Resultat i Superligan & Källarn.

HIMLABACKEN CRUZADERS – HALVARSSONS 8-7 EFTR.FÖRL.(2-2)

Halvarssons kommer till match med 3 gubbar + målvakt så två ur Kilskorpen Crew hoppar in och ställer upp. Jämt spel i första där båda målvakterna står för bländande spel. Halvarssons tar ledningen efter drygt 2 minuter men HC kvittera minuten senare. Spel fram och tillbaka där båda lagen skapade chanser. Efter 13 minuter tar Halvarssons åter ledningen. HC får chans till kvittering när man tilldöms en straff men man missar. Man får istället chansen i PP men ingen utdelning. Kvitteringen skulle komma lite senare och 2-2 stod sig perioden ut. Lagen fortsatte att följas åt i andra målmässigt, men när HC gjorde 6-4 efter halva andra trodde nog många att det var kört. Men Halvarssons kom igen och efter två perioder stod det 7-7. Med knappa minuten kvar av förlängningen dundrar HC in segermålet.

WHALERS – GULE BLÄND 5-2 (2-0)

Vinst för Whalers i matchen och man skulle säkra seriesegern. Bra spel från bägge lagen och två storspelande målvakter. Båda lagen skapade chanser i första för ett ledningsmål. Whalers skulle så småningom ta ledningen men det efter drygt 15 minuter spelade. GB pressa för en kvittering men med 16 sekunder kvar av perioden gjorde Whalers 2-0. Efter knappt 4 minuters spel i andra satte GB en reducering. Några få minuter senare skulle man få chansen i PP men ingen utdelning där. Whalers hade det kämpigt mot ett starkt spelande GB men man skulle ändå gå segrande ut striden. 5-2 till Whalers som därmed säkrade seriesegern.

TT-TOLITA – BDS KARLSTAD 6-4 (2-2)

Oj, oj, oj vilken match BDS gör. TT skulle ta ledningen i matchen efter drygt 3 minuter. 3 minuter senare var det kvitterat. TT var inte alls på tå i matchen. Jämt spel i första där båda lagen skapade chanser för ett ledningsmål där BDS hade de hetaste chanserna. 18.36 stod klockan på när BDS tog ledningen men 10 sekunder innan vilan kom en kvittering. BDS skulle åter ta ledningen i andra efter dryga 3 minuter men minuten senare hade TT kvitterat. Fortsatt spel åt båda hållen och när klockan stod på 35.35 satte BDS ett ledningsmål. BDS såg ut att gå mot seger och i praktiken säkra en plats i slutspelet. Men TT vakna till liv när 2 minuter återstod. Man fick in en kvittering när klockan stod på 38.29. Satte 5-4 38.55 och satte spiken i kistan med sitt 6-4 mål när klockan stod på 39.00.

WHALERS – MONSTER ENERGY 9-0 (6-0)

Whalers som redan säkrat seriesegern skulle göra processen kort mot Monster. Efter dryga minuten hade man 1-0 när ME bjuder bort bollen och så såg det ut fram till 4-0. Bjudningar. ME hade inte mycket power i dagens match. 6-0 kunde man lirka in från ingenstans. Whalers drog ner på tempot i andra. 9-0 blev det till slut.

KILTEC – BDS KARLSTAD 5-4 EFTR.FÖRL. (3-1)

Nu skulle det avgöras. Kiltec behövde vinna för att gå om BDS medans det räckte med oavgjort för BDS i kampen om den sista slutspelsplatsen. Ett välplacerat frislag efter dryga minuten gav Kiltec ledningen. Men dryga minuten senare hade BDS kvitterat. Jämt spel där båda lagen skapade heta chanser men det var två grymma målvakter som stod i vägen. Efter 14 minuter skulle Kiltec ta ledningen igen och minuten senare skulle man få chansen i PP. Ingen utdelning. Men 3-1 skulle komma efter en frislag. Tidigt i andra perioden drar Kiltec på sig en onödig utvisning och i efterföljande PP sätter BDS en reducering. Kiltec får chansen än en gång i PP och då ger det resultat, 4-2. Kiltec slappnar av lite och det ger BDS chansen och den tar man. Man reducerar och kvitterar och tar matchen till förlängning. Drömläge för BDS. Men med en och halv minut kvar sätter Kiltec in tredje kedjan med Karl Edvardsson och Erik Huatorpet. 4.20 in i förlängningen kommer dessa herrar i en 2 mot 1 situation där Kalle för bollen. Tunnel på BDS backen över till Hua som sätter bollen i öppen bur och jublet ekade ända till tätorten. 5-4 till Kiltec som för närvarande ligger på slutspelplats.

TS GRÄVARN – BKA ALLSTARS 3-2 (2-0)

En jämn och tät match där TS behövde vinna för att säkra en plats i källarfinalen. Det började bra när man tog ledningen efter 57 sekunder. En stund senare ökade man på till 2-0 i PP. BKA var inte alls med från start och det märktes när man saknade viktiga pjäser i laget, (Honk, Fredda V och bröderna Sundholm). BKA skulle få chansen i PP i slutet av första men ingen utdelning. TS skulle göra 3-0 tidigt i andra men knappa minuten senare hade man reducerat i BKA lägret. Spelet jämna ut sig och BKA började skapa mer och mer. Men TS målvakt var grym i målet. Efter knappa 34 minuter skulle man reducera till 3-2. Man fortsatte att jaga för en kvittering i BKA men TS höll ifrån och kunde vinna med 3-2.

KILTEC – NILSBY 3-7 (1-1)

Kiltec behövde 3 poäng för att garantera en slutspelsplats och det började bra. En frislagsvariant bäddade för 1-0 när Kiltecs sniper var tillbaka från sjukdom. Man höll ifrån Nilsby bra men till slut skulle även dom göra mål och det efter drygt 10 minuter. Fortsatt jämt spel i första där det slutade 1-1. Tidigt i andra stod Kiltecbacken för en riktigt indianare när man serverade Nilsby öppet mål. Och näst intill direkt efter gjorde man 3-1. Kiltec kämpade och slet för att komma ikapp men det ville sig inte. Nilsby vann matchen med 7-3.

GH-CANUCKS – E.P.P.P. 12-5 (7-2)

Trevande inledning men till slut skulle det lossna. 12 sekunder mellan GH’s 1-0 och 2-0. EPPP skulle reducera till 2-1 men det var stundtals spel mot ett mål. GH skulle gå upp till 7-1. Friläge för EPPP’s Robin Wignell med 5 sekunder kvar gav en reducering. Tidigt i andra reducerade man igen men det var GH’s match. Man vann till slut med 12-5 och säkrade därmed en plats i källarfinalen.

VÄRT ATT NOTERA

1. Halvarssons Andreas Nilsson var het idag. 5 mål av 7 möjliga.
2. Whalers säkrade seriesegern och man gick obesegrade genom båda serierna.
3. Monster Energy, enda laget i superligan som blir nollade mot Whalers. BDS lyckades göra 5 mål mot och Kiltec lyckades göra 2.
4. TS Grävarn och GH-Canucks är klara för källarfinal.