Resultat i Superligan & Källarn.

HIMLABACKEN - E.P.P.P 5-6 (4-2)

Dagens första matchen! HMC fick en drömstart på matchen när målprutan Bodin hittate rätt redan efter 18sekunder. Kort därefter hittade samme Bodin målet igen och 2-0. I minut 11 kontrade HMC in 3-0 och EPPP så slagna ut. Men då vaknade Tommie Wignell till liv och vips 3-1 reducering. Bodin ville inte vara sämre utan 4-1 till HMC. Innan Paus gjorde Cimmie Wignell 2-4 reducering. Undrar vad som sa´s i paus i EPPP lägret för när andra perioden startade som kom laget ut som ett nytt. Trots att HMC gjorde 5-2 så tog man över matchen mera och mera.3-5,4-5 och så 5-5 så var man på g ordentlig. HMC gick inte att känna igen alls utan 6-5 målet till EPPP kom fullt rättvist. 2st utvisningar på slutet kunde öppnat matchen men HMC fick inte till det denna dag.

MONSTER ENERGY – GULE BLEND 6-3 (2-1)

Ett revanch suget Monster tog emot Gule Blend. I höstas vann Gule Blend med 6-4 efter att Monster tappat allt i andra perioden. Gule Blend hade bara 7 man till start så man fick låna bröderna Wignell så man iaf skulle få ha 4 st avbytare. Matchen var jämn och chanser fanns men målvakterna var på hugget. Runt den 9e minuten fick Monster 2 snabba mål genom Edberg som var på g denna dag. En 2 minuters utvisning av samme Edberg blev kostsam då GB reducerade 2-1 innan halvlek. 2a perioden startade raskt och GB kvitterade till 2-2 genom Fredrik P. Sedan på en misslyckad rensning gjorde Edberg sitt och Monster´s 3e mål - Hattrick och ledning igen. Sedan stog matchen och vägde innan Monsterchefen Snäll hittade en fri Friman med en diagonalare som satt rätt uppe i vänstra krysset otagbart. 4-2 då. Sedan fick samma Friman en onödig 2a för Protest och GB reducerade till 4-3. Spänning igen med 10 min kvar och spelet gungade riktigt bra. Med 1,30min kvar hittade Monster luckan och 5-3 men GB tog ut målisen och satsade allt på ett kort med då gjorde Monster mål i tom kasse! 6-3.

BKA ALLSTARS – E.P.P.P 4-5 EFTR.FÖR. (2-1)

Som sagt i denna match var det BKA som var lite klent med folk och EPPP sa ju lika sportsligt JA till att dom fick låna spelare som Monster gjort en timme tidigare! Sagt o gjort! Matchen då? EPPP gör efter ca 10 minuters spel både 1-0,2-0 ( Härdne samt Robin Wignell ). Sedan tar BKA´s inlånade spelare tag i matchen och gör både 1-2 2-2 samt 3-2 till BKA. ( Lånen var från Monster , Friman och gamle Svarten ). Återigen kommer EPPP ut som ett nytt lag till andra perren. Man gör både 3-3 3-4 3-5 och BKA är tröttkörda och spelar svårt. När sedan BKA reducerar med ett läckert Zorro mål får man lite vittring men en utvisning av BKA hindrar dom från att ta poäng denna dag. Det gäller att man kommer med folk i Kilskorpen annars orkar man inte vinna faktiskt.

WHALERS – BDS KARLSTAD 11-5 (5-1)

Whalers satte som vanligt högsta farten direkt från start och kunde enkelt sätta ett par lätta baljor genom Östlund / Häggeborn. Bds legenden Henrik Larsson reducerade nästan direkt efter att Whalers gjort målet. Sedan jämnade spelet ut sig lite grann då BDS fått fart på sin "ungdomskedja" som började spela bra. Whalers kunde ändå kontrollera ut perioden och leda den övertygande. I andra perioden så kunde Whalers bara spela av den med sin stora ledning som blev större efter att Häggborn´s - Malmborg - Östlund spätt på målskörden till 10-5.

NILSBY – TT TOLITA 5-0 (W.O)

TT Tolita lämnade på Fredagskvällen W.O! Det var ändå så att Nilsby Digget försökte göra ett sista tappert försök att få till matchen genom att "värva"lånespelare till TT denna dag :)

DRAGONS – GH-CANUCKS 1-12 (1-6)

Lite trögt i inledningen även om första målet skulle komma efter 1.01. Efter att GH satte 3-0 10 minuter in i perioden lossnade det och inför andra stod det 6-1 till GH. Dragons var inte alls på topp idag och kom inte till många avslut. GH fortsatte ånga på i andra och kunde till slut vinna med 12-1.

GULE BLÄND – BDS KARLSTAD 12-2 (6-1)

GB trumma på från start och kunde ta ledningen efter 2:28. Man trumma på och hade 5-0 med sig innan BDS reducerade. GB gjorde även 6-1 innan periodvilan. I andra försökte BDS och man skapade fler chanser. Men GB’s målvakt stod pall. GB kunde till slut vinna med 12-2 då bollen inte gick BDS väg idag.

BKA ALLSTARS – GH-CANUCKS 3-10 (3-3)

BKA tryckte på från start och hade efter 1:25 spelade en 2-0 ledning. 6:39 in i matchen satte man även 3-0. GH var inte med från start men man skulle komma igen. 2 snabba mål i matchminut 10 och en kvittering i slutet av första. I andra tog GH ledningen efter 39 sekunder. Matchen stod och vägde och målmässigt var det jämnt. Men när GH gjorde 5-3 efter drygt halva andra perioden så föll man ihop. GH kunde till slut vinna med 10-3.