Resultat i Väst & Öst.

FAGERÅS HEROES - NILSBY 8-3 (3-2)

Många trodde nog på storstryk för Nilsby när man idag tog sig an FH. Trevande inledning så här på mörakvisten. Nilsby skulle ta ledningen i 7:de minuten och 25 sekunder senare hade man 2-0. FH slet men det ville sig inte riktigt i början. FH kom in i det mer och mer. Man kunde reducera, kvittera och ta ledningen innan perioden var slut. I andra gjorde FH 2 snabba innan första minuten var spelad. Ridå ner för Nilsby som stod emot bra. Rann iväg lite på slutet och FH kunde vinna med 8-3.

DRAGONS – SANNERUD ALLSTARS 5-4 (3-0)

Två lag med kort om folk. Bäddar alltid för en trevande match i lugnt tempo. Och det var precis vad vi fick. Spelet gick fram och tillbaka men inget av lagen skapade någon riktigt het målchans. I spelminut 15 skulle dock första målet komma. Och det var Dragons som gjorde det. Innan periodvilan lyckades man även hänga 2 baljor till. I andra behövde SA bara 47 sekunder på sig att reducera. Med dryga 5 minuter kvar satte Dragons 4-2 och man trodde det var kört för SA. Men effektiv tid är bra ibland. 37.25 reducerar SA och 55 sekunder senare hade man kvitterat. Såg ut att gå mot förlängning men med 49 sekunder kvar avgör Dragons.

FAGERÅS HEROES – HALVARSSONS 11-2 (7-1)

På pappret är FH betydligt mycket bättre än Halvarssons. Det var Halvarssons som starta starkast och skapade några chanser innan FH fick känna på bollen ordentligt. FH skulle sätta första och andra bollen men Halvarssons gav sig inte. Man fick in en reducering. Men man skulle inte komma närmare än så. Det mesta av FH’s chanser gick in medans Halvarssons inte ville. För chanser hade man men det finns en anledning till att FH’s målvakt är en av Kilskorpens bästa målvakter. 11-2 slutade det till slut.

MONSTER ENERGY – BKA ALLSTARS 9-1 (4-0)

Monster mot källaren går det rykten om på byn, idag visade man klass och en del läckra mål. BKA höll jämt skägg med ME inledningsvis där båda lagen skapade chanser. När ME fick in 1-0 så steppade man upp tempot. 2-0 var ett tungt skott som satt i krysset, otagbart för BKA-målvakten. ME skulle ha 4-0 med sig in i pausvilan. Andra perioden öppnade trevande och skulle dröja till spelminut 28 innan ME gjorde 5-0. BKA skulle reducera i mitten av andra. Snygg och välplacerat i bortre krysset från ingen vidare vinkel. Men efter det var det ME’s match där 7-1 målet är en riktig delikatess a’la ryssfemmans klapp-klapp. 9-1 blev det till slut.

KILTEC – TS GRÄVARN 6-5 (3-3)

Kiltec tryckte på från start och kunde ta ledningen efter 40 sekunder. Men TS trumma på och kunde kvittera minuter senare. Spel fram och tillbaka där båda lagen skapade chanser men Kiltec skapade de hetaste. Kiltec hade även ett bortdömt mål, (bollen tar i innerstolpen och studsar ut, men tyvär såg inte domaren det). Kiltec hade ändå en 3-1 ledning som man tappade i slutet av perioden. Kiltec tog ledningen tidigt i andra men TS skulle kvittera. När Kiltec i slutet av matchen gjorde 2 mål på knappa minuten så hade man bara att lugnt spela av sista. Men en reducering från TS med 10 sekunder kvar skulle ge matchen lite spänning. Men Kiltec höll ifrån och tog sin första seger för i år.

AP-99 – BKA ALLSTARS 8-2 (4-1)

AP ånga på från start och tog ledningen efter 40 sekunder. Men fortsatte att ånga på och hade 3-0 innan 7 minuter var passerade. BKA kämpa och slet men det ville sig inte. Man fick in en reducering i slutet av perioden som slutade 4-1 till AP. I andra fortsatte man i AP-lägret att trumma på. Man gjorde 5-1 innan BKA reducerade på nytt. Men det var AP’s match och man vann den till slut med 8-2.

GH-CANUCKS – E.P.P.P. 4-5 EFTR.FÖRL. (0-2)

Ett skadedrabbat EPPP kom till match med 2 avbytare medans GH kunde mönstra 2 kedjor. EPPP öppnade starkast och hade bra tryck i GH’s zon. Men bollen ville inte in. GH skapade inte allt för mycket i början. Efter 8 minuter fick EPPP chansen i PP och den tog man. Minuter senare gjorde man 2-0 som stod sig perioden ut. I andra pressa GH på direkt och kunde reducera efter 9 sekunder. Men EPPP skulle göra 3-1 dryga minuten senare. GH ökade tempot lite för att trötta ut EPPP men man stod emot. GH pressa och pressa. All press skulle ge resultat. En reducering kom med 4,50 kvar. Med 2,29 kvar kom en kvittering och med 1,59 tog man ledningen i GH. GH såg ut att gå mot seger men då uppstod den en situation framför GH kassen. EPPP spelaren blir FULT cross-checkad med 1 sekund kvar. Straff tilldöms då domaren anser att det hindrar en målchans. EPPP sätter den och det hela gick till övertid där EPPP satte segermålet.

VÄRT ATT NOTERA

1. Fagerås Heroes fortsätter att ånga på i Öst. 8-3 mot Nilsby och 11-2 mot Halvarssons.

2. Dragons tar sina första 3 poäng denna säsong.

3. Monster Energy’s 7-1 mål mot BKA Allstars. Bollen går som på ett snöre hela vägen från egen kasse och till öppet mål för Anders Stridsberg. Årets mål så här långt.

4. Kiltec tar också de sina första 3 poäng denna säsong.

5. Spänningen mellan GH-Canucks och E.P.P.P.