Resultat i Väst & Öst.

SÖNDAG 23/10

Då har Kilskorpen sparkat igång igen. Som vanligt bjuder vi på en sammanfattning av matcherna sett ur våra ögon.

AP-99 – DRÖMHAGA UNITED 4-3 (3-1)

Premiärmatchen stod mellan veteranerna i AP-99 mot nya Drömhaga United som innehåller ett fåtal kända ansikten. AP gick på från start och tog ledningen efter 37 sekunder. Såg ut som AP skulle gå på knock direkt men intensiteten svalnade av. Båda lagen bytte chanser och efter 8,27 skulle DU kvittera. Fortsatt spel fram och tillbaka men till slut skulle AP ta ledningen igen. AP skulle gå till vila med 3-1 när man satte bollen med 7 sekunder kvar av perioden.

Text
Jämn premiärmatch mellan AP-99 och Drömhaga United.

I andra kändes dom som om AP försökte skruva upp tempot men DU var med på noterna. Under långa stunder bytte man bollen med varandra. DU skulle till slut reducera och dryga minuten från slutsignal kom en kvittering. I slutet fick DU en utvisning emot sig vilket gav AP chansen i PP. Det såg ut som allt skulle avgöras i förlängning men med 8 sekunder kvar satte AP segermålet. 4-3 till AP-99 denna dag.

WHALERS – KMX 2.0 11-4 (7-3)

Whalers gick på direkt och tog ledningen efter 31 sekunder, i power play. Men KMX stod emot bra och kunde kvittera efter 2 minuters spel. Whalers tog ledningen igen men ännu en gång kvitterade KMX. Efter drygt 7 minuter återtog Whalers ledningen ännu en gång. Men KMX skulle få chansen i power play men det ville sig inte. Efter att Whalers satte 4-2 sa det pang, pang, pang så ledde man med 7-2. Innan vilan reducerade KMX till 7-3. I andra gick tempot ner avsevärt från Whalers sida, (man var ju bara 5 gubbar idag). KMX hade all chans i världen att skruva upp tempot mot ett Whalers som såg trötta ut. Men Whalers kunde hålla ifrån och vinna med klara 11-4.

FRYKSTA BRUINS - #201 8-2 (4-1)

Två nya lag ställdes mot varandra i dagens tredje match. Kändes som båda lagen kände på varandra i början av matchen. Lägen skapades men bollen ville inte in. Men efter några minuters spel kändes det som om FB höjde tempot i sitt spel och då hängde inte riktigt #201 med. Man satte 1-0 efter 7 minuter och lite senare kom 2-0 i power play. Dryga minuten senare kom även 3-0. Efter 12,33 skulle #201 spräcka målnollan men efter dryga 16 minuter satte FB 4-1 som stod sig perioden ut. FB tryckte på direkt i andra och satte 5-1 efter 38 sekunder. #201 försökte och försökte och man skapade flera bra chanser men FB målvakt var rena väggen. FB höll ifrån och kunde till slut vinna med klara 8-2.

MONSTER ENERGY – TT-TOLITA 6-1 (3-1)

Köpelaget alla vill slå mot regerande mästarna i Kilskorpen. Trevande inledning där båda lagen kände på varandra. ME skulle ta ledningen efter knappt 5 minuter. Men TT kom igen och kvitterade ett par minuter senare. Men ME skulle ta ledningen igen ganska snabbt efter det. TT radade upp chanser men bollen ville verkligen inte in. Innan periodvilan hade ME dryga ut till 3-1. ME gick ut starkt i andra och hade efter knappa 6 minuter dryga ut till 5-1. TT fortsatte att rada upp chans på chans men bollen ville fortfarande inte gå deras väg. TT fick se sig besegrade med 6-1 denna dag.

TWO HORN UNICORN – LOST DRAGONS 15-5 (6-4)

LD chocköppnade mot THU och satte 1-0 redan efter 49 sekunder och ett par minuter senare även 2-0. Lite seg inledning från THU sida men man skulle reducera till 1-2 men lyckan varade inte länge förens LD satte sitt tredje. Till slut lossnade det och THU kunde vända på steken. Man kämpade sig ikapp och förbi och kunde gå till periodvila med ledning 6-4. THU fortsatte trumma på i andra perioden och siffrorna rann iväg. Hela 15-5 skrevs segersiffrorna till.

HALVARSSONS – GH-CANUCKS 4-10 (2-4)

Trevande inledning där Halvarssons till slut kunde ta ledningen. GH kämpade sig tillbaka och pang, pang så ledde man med 1-2. Ganska tafatt tempo i första kändes det som. Men GH skulle ändå gå till vilan med 4-2 ledning. I andra kändes det som om GH ökade takten lite när man gick upp till en 6-2 ledning. Halvarssons såg slagna ut men så gjorde man 2 snabba och det var match igen. Med minuten kvar ledde GH med 8-4 men Halvarssons skulle spela power play. Istället gjorde GH 9-4 och 10-4, som även blev slutresultatet.

LOKOMOTIVE VÄSTRA ÄMTERVIK - NILSBY 2-8 (1-5)

4(!) sekunder behövde Nilsby på sig att sätta 0-1 och innan första minuten var avklarad hade LVÄ ett bortdömt straffmål och power play. LVÄs PP var inget vidare utan istället hade Nilsby den vassaste målchansen. Det skulle dröja ända till 7,11 innan Nilsby nätade igen och minuten senare hade man satt 0-3. Det kom en reducering från LVÄ men 2 snabba från Nilsby innebar 1-5 som stod sig perioden ut. I andra spelade Nilsby disciplinerat och gjorde inga misstag när man höll ifrån och kunde vinna med 8-2.

TS GRÄVARN - HEROES 8-4 (5-1)

Sista matchen för dagen. Trevande inledning där lagen kände på varandra. Men sen small det till och TS satte 1-0. Ett par minuter senare small det igen och 2-0 var ett faktum. Heroes gavs inte utrymme att göra något vettigt. Man skulle dock reducera efter ett tungt och välplacerat backskott. Men sen small det till igen och TS satte 3-1 och direkt efter tekningen kom 4-1. TS hade 5-1 med sig in till andra. I andra försökte Heroes skruva upp tempot Man skapade mer och mer chanser men TS målvakt ville inte släppa några bollar. TS höll ifrån och kunde vinna med 8-4. Då ska nämnas att 2 av Heroes mål kom på straff.