Resultat i Superligan & Källarn.

WHALERS –TT-TOLITA 9-2 (2-1)

Första matchen för dagen. Whalers satte fart direkt och tog ledningen efter 21 sekunder. Efter 1:51 hade man även 2-0. Men TT gav sig inte utan man kom in mer och mer i matchen. Efter drygt 9 minuters spel reducerade man. Ett jämnt spel i första där 2-1 stod sig perioden ut. I andra kändes det som att Whalers skruva upp tempot lite och att TT inte riktigt hängde med. Whalers skulle gå upp till 5-1 innan TT lyckades reducera. Men Whalers var lite vassare och kunde vinna med 9-2.

DRAGONS – HIMLABACKEN CRUZADERS 2-13 (2-4)

HC satte fart direkt och tog ledningen redan efter 17 sekunder. Men spelet stannade upp lite och det gav Dragons chans att skapa lite chanser. Ändå gjorde HC 2-0. Dragons skulle få chansen i PP men ingen utdelning. Reducering kom istället direkt efter att HC blev fullt. Båda lagen skapade chanser i första och när det var dags för pausvila var det 4-2 till HC. Större delen av andra fick Dragons klara sig med 5 gubbar då deras inlånade gick av halvskadad. HC tog till vara på chansen som gavs. Siffrorna rann iväg i slutet av matchen som till slut slutade 13-2.

WHALERS - KILTEC 22-2 (12-1)

25 sekunder behövde Whalers för sitt 1-0 mål. Kiltec höll tillbaka bra första 5 minuterna. Men sen rann det iväg. Efter drygt 14 minuter hade Whalers 9-0 innan Kiltec fick göra en reducering. Men Whalers var så mycket bättre och hade 12-1 i pausen. Whalers fortsatte trumma på i andra och rekordvinst var inom räckhåll. 22-2 är största segermarginalen i Kilskorpen och den var Whalers på jakt efter. Kiltec blev besegrade med 22-2 och tangerat rekord.

MONSTER ENERGY - NILSBY 3-4 (1-4)

ME var inte med från start och det utnyttjade Nilsby redan efter 44 sekunder. Nilsby var det bättre laget i första perioden och hade 3-0 med sig efter drygt 6 minuter. Efter drygt 7 minuter skulle ME få in en reducering. Efter drygt 14 minuter skulle Nilsby få chansen i PP. Mål gjorde man, trodde man. Men domaren kunde inte bedöma om bollen var inne så målet dömdes bort. Istället gjorde man mål några sekunder senare. Det visade sig senare att bollen var inne och målet felaktigt dömdes bort. I andra försökte ME skapa press och man kom mer och mer in i matchen. Men det skulle även fokuseras på domaren. Efter drygt 34 minuter gav pressen utdelning när man reducerade till 2-4 och minuten senare gjorde man 3-4. Minuten efter det fick ME chansen i PP men Nilsby stod emot. ME fick se sig besegrade med 4-3.

BDS KARLSTAD – AP-99 2-6 (0-3)

Ännu en match där första målet skulle komma innan minuten spelad. Och det var AP som gjorde det. BDS bet ifrån bra och skapade några chanser. Efter drygt 7 minuter dryga man ut till 2-0. BDS var ändå med i matchen men bollen ville inte in. Innan periodvilan hade man lyckats göra 3-0. En dubbelutvisning efter 5 minuter i andra öppnade för mer ytor. AP tog till vara på chansen och gjorde 4-0. Efter knappt halva andra reducerade BDS. Men AP var snäppet vassare i avsluten och kunde vinna med 6-2.

HALVARSSONS – GH-CANUCKS 2-11 (1-4)

GH styrde från matchstart och det var stundtals spel mot ett mål. Ändå skulle det dröja till 9:34 innan GH tog ledningen. 30 sekunder senare satte man 2-0. Men Halvarssons gav sig inte. Man fick in en reducering efter knappt 12 minuter spelade. Men som sagt, det var mestadels spel mot ett mål. GH hade 4-1 med sig inför vilan. GH fortsatte att trumma på framåt i andra. Halvarssons började skapa lite mer nu än i första. Men GH var vassare och kunde till slut vinna med klara 11-2.

E.P.P.P. – TS GRÄVARN 1-6 (0-3)

Sista matchen för dagen. Två lag som skapade chanser men det var TS som skulle ta ledningen. EPPP försökte och försökte men TS målvakt var fenomenal i mål. TS kunde göra både 2-0 och 3-0 innan periodvilan. Fortsatt jämt spelmässigt i andra men det var TS dag idag. Efter drygt halva andra hade man 6-0 och en stabil ledning. EPPP skulle få en straff med sig och där lyckades man göra mål. Målen slutade trilla in efter straffen så TS vann med 6-1.