Innebandy - Kilskorpen.se

Resultat i Superligan & Källarn.

SÖNDAGEN 13 MARS 2016

Sista omgången i Kilskorpens grundserie för denna säsong. Källarfinalen var redan klar inför denna omgången och de 7 första lagen att gå till slutspel ifrån Superligan var redan klara. Kampen om åttonde och sista slutspelsplatsen stod emellan Kiltec och BDS Karlstad. Idag skulle det avgöras.

TT-TOLITA – AP-99 2-2 EFTR. FÖRL. (2-0)

En jämn första period där båda lagen skapade chanser. TT skulle så småningom spräcka målnollan. AP pressa på för kvittering men TT’s målvakt stod emot bra. Mitt i all AP press så satte TT 2-0. AP fortsatte men TT stod emot bra. 2-0 stod sig perioden ut. Fortsatt jämt i andra där båda lagen skapade chanser. AP skapade lite mer nu och det skulle till slut ge utdelning. En reducering kom och man fortsatte nu att pressa framåt. Man blottade sig bakåt och gav TT flera chanser att dryga ut men målvakten var omutlig nu. Kvittering kom så småningom. Fortsatt spel åt bägge hållen och matchen skulle av göras på övertid. En mållös övertid gjorde att matchen slutade 2-2.

KILTEC – GULE BLÄND 4-4 EFTR. FÖRL.(3-1)

GB satte tempot från start men Kiltec var med på noterna. Lite turligt sätter GB 1-0 efter att målvakten tappar in bollen. Men Kiltec kommer igen och kunde kvittera två minuter senare. Jämt spel mellan lagen där bägge skapar chanser men där GB’s är lite hetare. Ändå var det Kiltec som skulle ta ledningen efter totalmiss av GB-backar och målvakt. Lite senare gjorde även Kiltec 3-1 som stod sig perioden ut. I andra fortsatte GB att skapa farliga chanser men Kiltec höll ifrån och kunde även dryga ut till 4-1. Men tempot var högt och Kiltecspelarna blev trötta. Med halva perioden kvar kom en reducering från GB. GB fortsatte att pressa och fick in en reducering till med dryga 3 minuter kvar och med knappt 2 minuter kvar kvitterade man matchen och tog den till förlängning. I övertiden var det GB som förde spelet men Kiltec fick chansen att sätta segermålet med 15 sekunder kvar men bollen smet utanför. 4-4 och en viktig poäng till Kiltec som nu låg 2 poäng före BDS i tabellen.

TT-TOLITA – MONSTER ENERGY 3-6 (0-5)

ME sätter fart direkt och TT är inte alls med i matchen från start. Efter drygt 6 minuter sätter ME 1-0 och dryga minuten senare 2-0. TT kommer in i matchen mer får inte till det där extra för att bollen ska gå in. Istället kunde ME i slutet av första gå upp till 5-0. Tidigt i andra skulle ME få chansen i PP men TT redde ut stormen och lyckades skapa hetare målchanser än ME. Andra perioden började gå mot sista halvan när TT skulle få chansen i PP. Ingen utdelning men en reducering skulle komma. När Mr. Korp drar på sig sin första utvisning på 100 år så sätter TT ännu en reducering. ME såg darriga ut och gav TT fler och fler chanser. Men när ME kontrar in 6-2 så är det god natt. Matchen slutade till slut 6-3 för Monster efter ett sent reduceringsmål från TT.

FAGERÅS HEROES – GULE BLÄND 8-9 EFTR. FÖRL. (1-4)

GB satte fart direkt och gjorde 0-1 efter 34 sekunder. FH kriga på och hade en spelmässigt jämn match mot GB. Efter drygt 13 minuter skulle man göra 0-2 men några få minuter senare hade FH reducerat. GB fortsatte trumma på och hade 4-1 med sig i vilan. Två minuter in i andra satte FH ännu en reducering men lite senare gör GB 5-2. Sen vet jag inte vad som händer. Mellan tiderna 28.03 och 36.34 är det målkalas. GB sätter 6-2 när tiden står på 28.03 och det ser mörkt ut för FH. Men när klockan slår 36.34 kvitterar FH till 8-8. Matchen går till övertid där GB behöver 54 sekunder för att avgöra.

BKA ALLSTARS – SANNERUD ALLSTARS 5-1 (1-1)

En jämn första period där BKA tar ledning efter dryga minuten. Båda lagen skapade chanser men bollen ville inte in. Mot slutet av perioden skulle SA få in en kvittering. BKA skulle få chansen tidigt i andra att spela PP och det gör man med bravur när man sätter 2-1. SA skulle få chansen de med i PP men ingen utdelning. I slutet av sitt PP drar man på sig en utvisning och det skulle ge BKA chansen i PP igen. Och samma visa nu. 3-1 till BKA. SA pressa framåt och hade flera chanser men bollen ville inte in. BKA höll ifrån och kunde vinna med 5-1 till slut.

TS GRÄVARN – DRAGONS 13-1 (6-1)

TS satte fart från start och satte 1-0 efter 24 sekunder. Spelet stannade av lite efter det. Dragons med lika mycket folk som vanligt skapade några få chanser men JollyRoger i TS kassen stod i vägen. TS skruvade upp farten igen och med det kom så även målen. Efter 16 minuter hade man 6-0 men halvminuten innan paus kunde Dragons reducera. TS fortsatte att ånga på och få målen med sig. Dragons hade några chanser att göra mål på men det ville sig inte. TS var det bättre laget och kunde till slut vinna med 13-1.

E.P.P.P. – SANNERUD ALLSTARS 5-6 EFTR.FÖRL. (4-3)

SA var inte med första halvan av perioden. EPPP tog snabbt ledningen efter 45 sekunder. EPPP skapade mer och ville mer i början och satte även 2-0 och 3-0. Efter drygt halva första fick EPPP chansen i PP och där satte man 4-0. När SA minuter senare reducerar så får man mer energi i laget. Innan vilan hade man hämtat upp till 3-4 underläge. SA fortsatte pressa i andra och kunde kvittera knappt 3 minuter in. Matchen stod och vägde men efter halva andra satte EPPP 5-4. Men ett par minuter senare var SA framme och kvitterade. EPPP skulle få chansen i PP men SA höll ifrån och tog matchen till förlängning. SA skulle göra processen kort och avgjorde efter 28 sekunder. 6-5 till Sannerud.

BDS KARLSTAD – NILSBY 4-4 EFTR.FÖRL. (2-3)

Nu skulle det avgöras. Kiltec eller BDS till slutspel. Seger för BDS efter full tid eller övertid skulle räcka för dom. Nilsby tog initiativet och satte 1-0 tidigt i första. Man fortsatte ånga på och fick även 2-0. Men BDS åt sig in i matchen mer och mer. Till slut skulle man reducera. Men Nilsby fortsatte trumma på och fick in 3-1. Men i slutet av första fick BDS straff och ännu en reducering. 3-2 till Nilsby i pausen. BDS fortsatte att kötta och fick in en kvittering tidigt i andra. Matchen stod och vägde och efter drygt halva andra satte Nilsby 4-3. BDS såg lite tröttkört ut men när effektiva minuterna kom igång satte BDS 4-4. Ny energi och man skapade chanser att avgöra matchen på full tid. Men det hela gick till förlängning. I förlängningen var det BDS som förde och var närmast ett segermål. Först herr Nilsson som skjuter ribban och med sekunder kvar Patrik men Nilsbys målvakt Daniel gör en kanonräddning. 4-4 slutar matchen och det placerar Kiltec i slutspelet.

HIMLABACKEN CRUZADERS – GH-CANUCKS 4-13 (0-5)

GH satte fart direkt och tog ledningen efter 23 sekunder. Stundtals spel mot ett mål. HC fick inte många chanser i första. GH hade med sig 5-0 inför andra. GH fortsatte att trumma på och gick upp till 10-0 innan HC reducerade. HC var på gång och kämpade sig upp till 4-10 men då gjorde GH 3 snabba. GH vann trots flera tunga namn borta med 13-4.

VÄRT ATT NOTERA

1. Gule Bländs målvakt Joakim Bönström var säsongens första målvakt att bli utvisad för hands. 2. Kiltecs Martin Svärd stod för omgångens mål när han satte 2-1 till Kiltec.
3. Jonas Snäll var het idag med 4 assist i segern mot TT-Tolita, men viktigast av allt är att poängtera att han drog på sig en utvisning när han började spela handboll.
4. Gule Bländs 5-2 mål Fagerås Heroes borde EJ ha dömts mål. Okej, bollen var inne men domaren såg inte det men gick på publikens beslut att bollen var inne.
5. Jonathan Veens. Kanadensaren i TS Grävarn. 2 mål och 5 assist. Hamnade topp 5 i assistligan på 3(!) matcher.