Innebandy - Kilskorpen.se

Resultat i Superligan & Källarn.

LÖRDAG 19 MARS 2016

Idag var stunden kommen. Slutspel i Kilskorpen och en vinnare i superligan och en vinnare i källaren skulle koras. Stora favoriter inför slutspelet var Whalers. Skulle det räcka hela vägen?

NILSBY – AP-99 9-3 (2-2)

Kvarsfinal 1. AP vann med 5-2 i förra mötet så Nilsby hade revansch att ta ut. Nilsby ånga på och kunde tidigt men med tur ta ledningen. AP gav sig inte och kunde kvittera en stund senare. Spelmässigt och målmässigt jämt i första perioden. I PP kunde Nilsby ta ledningen igen men AP skulle kvittera i spelet 4 mot 4 efter en dubbelutvisning. 2-2 stod sig perioden ut. Nilsby ånga på i andra och tog ledningen tidigt igen. Men en kort stund senare var det kvitterat. Nilsby öka trycket mer nu och med det kom även målen. AP repade sig inte och fick se sig besegrade när siffrorna rann iväg till 9-3.

MONSTER ENERGY – TT-TOLITA 2-7 (0-5)

Kvartsfinal 2. ME vann förra mötet med 6-3 och nu fanns det chans till revansch för TT. TT ånga på från start och förde matchen. Efter knappt 6 minuter tog man ledningen och direkt efter tekningen gjorde man 2-0. ME gick inte att känna igen och det var stundtals spel mot ett mål kändes det som. TT fortsatte att ånga på hade klara 5-0 med sig inför andra perioden. TT fortsatte att ånga på och gjorde 6-0 tidigt i andra. Knappt halvvägs in i andra kom även 7-0. En reducering kom ganska omgående och dryga minuten senare gjorde ME mål igen. Då återstod drygt 9 minuter av matchen och ME började en massiv anstormning. Men TT stod pall och vann matchen med 7-2.

FAGERÅS HEROES – GULE BLÄND 8-4 (0-3)

Kvartsfinal 3. Förra mötet vann GB med 9-8 i förlängning så FH hade revansch att ta ut. FH var inte alls med från start i matchen. GB var det spelförande laget och gav inte mycket chanser till FH. I och med att GB förde matchen så tog dom även ledningen. Med det tryck GB byggde upp så får FH tacka målvakten för att siffrorna inte var större. GB skulle ha med sig 3-0 i vilan. Tidigt i andra dryga GB ut till 4-0. Två minuter senare skulle FH få in en reducering. FH hopp tändes och man började ta över mer och mer. En massiv forcering och GB stod inte emot. Vändningen hade börjat. På 4 minuter vände FH 1-4 till ledning 5-4. Man fortsatte att pumpa på framåt och kunde till slut vinna med 8-4.

WHALERS – KILTEC 12-4 (7-0)

Kvartsfinal 4. Förra mötet slutade 22-2 till Whalers och Kiltecs mål var att inte släppa inte lika mycket. Matchen blåste igång och Kiltec spelade defensivt direkt. Whalers fick inte många ytor inledningsvis men ett felpass efter knappt tre minuter bäddade för 1-0. När Whalers gjorde 4-0 så ändrade Kiltec gameplan och började sätta mer press på Whalersbackarna. Men Whalers skulle ha 7-0 med sig inför andra. I andra tog det 10 sekunder så hade man 8-0 och knappt två minuter senare 9-0. Whalers slog av på tempot kändes det som för att antagligen spara krafter inför semifinal. Kiltec fick göra fyra baljor i andra men fick ändå se sig besegrade med 12-4.

FAGERÅS HEROES – TT-TOLITA 6-7 (5-3)

Semifinal 1. FH hade inför matchen vunnit de två tidigare mötena med 8-3 och 9-3. FH ånga på från start och hade tidigt en 2-0 ledning. Men TT var ändå med i matchen. Efter drygt halva första kom en reducering. Men FH var målmässigt bättre än TT i första trots det jämna spelet ute på planen. 5-3 till FH inför andra. Tidigt i andra skulle TT få en straff efter vilda protester ifrån FH. Ännu en reducering. Fortsatt jämt spel mellan lagen och till slut skulle en kvittering komma. Men några minuter senare skulle FH ta ledningen igen. TT pressa på och fick in en kvittering. FH protesterade då de ansåg att deras målvakt blev påsprungen. En snabb överläggning mellan domarna och målet godkändes. Matchen såg ut att gå till förlängning men med 25 sekunder kvar satte TT segermålet och tog sig vidare till finalen.

WHALERS –NILSBY 8-3 (6-0)

Semifinal 2. Förra mötet vann Whalers med 7-6. Whalers ånga på direkt och tog ledningen efter 13 sekunder. Det var stundtals spel mot ett mål i första och Nilsby fick rikta in sig på försvarsspel. Man fick något enstaka anfall men Whalers var lite bättre i första. 6-0 till Whalers i periodvilan. I andra jämna spelet ut sig mer. Nilsby fick fler chanser nu. Det var länge mållöst men efter knappt halva andra satte Whalers 7-0. Men Nilsby var snabbt framme och fick in en reducering och några minuter senare ännu en reducering. Whalers såg lite skakade ut när Nilsby även satte sitt tredje mål. Men Whalers höll ifrån trots massivt tryck från Nilsby. 8-3 slutade matchen.

GH-CANUCKS – TS GRÄVARN 2-9 (1-3)

Källarfinal. Förra mötet lagen emellan slutade 5-5. Jämn första perioden. Mållöst i inledningen men efter drygt sju minuter satte TS två snabba. GH fortsatte kriga och kunde med mycket vilja trycka in en reducering. Men TS var framme en liten stund senare och tryckte in 3-1 som stod sig perioden ut. Matchen speglades av utvisningar och det var GH som drog på sig dom. 12 minuter totalt under matchen. När TS hade 6-1 efter knappt halva andra så orkade inte GH med. TS var det bättre laget och vann matchen med 9-2 och fick äran att titulera sig källarmästare.

WHALERS – TT-TOLITA 6-8 (4-4)

Final. Whalers vann övertygande med 9-2 i förra mötet lagen emellan. Whalers ånga på från start och tog ledningen efter 42 sekunder. Men TT vek inte ner sig utan man krigade på. Jämt spel ute på planen och det syntes även på resultattavlan. Lagen följdes åt målmässigt. 4-4 stod det inför andra. TT skulle ta ledningen efter 42 sekunder i andra men Whalers krigade på. Fortsatt jämt spel men efter drygt sju minuter i andra kom kvitteringen och några få minuter senare tog Whalers ledningen igen. Men TT fortsatte spela sitt spel och kunde kvittera ännu en gång. Minuten efter kvitteringen skulle TT få chansen i PP men ingen utdelning. Men två minuter kvar av matchen skulle TT ta ledningen ännu en gång. Känslorna blev hetare och hetare och till slut rann det över. Med 24 sekunder kvar drog Whalers på sig ett matchstraff. TT avgjorde matchen med mål i tom kasse och får äran att titulera sig mästare i Kilskorpen 2016.

Text
TT-Tolita vinnare av Kilskorpen 2016.
SLUTORD

Vi i Kilskorpen vill säga ett stort GRATTIS till TT-Tolita som vann slutspelet. På vägen till seger slog var man tvungna att vinna över topp 3 i Superligan och man lyckades.
Vi vill även säga Grattis till TS Grävarn som knep segern övertygande mot GH-Canucks i källarfinalen.
Nu ska vi i Kilskorpen Crew ladda våra batterier inför Power Cup 8-9-10 april. Efter det tar vi sommarlov innan säsongen 2016/2017 drar igång igen i oktober månad.