH skulle ta ledningen men FB vek inte ner sig. Man fortsatte att trycka på och vända till en 1-3 ledning. Mot slutet av första fick GH chansen i PP och man kunde reducera. 2-3 till FB inför andra. I andra ånga FB på direkt och satte 2-4 efter 40 sekunder. GH kämpade sig tillbaka och kunde hämta upp till 4-4. Stämningen blev hetare efter det och 2 matchstraff fick delas ut. Vid 5-5 skulle FB få chansen att ta ledningen via en straff men man missade. Vid ställningen 6-6 och 2 minuter kvar av matchen gjorde FB ett indianpass som friställde en GH spelare som satte segermålet. 7-6 till GH-Canucks.

#201 – TT-TOLITA 3-8 (2-4)

Mästerlaget TT-Tolita skulle ställas mot bottenlaget #201. TT tog ledningen med 0-2 tidigt i matchen men #201 gav sig inte. Man ånga på och skulle hämta upp till 2-2. Blev spel fram och tillbaka där båda lagen skapade chanser. TT skulle innan pausen gå upp till 2-4. Stelt spel i andra där allt fokus låg på domaren. Fokus på domaren ger dålig energi på planen som resulterar i en dålig match. TT skulle dock visa lite mästarklass mot slutet och man vann till slut med 3-8. #201 gör en klart godkänd match. Det är den sista skärpan i avsluten som fattas för att det ska räcka hela vägen. /p>

LOKOMOTIVE VÄSTRA ÄMTERVIK – KMX 2.0 5-1 (2-1)

LVÄ ånga på från start och skapade flera heta chanser men KMX stod emot. Efter en stund gjorde LVÄ mål. Trodde domaren. Det visade sig att klubban på LVÄ spelare gick sönder i skottet och bladet flög in i mål samtidigt som KMX målvakt räddade bollen. En snabb diskussion mellan domarens två alter egon gjorde att det inte dömdes mål. LVÄ fortsatte att pressa och stressa och efter 12.00 kom 1-0. Glädjen blev kortvarig när KMX kvitterade direkt efter. LVÄ fortsatte att föra matchen och innan vilan hade man tagit ledningen igen. Tidigt i andra satte man 2 bollar på 1 minut. KMX försökte men det ville sig inte. 5-1 till Lokomotive Västra Ämtervik blev det efter 40 minuter.

LOST DRAGONS – AP-99 2-5 (1-1)

AP tog tag i matchen direkt och skapade de första chanserna. Men LD var inte sämre dom heller. Mycket spel fram och tillbaka där båda lagen skapade chanser. Efter knappa 6 minuter skulle AP ta ledningen. LD fortsatte med sitt spel och idag såg det ut som de hade en spelidé. Efter dryga 14 minuter skulle en kvittering komma. LD skulle ta ledningen tidigt i andra och AP såg lite skärrade ut. Men AP skulle rycka upp sig och vända på steken. 2-5 till AP-99 blev det mot ett för dagen grymt Lost Dragons.