Resultat i Superligan & Källarn.

FAGERÅS HEROES - NILSBY 11-3 (4-2)

Första matchen för dagen. Inledningsvis var det jämt mellan lagen. Båda lagen skapade chanser och efter drygt 6 minuter tog Nilsby ledningen. Minuten senare svarade FH med att kvittera för att sedan göra både 2-1 och 3-1. En snygg frislagsvariant från Nilsby ger en reducering men FH ökar på till 4-2 relativt snabbt. Båda lagen går på offensiven men 4-2 står sig perioden ut. I andra fortsätter FH pumpa på framåt och kommer in i ett stim där bollarna börjar trilla in. Nilsby fick kämpa och jaga men idag ville det sig inte. En tung 11-3 seger för Fagerås Heroes.

HIMLABACKEN CRUZADERS – TS GRÄVARN 2-12 (2-5)

HC sätter fart från start och tar således ledningen efter dryga minuten spelad. HC står emot bra inledningsvis och får även med sig en utvisning. Ingen utdelning för HC. 5 sekunder efter att TS blev fullt manskap kvitterade man och tog över matchen. Det blev mer och mer tryck från TS sida och frågan var inte om utan när TS skulle ta ledningen. Till slut satte man 2-1 och lite senare 3-1. HC pressa på framåt och fick in en reducering men halvminuten innan periodvilan satte TS 5-2. I andra fortsatte TS sin offensiv och HC blev tillbakatryckta i egen zon. Siffrorna rann iväg i andra och kunde skrivas till 12-2 till TS Grävarn.

FAGERÅS HEROES – AP-99 6-3 (3-2)

FH gick på direkt och tog ledningen redan efter 41 sekunder och 2 minuter senare satte man 2-0. Men AP gav sig inte och man kunde till slut reducera. FH skulle få chansen i PP men det var uddlöst. Istället var det AP som kunde kvittera. Då hade 9 minuter spelats. Jämt spel och 2-2 stod sig länge. Efter drygt 17 minuter kunde FH sätta 3-2 som stod sig perioden ut. AP skulle få chansen tidigt i andra att kvittera. FH drog på sig en utvisning men man klarade av den. Kvittering kom dock 2 sekunder efter att FH klarade av sitt BP. Båda lagen pressa för ledningen och det var till slut FH som skulle ta den. AP pressade på för kvittering och skulle få chansen än en gång i PP. Men inget mål. Med drygt 5 minuter kvar att spela satte FH 5-3 och 32 sekunder senare satte man spiken i kistan med sitt 6-3 mål.

MONSTER ENERGY – BDS KARLSTAD 15-0 (7-0)

ME satte fart direkt och hade 2-0 med sig efter knappa 2 minuter spelade. BDS stod emot bra första 10 minuterna innan ME kom in i matchen ordentligt. ME hade lekstuga med BDS och hade med sig 7-0 inför andra. I andra skapade BDS 4-5 farliga målchanser där en boll gick i stolpen. Men det var ME’s match från början till slut. 15-0 och 11 poäng av ME’s stjärnvärvning.

KILTEC – AP-99 2-8 (2-2)

AP pressa på direkt från start och kunde tidigt ta ledningen. Kiltec skulle få chansen i PP men ingen utdelning. AP fortsatte pressa och fick efter en felträff in 2-0. Men Kiltec gav sig inte. Man skapade mer och mer. Bollen gick runt mellan varje spelare inom Kiltec och en reducering skulle komma. Kiltec fortsatte på utstakad väg med att rulla boll och slå enkla passningar. Med 2 sekunder kvar av första skulle det ge utdelning när man kvitterade. Men liksom i första tog AP ledningen tidigt. Kiltec skapade en del chanser men bollen ville inte in. AP hade bättre utdelning och kunde till slut vinna med 8-2.

DRAGONS – SANNERUD ALLSTARS 1-8 (1-4)

SA tog kontroll direkt från start och förde matchen. Efter drygt 4 minuter behövde man 25 sekunder på sig att göra 1-0 och 2-0. Viljan i Dragons fanns där men ingen riktigt vass målchans. Det var mer plockpotatis för SA’s målvakt. Efter drygt 8 minuter gjorde SA två snabba igen och nu var det 4-0. Minuten innan periodvilan fick Dragons in en reducering. SA fortsatte pressa på framåt i andra och satte 5-1 ganska tidigt. Dragons rulla boll inom laget men som sagt. Man skapade inga vassa målchanser. Närmast var dock ett skott i stolpen. SA kunde vinna matchen med 8-1.

HALVARSSONS – BKA ALLSTARS 11-7 (7-4)

BKA förde matchen inledningsvis och kunde därför ta ledningen med 1-0 och lite senare dryga ut till 2-0. Halvarssons var snabbt framme efter 2-0 målet och satte en reducering. Spelet jämnade ut sig och när BKA satte 4-2 såg det så enkelt ut. Men skam den som ger sig. Halvarssons började en massiv offensiv där man hämtade upp, gick förbi och kunde innan periodvilan sätta 7-4. Halvarssons dryga ut till 8-4 tidigt i andra och det såg stabilt ut. Men BKA gjorde 2 snabba och det var match igen. Men Halvarssons kunde hålla ifrån vinna med 11-7 till slut.

TT-TOLITA – GULE BLÄND 3-2 (2-1)

Sista matchen för dagen. Jämn match där båda lagen bytte chanser med varandra. Efter drygt 8 minuter kunde TT ta ledningen. Det var fortsatt jämt lagen emellan men det var TT som skulle göra nästa mål också. Fortsatt jämt spel men GB skulle få in en reducering. 2-1 till TT stod sig perioden ut. När andra startade behövde GB endast 6 sekunder på sig för att kvittera. Men som sagt, spelet mellan lagen var jämt matchen igenom. TT skulle efter drygt 26 minuter ta ledningen. En snygg soloprestation av Robin Larsson där GB spelarna var och köpte kôrv. Efter det målet började spelet bli hårdare och spelarna grinigare. En massiv press från GB i slutet av matchen men TT höll ifrån och tog sin första seger i superligan.

VÄRT ATT NOTERA

1. Marcus Edström i TS Grävarn stod för omgångens mål när han från ingen vinkel sätter klubban mellan egna ben och sprätter upp bollen i bortre krysset.
2. Monster Energy’s stjärnvärvning Johan Friman spelade egna matchen + inlånad till 2 andra. Totalt 23 poäng på 3 matcher (12+11).
3. Kiltec gör en grym första period mot AP-99 där man rullade mer boll inom laget än vad man tidigare gjort.
4. TT-Tolita tog sin första seger i Superligan.