Resultat i Väst & Öst.

WHALERS – BKA ALLSTARS 10-1 (4-1)

I första matchen för dagen fick BKA chansen i PP redan efter dryga minuten spelad. Men ingen utdelning. Istället kunde utvisad spelare sätta 1-0 knappa minuten efter han kom in. Whalers med manfall förde ändå spelet medans BKA fick förlita sig på de få kontringar de fick. Whalers hade ändå en stabil 4-1 ledning inför pausen. Whalers fortsatte att dominera i andra och BKA hängde inte med alls. Siffrorna rann iväg och Whalers kunde komfortabelt gå obesegrade genom Västserien.

E.P.P.P. – AP-99 5-6 (2-2)

Stort manfall i EPPP när Jerker gjorde comeback efter långt skadeuppehåll. Det var spel fram och tillbaka i första där båda lagen skapade chanser. Man följdes åt i målprotokollet och inför vilan stod det 2-2. I andra höjde AP tempot lite men EPPP hängde med. 24:31 stod klockan på när AP satte 4-2. 14 sekunder senare stod det 4-3. AP gick upp till 6-3 men med 5:28 kvar så reducerade EPPP. En febril jakt på ännu ett mål och i PP med 38 sekunder kvar kom den. Man fortsatte att jaga men AP höll ifrån och kunde säkra sin plats i superligan.

MONSTER ENERGY –HIMLABACKEN CRUZADERS 9-3 (4-2)

Snacket inför matchen var att det skulle bli spel mot ett mål. Underskattning på hög nivå? Jämn för sta period där båda lagen hade stolpe in. 3-1 till ME efter halva första spelad. HC tryckte på och skapade lägen och fick in en reducering men med 20 sekunder kvar av första satte ME 4-2. I andra tryckte HC på för att jämna ut resultatet men nu var Monsters målis omutlig. Istället kunde det mesta som ME skicka mot mål gå in. Resultatet speglar inte matchbilden då HC hade bud på flera mål men hade inte den sista kylan som krävs. 9-3 till Monster som fortfarande kan missa superligan.

KILTEC - DRAGONS 4-6 (1-3)

Snacket inför matchen var att Kiltec skulle dänga Dragons lätt. Men idag var Dragons fullt manskap, (för en gångs skull). Mycket hawaii i början där Dragons skapade de hetaste chanserna och till slut fick man utdelning. Senare dryga man ut till 2-0 innan Kiltec kunde reducera. Men ett felaktigt dömt 3-1 gjorde att Dragons fick ett psykologiskt övertag. Kiltec reducera 44 sekunder in i andra men Dragons gjorde mål minuten senare. Efter varje Kiltec-reducering satte Dragons ett psykologiskt viktigt mål. Sista 5 minuterna pressade Kiltec tillbaka Dragons och man skapade många chanser men det ville sig inte. Kiltec har fortfarande chansen till superligan men då ska resultat nästa omgång gå deras väg.

GH-CANUCKS – HIMLABACKEN CRUZADERS 6-3 (2-2)

Jämn första period där HC tog ledningen efter dryga 6 minuter. Spel fram och tillbaka där båda lagen skapade chanser. GH kvitterade efter knappa 17 minuter spelade men minuten senare hade HC tagit ledningen igen. Men med 45 sekunder kvar av första kvitterade GH i PP. Båda lagen fortsatte att skapa chanser i andra. GH gjorde målen medans det inte ville sig för HC. GH tog en viktig seger i sin jakt på en plats i superligan.

NILSBY – TS GRÄVARN 6-0 (2-0)

Spel fram och tillbaka i första där båda lagen skapade chanser att göra mål på. Till slut skulle Nilsby få utdelning 2 gånger om. I sin jakt på reducering får TS chansen i PP men sumpar den genom att dra på sig en onödig utvisning (fördröjande av spel). Dubbelutvisning efter 17:08 och lagen spelade 4v4 men inget mål. 2-0 Nilsby i vilan. I andra jagade TS febrilt efter ett mål men det ville sig inte. Daniel i Nilsbykassen var helt omutlig denna dagen och fick hålla nollan. 6-0 till Nilsby blev det idag och därmed är man klara för Superligan.

BDS KARLSTAD – TT-TOLITA 4-7 (1-1)

Första perioden var en tråkig period. Båda lagen skapade lite chanser men det ville sig inte riktig för något lag. Därav bara 1-1 efter 20 minuter. I andra var det en helt annan matchbild. TT tog ledning med 2-1 tidigt i andra och minuten senare hade man 3-1 men BDS reducerade. Matchklockan stod på 29:45 när TT satte 4-2 och 32:50 satte man 7-2. Drygt 3 minuter behövde man alltså på sig för att säkra sin plats i Superligan. BDS fick in 2 bollar mot slutet men TT’s 3 minuter i mitten av andra var för mycket för BDS att hämta upp.

HALVARSSONS – TS GRÄVARN 2-4 (1-3)

TS rivstartade matchen med att göra 1-0 efter 7 sekunder. Halvarssons kämpade på och skapade några chanser men det ville sig inte. En kvittering kom efter drygt 9 minuter men innan pausen hade TS lyckats sätta 2 kassar till. I andra fick TS börja med att PP men ingen utdelning. 4-1 kom 30 sekunder efter man haft PP. Halvarssons tryckte på för att göra mål men det ville sig inte. En reducering kom med 2:30 kvar men närmare än så kom man inte. En snabb analys från Halvarssons 2-måls skytt Urban Fagrell. Varför förlorade ni mot Ts? ”Vi gav dem för stora utrymmen så de fick komma till skott för ofta vilket dom utnyttjade mycket bra.”

SANNERUD ALLSTARS – TT-TOLITA 3-11 (2-4)

En jämn första period där SA tog ledningen efter drygt 5 minuter. TT pressa på för en kvittering och den kom efter 10:38. 11:11 in i perioden avlossade Ström bössan och 14:30 fullbordade han sitt Hat-trick. SA reducerade och 4-2 till TT stod sig perioden ut. I andra hade TT en sådan period som man hade mot BDS. 21:21 satte man 5-2 och 25:33 satte man 8-2. Ridå ner för SA som fick se sig besgrade med 11-3 och får nu spela i källarligan.

VÄRT ATT NOTERA

1. E.P.P.P. gjorde en stabil insats mot AP-99. Mycket beror nog på inlånade bröderna Häggeborn. 2. Himlabacken Cruzaders höll jämnt skägg med Monster Energy i första perioden. Men i andra ville inte bollarna trilla in samtidigt som det mesta Monster skicka mot mål gick in. Otur. 3. TS Grävarn tar sina 3 första poäng i och med 4-2 segern över Halvarssons. Grattis till Er.

KLARA FÖR SUPERLIGAN

1. Whalers (Väst) 2. AP-99 (Väst)
3. Fagerås Heroes (Öst)
4. TT-Tolita (Öst)
5. Nilsby (Öst)
Allt avgörs på Lucia (13/12) vilka som tar de 4 sista åtråvärda platserna i Superligan. 2 lag från Väst och 2 lag från Öst ska in.