Resultat i Väst & Öst.

HEROES – FRYKSTA BRUINS 7-5 (3-4)

Bra start från båda lagen där båda lagen skapade chanser. FB skulle ta ledningen men Heroes fortsatte att skapa chanser och till slut kvitterade man. Men FB var snabbt framme och återtog ledningen. Men Heroes blixtra till och gjorde 2 snabba så hade man vänt på matchen. Men FB spelade bra och kunde också göra 2 snabba innan periodvilan. I andra kom Heroes in i ett bra flow och kunde vända 3-4 underläge till ledning med 7-4. FB krigade på bra och fick in en reducering. Heroes orkade stå emot den enorma FB pressen och tog således sina 3 första poäng denna säsongen.

LOKOMOTIVE VÄSTRA ÄMTERVIK – AP-99 1-9 (0-0)

Första skottet på mål gick in och det var AP som avlossade. Bortdömt då domaren ej såg att bollen gick i mål. Det var en enorm press från AP som inte gav LVÄ något utrymme. Dennis i LVÄ-kassen var fenomenal i första perioden och det var tack vare honom som det stod 0-0 i vilan. I andra lossnade det för AP och många gånger var LVÄ-Dennis överspelad. AP vann matchen med 9-1 till slut.

HEROES - #201 14-6 (6-1)

Lite trevande inledning från båda lagen. Trots det kunde Heroes efter dryga 5 minuter ha en 2-0 ledning. #201 reducerade efter 6 minuters spel. Ännu en gång kom Heroes in i ett flow och kunde gå upp till 6-1 innan periodvilan. I andra kom en snabb reducering från #201 (assist av målvakten). Men Heroes var det klart bättre laget och det kändes som att varje skott gick in i andra. Siffrorna rann iväg till hela 14-6 och Heroes tog 6 poäng efter förra helgens bottennapp.

MONSTER ENERGY – TS GRÄVARN 7-5 (5-2)

Bra start från båda lagen men där TS kändes var lite hetare. Det skulle även visa sig när man tidigt gick upp till en 0-2 ledning. Monsters försvarsspel hade väl en del att förbättra. Spelet avtog lite grann men ME samlade kraft och kunde vända matchen på dryga minuten när man gick från 0-2 till ledning 3-2 efter att Kilskorpens motsvarighet till "Legion of Doom" ordnat vändningen. TS skulle få chansen i PP men ingen utdelning. När sedan ME fick chansen i PP kunde man lirka in 4-2 och med minuten kvar satte man även 5-2. I andra fortsatte TS sin intensiva press och det gav till slut utdelning. Man reducerade två gånger om och hade 5-4. Men ME hittade rätt även idag och kunde vinna med 7-5. Noterat : Monsters 1a femma låg bakom 5 av lagets 7 mål!

NILSBY - WHALERS 2-5 (1-4)

Ett springande Nilsby sattes mot ännu ett desarmerat Whalers. Bra spel från båda lagen matchen igenom. Whalers skulle ta ledningen med 0-1 och sedan dryga ut till 0-2. Men Nilsby gav sig inte och till slut kom en reducering. Men Whalers spelade smart och hade lagom till periodvilan en 1-4 ledning. I andra fortsatte Nilsby att pressa på framåt och Whalers fick slita. Trots bra tempo i andra blev det bara 2 mål. Ett till varje lag. Även båda lagen skulle få chans i PP men ingen utdelning i något. 2-5 till Whalers blev det.

TWO HORN UNICORN - WHALERS 7-8 EFTR.FÖRL. (3-3)

Whalers såg trötta ut inför andra matchen. Bra tempo från båda lagen men THU spelade smart och gav inte Whalers alldeles för mycket utrymme. Men efter knappa 9 minuter efter miss i försvaret kunde Whalers sätta 0-1 för att några minuter senare göra 0-2. Men THU kom igen och kunde knappa minuten efter 0-2 reducera och med 2 minuter kvar av perioden kom kvitteringen. När Whalers satte 2-3 med 45 sekunder kvar av första trodde man att periodsiffrorna skulle bli så men med 5 sekunder kvar kom ännu en kvittering. I andra såg Whalers riktigt slitna ut och THU tog till vara på det. Med 6,5 minut kvar ledde THU med 7-4 och man fortsatte att spela smart. Kändes som man slappnade av lite för mycket i THU och gav Whalers det lilla dom behövde. Man hämtade upp till 7-7 och det hela fick avgöras på övertid. Med 30 sekunder kvar kunde Whalers sätta segermålet. Anmärkningsvärt är att Whalers keeper Bengt Holma räddade 3-4 givna mål. Inte att förglömma THU inlånade Patrik Leandersson som även han gjorde fenomenala räddningar.

HALVARSSONS – TT-TOLITA 3-11 (1-5)

TT ånga på från start och kunde efter dryga minuten spelad ta ledningen med 0-1. Halvarssons kom upp i något enstaka anfall men inget riktigt farligt. Med ställning 0-3 till TT skulle Halvarssons få in en reducering. Men innan periodvilan skulle TT få in 2 bollar till.

Text
Stark start av TT-Tolita.
I andra kunde Halvarssons reducera efter drygt 5 minuter men TT var storleken större idag. Det rann iväg mot slutet och slutade hela 3-11 till TT-Tolita som tog sina 3 första men ack så viktiga poäng.

DRÖMHAGA UNITED – LOST DRAGONS 10-1 (5-0)

DU gick på direkt och satte 1-0 på första skottet. Spelet avtog lite grann men DU skulle rycka upp sig. Man fortsatte att ånga på framåt och det skulle löna sig. LD hade inte allt för många chanser på mål men ack så farliga var de få. DU kunde ha en stabil 5-0 ledning inför andra perioden. DU avslutade första perioden med spel i PP och fick även börja andra perioden i PP och då kom 6-0. Direkt efter fick man ännu en chans i PP och satte 7-0. Såg länge ut som att LD skulle bli nollade men med 4 sekunder kvar av matchen fick man in en tröstboll.