Resultat i Väst & Öst.

WHALERS - AP-99 6-6 (3-1)

Första matchen för dagen. Börjar lite trevande men det var Whalers som skulle ta ledningen. AP kunde dock kvittare 30 sekunder senare. Efter det skruvade Whalers upp tempot och man skapade mer och mer. AP brukar hålla hög klass men idag var man utspelade. Whalers vann med 6-2 men hade bud fler.

DRAGONS - TT-TOLITA 0-13 (0-5)

TT ånga på från start mot ett Dragons som idag kunde ställa upp med ett lag. 1,19 behövde TT på sig att spräcka målnollan och efter den rann det iväg. Finns inte så mycket mer att skriva om matchen då det var spel mot ett mål. 13-0 slutade det efter 40 minuter spelade.

WHALERS - HIMLABACKEN CRUZADERS 7-3 (3-2)

Nykomlingarna i Kilskorpen ställdes mot varandra i dagens tredje match. Och det satt hårt åt. HC stod emot bra och det skulle dröja till mitten av första innan Whalers spräckte nollan. Minuter senare hade man även 2-0. HC gav sig inte och fick in en reducering. Whalers tryckte på och gjorde 3-1 men med sekunden kvar satte HC ännu en reducering. Whalers starta andra perioden med 3-2 ledning och i mitten av perioden hade man 6-2. En stor uppförsbacke för HC som man inte mäktade med. Whalers vann med 7-3 men fick ändå kämpa för segern.

MONSTER ENERGY - GULE BLÄND 4-6 (4-2)

GB öppnade starkt och kunde efter knappa 2 minuter ta ledningen. Spelet stämde inte riktigt för ME som fick kämpa mot ungtupparna. En kvittering skulle komma och då tog ME över matchen. Man gick ganska snabbt upp till en 4-1 ledning men med sekunden kvar av perioden kunde GB reducera. GB fortsatte trumma på i andra och gav inget gratis till ME. Man fick verkligen slita för de få lägen man skapade. GB kunde reducera till 3-4 och minuter efter det kvitterade man. 34:42 återtog GB ledningen och ME fick kämpa febrilt. Men med 50 sekunder kvar punkterade Gb matchen med sitt 6-4 mål.

KILTEC - NILSBY 4-5 EFTR.FÖRL. (3-2)

Nilsby öppnar starkt och tar ledningen efter 57 sekunder men Kiltec ville inte vara sämre så man kvitterade 30 sekunder senare. Nilsby var inledningsvis det spelförande laget och tog så åter ledningen. Men Kiltec trampa på och kom in mer och mer i matchen. Man kvitterade efter drygt 13 minuters spel och ett par minuter senare hade man tagit ledningen. Kiltec hade 3-2 med sig in i andra där Nilsby fortsatte att sätta press mot Kiltec. 2 minuter in i andra fick Nilsby chansen i power play men det var Kiltec som gjorde mål. I ett sånt läge brukar luften gå ur ibland men inte för Nilsby. Man fortsatte att rulla boll och kunde halvvägs in i andra reducera. Med knappa 3 minuter kvar kunde man även kvittera. Matchen gick till förlängning där Nilsby kunde kruta in segermålet efter 39 sekunder.

TS GRÄVARN - BDS KARLSTAD 5-6 (2-3)

Trevande inledning där BDS kunde ta ledningen efter knappa 5 minuter. TS fortsatte ånga på och kunde drygt halvvägs kvittera. Men BDS var snabbt framme och satte 2-1 och 3-1. TS reducera strax innan pausen. BDS skruvade upp tempot lite i början av andra och gick från 3-2 till 6-2. Nu behövde man bara spela enkelt och diciplinerat. Men TS gav sig inte. Efter 10 minuter reducerade man i TS. När man senare fick chansen i power play behövde man bara 34 sekunder på sig och 53 sekunder senare hade man reducerat till 5-6. 39,35 stod det på klockan när BDS drog på sig en onödig utvisning. Men BDS stod emot och kunde vinna denna drabbning.

E.P.P.P. - BKA ALLSTARS 5-6 (1-3)

Sista matchen för dagen var en tempofattig och stundtals sömnig historia. Men det beror nog mest på att båda lagen ställde upp med 6 gubbar + målvakt. BKA skulle ta ledning ganska tidigt i matchen. Halvvägs in i matchen får man även på en riktig pärla. EPPP fortsatte att trampa på och får in en reducering. Men BKA får in ett mål i slutet av perioden. 3-1 till BKA inför andra. Fortsatt trevande spel i andra där EPPP reducerar efter knappt halva perioden. Men BKA var framme någon minut senare och gjorde 4-2. Men EPPP gav sig ändå inte. Man reducerade och kvitterade till 4-4. Såg ut som matchen skulle gå till övertid men klockan stod på 38:47 när BKA hände 5-4. EPPP plocka målvakt men 39:32 så satte BKA även 6-4. Men EPPP reducerade 39:43 och fick till en bra sista chans i slutsekunderna. BKA vann med 6-5.