Resultat i Superligan & Källarn.

WHALERS - NILSBY 7-6 (5-2)

Första matchen för dagen. Gick snabbt inledningsvis där Whalers tog ledningen efter 38 sekunder. Nilsby kunde kvittera minuten senare. Båda lagen skapade chanser men inga riktigt superheta. 10:53 stod klockan på när Whalers tog ledningen men 23 sekunder senare var det kvitterat. Matchen stod och vägde när Whalers mot slutet av första fick ett flow och hängde 3 baljor. I andra fortsatt jämt spelmässigt. Båda lagen skapade chanser men Whalers var större delen av andra minst 2 baljor före Nilsby. Mot slutet av matchen hämtade man upp till 7-6 i Nilsby men man kom inte längre än så. Whalers fortsatt obesegrade.

HIMLABACKEN CRUZADERS – SANNERUD ALLSTARS 6-5 (4-2)

Ett nytänt HC fick se hur SA tog ledningen efter drygt 4 minuter. Men man gav sig inte och kunde 4 minuter senare kvittera. HC trumma på och kunde gå upp till en 4-1 ledning men innan pausen reducerade man i SA. När andra drog igång gick det fort. SA reducerade till 4-3 efter 13 sekunder. 21 sekunder senare gjorde HC 5-3. HC gjorde en stund senare 6-3 och det såg komfortabelt ut. Men SA skulle äta sig in i matchen igen. Med knappt 4 minuter kvar reducerade man till 6-4 och med 50 sekunder kvar gjorde man 6-5. Spänning i slutet men HC höll ifrån och tog sin andra raka seger.

MONSTER ENERGY – AP-99 5-6 EFTR.FÖR. (2-1)

Inledningsvis en mycket grinig tillställning från AP’s sida där man gick hårt åt mot ME’s superstar. ME fick spela PP tidigt i första och satte 1-0 men knappa minuten senare var det kvitterat. När ME fick chansen igen i PP en stund senare kunde Friman elegant zorra in 2-1. Domaren fick ta till med hårdhandskarna för att stävja matchen och det blev lugnare efter det. Det visade sig att 2-1 skulle stå sig perioden ut. Andra startade med 3-1 efter 29 sekunder. AP gav sig inte och man fortsatte att trumma på. Man åt sig längre och längre in i anfallszonen och till slut gav det utdelning. Man vände 3-1 underläge till ledning 3-5. ME började sin jakt på mål när man drar på sig en utvisning. I efterföljande BP sätter ME 4-5. Fortsatt press från ME när man drar på sig en onödig utvisning men samma visa igen. ME kvitterar. 5-5 står sig matchen ut och det hela får avgöras i förlängning. ME öppande starkt men när AP får friläge och öppet mål låser man klubban. AP avgör på efterföljande straff.

TS GRÄVARN – SANNERUD ALLSTARS 10-3 (3-1)

SA spelar sin andra match för dagen och öppnar den starkt med att ta ledningen. Nästan halvvägs in i första drar SA på sig en utvisning. TS kvitterar i PP och tar efter det över matchen. Man pressar och skapar chanser och till slut sätter man ledningsmålet. Innan periodvilan gör man även 3-1. TS fortsätter trumma på i andra och har 6-1 innan SA reducerar. Men TS var storleken större idag och kunde vinna med 10-3.

KILTEC – FAGERÅS HEROES 2-16 (1-9)

FH satte fart direkt och radade upp chans efter chans. Efter 1:55 fick man kapitulera för första gången. Man var ändå bra med inledningsvis i Kiltec men fick en stund senare se tvåan slinka in. Man reducerar lite senare men skulle inte komma närmare än så. FH trumma på och hade 9-1 med sig inför andra. Kiltec fick chansen i PP efter 10 sekunder i andra man ingen lycka. Istället fortsatte FH trumma på kunde vinna med utklassningssiffrorna 16-2.

DRAGONS – GH-CANUCKS 1-12 (1-6)

Lite trögt i inledningen även om första målet skulle komma efter 1.01. Efter att GH satte 3-0 10 minuter in i perioden lossnade det och inför andra stod det 6-1 till GH. Dragons var inte alls på topp idag och kom inte till många avslut. GH fortsatte ånga på i andra och kunde till slut vinna med 12-1.

GULE BLÄND – BDS KARLSTAD 12-2 (6-1)

GB trumma på från start och kunde ta ledningen efter 2:28. Man trumma på och hade 5-0 med sig innan BDS reducerade. GB gjorde även 6-1 innan periodvilan. I andra försökte BDS och man skapade fler chanser. Men GB’s målvakt stod pall. GB kunde till slut vinna med 12-2 då bollen inte gick BDS väg idag.

BKA ALLSTARS – GH-CANUCKS 3-10 (3-3)

BKA tryckte på från start och hade efter 1:25 spelade en 2-0 ledning. 6:39 in i matchen satte man även 3-0. GH var inte med från start men man skulle komma igen. 2 snabba mål i matchminut 10 och en kvittering i slutet av första. I andra tog GH ledningen efter 39 sekunder. Matchen stod och vägde och målmässigt var det jämnt. Men när GH gjorde 5-3 efter drygt halva andra perioden så föll man ihop. GH kunde till slut vinna med 10-3.