Resultat i Väst & Öst.

HALVARSSONS – BDS KARLSTAD 3-4 (0-2)

Första matchen för dagen. Halvarssons med 9 gubbar + målvakt och BDS med 5 gubbar + målvakt. Halvarssons har startat piggt nu på hösten och man trodde nog att de skulle bärga de 3 poängen i denna match. Väldigt lågt tempo i matchen. Kan ha varit BDS filosofi att dra ner på tempot. Med ett gäng spelare på avbytarbänken så borde Halvarssons har sprungit sönder BDS. Efter 5:30 kom första målet. En elegant lobb av Legenden i BDS och en enkel touch framför mål. Mot slutet av perioden kom även 2-0. Fortsatt lågt tempo i andra men Halvarssons skulle komma igen. Man hämtade upp till 2-2 men 15 sekunder efter kvitteringen tog BDS ledningen igen och efter halva andra så hade man 4-2. Halvarssons kämpade och med 2 sekunder kvar reducerade man men BDS spelade smart och fick med sig 3 poäng.

DRAGONS - NILSBY 1-4 (0-0)

Snacket innan matchen var att det skulle bli en enkel seger för Nilsby och att de skulle göra minst 10 mål. Istället var man extremt ineffektivt. I första var det stundtals spel mot ett mål men som sagt ineffektivt i Nilsby. Dragons höll ifrån i första och det stod bara 0-0 efter 20 minuter och mycket tack vare Halvarsson´s lånet Åhs i Målet. Dragons skulle chocka i början av andra genom att ta ledningen efter 1:40. Nilsby var fortsatt ineffektivt i avsluten men en kvittering skulle så småningom komma. Det lossnade lite efter det och Nilsby kunde vinna matchen med 4-1. /p>

E.P.P.P. – MONSTER ENERGY 3-4 (2-3)

EPPP rivstartade och satt 1-0 efter 40 sekunder när man hittade den minsta luckan ovanför axeln på Monster-målisen. ME kom inte upp i normal standard även om man var det spelförande laget. Efter drygt 6 minuter skulle EPPP dryga ut till 2-0 när Monster Ek satt och vilade på "Dalskidan". (Bilder finns på Kilskorpens facebook.) ME fortsatte att rulla runt och kom till många avslut men EPPP’s målvakt Emil storspelade en dag som denna. ME skulle dock reducera. Fortsatt Monsterpress och kvittering hängde i luften, och den kom så småningom. Men EPPP skulle återta ledningen med 10 sekunder kvar av första. Tidigt i andra fick EPPP chansen i power play när ME drog på sig en onödig utvisning. Men ingen utdelning. ME fick mer och mer lägen och till slut satte man kvitteringen. ME fortsatte att pressa och med drygt 5 minuter kvar satte man 4-3 som stod sig tiden ut.

TT-TOLITA - KILTEC 8-2 (4-1)

TT satte full fart direkt och pressa ner Kiltec till försvarsspel. Rulla boll fint inom laget och fick utdelning efter 3 minuter. Kiltec försökte men bollen ville inte in. Istället gjorde TT 2-0. Efter 13 minuter kom en reducering och gnutta hopp tändes. Man skapade en del chanser i Kiltec men det vill sig inte riktigt. Istället gjorde TT 3-1 och innan vilan gjorde man en snöpligt självmål i Kiltec. TT fortsatte ånga på i andra och gjorde 2 snabba innan Kiltec kunde reducera. Men TT var storleken större och kunde vinna med 8-2.

AP-99 – GH-CANUCKS 8-4 (2-3)

Spel fram och tillbaka där båda lagen skapade heta chanser. Det var GH som skulle ta ledning men några minuter senare var det kvitterat. Bra spel i första där lagen följdes åt. GH hade en 3-2 ledning i pausvilan. AP skruvade upp tempot i andra och då hände inte riktigt GH med. Man gick från underläge 2-3 till 6-3. AP fick chansen i power play 2 gånger om där andra utvisning var ett totalt hjärnsläpp från GH’s spelare. Men det var GH som gjorde mål i det boxplayspelet. Men AP var effektiva i andra och kunde vinna med 8-4.

FAGERÅS HEROES – SANNERUD ALLSTARS 6-4 (1-3)

På pappret såg det ut som en enkel match för FH men oj, oj, oj vad fel man kan ha. Spel fram och tillbaka där båda lagen skapade chanser. FH skulle ta ledningen efter 9 minuter spelade men SA gav sig inte. Med alla nyförvärv (Örrby, Borgvik, Värmskog) så har man fått ihop ett stabilt lag ochen kvittering kom 2 minuter senare. Efter 16:01 laddade Melander bössan och satte 1-2 och innan vilan hade man även gjort 1-3. FH såg chockade ut i periodvilan men man skulle äta sig ikapp. 6 minuter behövde man på sig i andra för att komma ikapp och förbi. SA fortsatte och pressa men FH skule öka på efter 13:30 spelade i andra. Spelet låste sig lite för SA men med 53 sekunder kvar kom en reducering och man pressade på för en kvittering. Med 20 sekunder kvar kunde kapten Evert skjuta Fagerås Heroes rätt in i Superligan när man i och med segern blev klara för finrummet.

GULE BLÄND – HIMLABACKEN CRUZADERS 7-4 (4-1)

HC har spelat bra innebandy men det har inte riktigt gått vägen resultatmässigt och så skulle det även vara idag. Båda lagen skapade bra chanser men det var GB som skapade de hetaste. Efter drygt 14 minuter hade man 4-0 innan HC reducerade. 4-1 stod sig perioden ut. I andra fokuserade vissa i GB mer på domsluten än på matchen och bjöd således in HC i matchen. Men man var inte riktigt effektiva trots att det var farliga chanser men GB’s målvakt storspela. GB kunde ta 3 behövliga poäng i sin jakt på en plats i Superligan.

FAGERÅS HEROES – TS GRÄVARN 10-1 (5-1)

Sista matchen för dagen. Botten mot toppen. FH gick på direkt och visade ingen nåd. Man kunde enkelt gå upp i en 5-0 ledning efter drygt 13 minuter spelade. Det var spel mot ett mål och TS fick förlita sig på kontringar. I slutet av första skulle man få in en reducering. 5-1 stod sig perioden ut. I andra var det aggressivt TS som kom ut på planen. Ett försök att rubba FH som fortsatte att hänga baljor. Spelet blev fulare och fulare och domaren tappade matchen mot slutet. Men FH kunde vinna stabilt med 10-1.

VÄRT ATT NOTERA

1. BDS spelade smart med sina 5 gubbar mot Halvarssons. Man tog 3 friska pinnar.
2. Nilsby var extremt ineffektiva mot Dragons. Eller rättare sagt dåliga för att vara hård. Lyckas ändå vinna.
3. AP-99 leder matchen mot GH men gnäller ändå på domaren. Skärpning.
4. Sannerud Allstars gör en kanonmatch mot Fagerås Heroes. Tappar dock 3-1 ledning till förlust 4-6.
5. Gule Bländ leder matchen mot Cruzaders men lägger mer fokus på domslut. Skärpning.
6. Efter kapten Everts begäran skriver vi en eloge till TS Grävarns coach Marcus Karlsson som ber om ursäkt för sitt lags uppträdande vid dagens match. En stjärna i himlen till dig.