Innebandy - Kilskorpen.se

Resultat i Väst & Öst.

E.P.P.P. – HIMLABACKEN CRUZADERS 7-5 (3-3)

HC kom till start med 5 gubbar och målvakt medans EPPP för en gångs skull hade ett gäng avbytare. Bra tempo matchen igenom och det var HC som skulle ta ledningen efter drygt 4 minuter. EPPP tog över efter det och kunde gå upp till en 3-1 ledning men HC gav sig inte utan man kom igen. Innan periodvilan hade man reducerat och kvitterat. Fortsatt bra spel från båda lagen i andra. EPPP gick upp till en 6-4 ledning. HC kämpade febrilt. I slutet av matchen fick HC chansen i PP och man behövde 3 sekunder för att reducera. Men med 27 sekunder kvar satte EPPP 7-5 och HC fick se sig besegrade igen.

KILTEC – SANNERUD ALLSTARS 4-3 (0-2)

SA öppnade matchen starkt och hade efter drygt 5 minuter en 2-0 ledning. Kiltec kämpade och slet i första och skapade många bra chanser men målvakt eller målbur var i vägen. SA hade 2-0 med sig inför andra. Kiltec pumpa på i andra i sin jakt på en vinst. Klockan stod på 24:45 när Kiltec reducerar till 1-2. 25:45 gjorde SA 1-3 men 26:30 reducerade Kiltec ännu en gång. Kiltec pressa upp laget och man var mer aggressiva nu än i första. 31:09 kom en kvittering och 31:59 satte Kiltec 4-3. Ett resultat som stod sig matchen ut trots att SA fick chansen i PP i slutet.

MONSTER ENERGY – GH-CANUCKS 4-3 EFTR.FÖRL. (2-1)

En måste match för GH för att deras chanser till superligan inte skulle gå i kras. GH satte fart direkt och kunde tidigt ta ledningen. Men ME vek sig inte och kunde relativt snabbt kvittera och ta ledningen. GH pressa och pressa men det gick lite i lås för dom. Stor vilja i GH lägret. 2-1 skulle stå sig perioden ut. I andra steppade ME upp tempot och GH hade svårt att hänga med. Men en storspelande keeper i GH höll dom kvar i matchen. Klockan stod på 33:58 när GH kvitterar och man fortsatte nu att skapa chanser men det ville sig inte. 39:19 sätter ME 3-2 och vild glädje utbröt när man trodde det var segermålet. Men GH kvitterade 7 sekunder senare och det stod sig perioden ut. Övertid fick avgöra där ME behövde 34 sekunder på sig för att avgöra.

KILTEC – BDS KARLSTAD 6-2 (1-2)

En måste match för Kiltec som behövde en vinst för att hamna på Superligaplats. Ännu en trevande inledning där BDS skapade chanser och fick till slut utdelning efter 13:26. Knappt 2 minuter senare satte man lite turligt 2-0. Men Kiltec vaknade till efter det och kunde reducera efter 18 minuter när BDS försvaret var uppsnurrat på läktaren. 1-2 till BDS i pausvilan. I andra kom Kiltec ut som ett nytt lag och satte allt framåt. BDS fick dock chansen i PP tidigt i andra men som sagt, det var Kiltecs period. Offensiven funkade och man kunde kvittera och gå om. Kiltec kunde till slut vinna komfortabelt med 6-2 trots den darriga starten.

GULE BLÄND – GH-CANUCKS 7-2 (4-0)

GH’s sista match innan juluppehållet och nu var man piskade att vinna samtidigt som GB var tvungna att förlora sin andra match. GB satte allt framåt från start och visade ingen nåd. Man ville verkligen spela med eliten i Superligan. GB hade 2-0 med sig efter 3:33. Och innan periodvilan hade man även hunnit med att göra 4-0. Lite stiltje från GB’s sida i andra medans GH tryckte på. GH kunde reducera 2 gånger om. Men när GB sedan fick chansen i PP satte man 5-2 och det var ridå ner för GH. GB kunde vinna matchen med 7-2 och skickade ner GH i källarligan.

FAGERÅS HEROES – BDS KARLSTAD 16-2 (4-0)

Spel mot ett mål i princip hela matchen. BDS fick det inte att stämma denna dag. FH satte 1-0 efter 50 sekunder och ändå hade man bara 4-0 med sig i periodvilan. FH fortsatte att trumma på och hade 7-0 innan BDS reducerade. Men FH var flera storlekar större och kunde enkelt vinna med 16-2.

GULE BLÄND – BKA ALLSTARS 7-3 (2-0)

GB var redan klart för Superligan och det kändes som man inte gick fullt ut i denna match. Efter drygt 6 minuter satte man 1-0 och 10 minuter senare satte man 2-0. Nu låter det som det bara var spel mot ett mål men BKA skapade lite chanser dom också men ingen riktigt het sådan. Ganska tidigt i andra kom 3-0 men BKA skulle få in en reducering. GB gjorde 2 snabba efter det. BKA kämpade och kämpade men det ville sig inte riktigt. GB vann till slut med 7-3.

HALVARSSONS – TT-TOLITA 0-8 (0-6)

Halvarssons var piskade att vinna minst i övertid för att peta ner Kiltec från superligaplatsen. Lite trevande inledning men efter TT’s 1-0 mål var dom som ketchupeffekten. Men spela runt bollen och Halvarssons hade inte mycket att komma med. 6-0 till TT efter första och diverse kvarvarande Kiltecspelare var glada. TT fortsatte trumma på men Halvarssons målvakt steppade upp sitt spel i kassen. TT kunde ändå vinna med klara 8-0.

TS GRÄVARN – DRAGONS 6-4 (2-2)

Dragons ställde som vanligt upp med 5 gubbar och ändå kontrollera tempot i matchen. Det var spel fram och tillbaka men det var Dragons som skulle ta ledningen. Efter 12:59 hade man 2-0 med sig. Men åldermannen i TS ville annat och kunde på egen hand reducera till 1-2 och senare kvittera till 2-2 innan periodvilan. Tidigt i andra satte Dragons 2-3 men TS kvitterade kort därefter. Kjellan i TS kunde på egen ge TS ledningen med ett distinkt och välplacerat backskott. Men Dragons skulle så småningom kvittera. När vi väl kom in i dom effektiva minuterna steppade TS upp och gjorde 2 mål som till slut innebar en 6-4 seger.

VÄRT ATT NOTERA

1. Christian Johansson i Himlabacken Cruzaders låg bakom alla deras mål i matchen. 2 mål och 3 assist.
2. Kiltec piskade att vinna sina 2 matcher och det gjorde man.
3. Fagerås Heroes krossar sina motståndare. Idag var det BDS Karlstad som fick känna på.
4. Halvarssons piskade att 2 poäng mot TT-Tolita men blev nollade när man var uddlöst.