Resultat och matchref för omgång 2 i Väst & Öst 2015/2016.

E.P.P.P. - GULE BLÄND 5-7 (3-4)

Första matchen för dagen. En liten trevande inledning där EPPP ställer upp med endast 5 man och målvakt. Det är EPPP som öppnar starkast och tar ledningen efter drygt 3 minuters spel. Minuter senare drygar man ut. Men GB gör en snabb reducering och minuter senare var det kvitterat. Lagen följs åt målmässigt och GB leder i halvtid med 4-3. Inför andra får EPPP låna in en spelare och det första han gör är att kvittera. Några minuter in i perioden gör GB 5-4 och 6-4. Halvvägs in i perioden reducerar EPPP och ger matchen lite spänning. Med 4 sekunder kvar avgör GB med sitt 7-5 mål.

FAGERÅS HEROES - TT-TOLITA 9-3 (2-1)

Bra fart i andra matchen. Nya Fagerås Heroes ställdes mot samma gamla "gubbar" i TT-Tolita. Jämn första period där båda lagen skapade chanser men FH hade de hetaste. Halvvägs in i perioden tog FH ledningen genom Svensson-linan Men TT gav sig inte och kvitterade minuter senare. Men Svensson-linan ordnade 2-1 inför andra perioden. FH tryckte på direkt och gick upp till 4-1 efter drygt 5 minuters spel. TT reducera på ett frislag. Minuten senare gör TT självmål i sin jakt efter en reducering. Det rann iväg på slutet och slutade 9-3 till FH.

MONSTER ENERGY - AP-99 4-3 (2-2)

En jämn match i ett alldeles lagomt tempo fick vi skåda när fjolårsfinalisterna drabbade samman. AP tog ledningen efter knappt 7 minuter men Mr. Korp kvitterade minuten senare. Spelet gick fram och tillbaka men inget lag ville riktigt ta tag i det. Efter knappt 17 minuter kunde dock AP ta ledningen igen. Men 6 sekunder från vila kunde ME bomba in kvittering i Power Play. Tidigt i andra kunde ME ta ledningen och man höll i det länge. Klockan stod på 37:48 när AP kunde forcera in kvitteringen. Man trodde det skulle gå till övertid med tanke på hur matchen sett ut. Men med 1:22 kvar av matchen satte ME segermålet. 4-3 till Monster.

KILTEC - FAGERÅS HEROES 1-10 (1-6)

Kiltec stod emot bra i inledningen av matchen mot FH som ånga på direkt. Det var ändå Kiltec som tog ledningen med sitt första skott på mål. Man höll ifrån bra tills FH kvittera efter 7:25. Men FH skulle gå på knock och kunde minuten senare dryga ut. Kiltec skapade en del chanser men FH var strået vassare med Svensson-linan i spetsen. FH hade 6-1 med sig in i andra. Kiltec kämpade och slet men som sagt. FH var vassare och kunde till slut vinna med klara 10-1.

DRAGONS - BDS KARLSTAD 3-13 (1-5)

Dragons kommer till matchstart med endast 4 gubbar men ingen målvakt. Hua, Svärd och Eson från Kiltec ställer upp. Stod klart innan match att BDS skulle föra spelet. 8.55 in i matchen hade man 2-0 men minuten senare reducerade Dragons. Närmare än så skulle man inte komma. BDS hade stundtals lekstuga med Dragons. 5-1 hade man med sig inför andra. Dragons försökte och försökte och fick nån enstaka klapp-klapp men bollen ville inte in. Siffrorna rann iväg och BDS kunde till slut vinna med klara 13-3.

TS GRÄVARN - SANNERUD ALLSTARS 4-6 (2-1)

En trevande inledning där båda lagen skapar liten chanser. TS tar ledningen men minuter senare kvitterar SA. Fortsatt spel fram och tillbaka där båda lagen skapade chanser. TS kunde dock gå in i periodvila med 2-1 i ryggen. Andra fortsätter trevande men SA skulle kvittera. Men TS var snabbt framme och gick upp till 4-2. Man trodde nog att rutin skulle segra men skam den som ger sig. Med 7 minuter kvar fick SA chansen i power play och tog vara på den. 45 sekunder senare hade man kvitterat. Dryga minuten senare tog man ledningen och avgjorde med 1:22 kvar. 6-4 till Sannerud Allstars.

NILSBY - HALVARSSONS 3-3 eftr.förl. (1-2)

Serieledarna i Öst ställdes mot Nilsby i denna heta match. Högt tempo där Nilsby tog ledningen i en grötig situation. Men Halvarssons trumma på och kunde halvvägs in i perioden kvittera och minuter senare ta ledningen. Spel fram och tillbaka men 2-1 till Halvarssons stod sig perioden ut. Halvarssons drog på sig ett lagstraff (för många på planen) tidigt i andra som Nilsby förvältade väl. Nilsby kunde några minuter senare ta ledningen. Halvarssons fick jaga en kvittering och den kom efter 32.30. 3-3 stod sig perioden ut och det hela skulle avgöras i förlängning. Inget lag lyckades göra mål så delad poäng till båda lagen.

BKA ALLSTARS - GH-CANUCKS 1-4 (0-3)

Gh gick på från start och hade 1-0 med sig redan efter 48 sekunder. Men BKA vek sig inte. Man ångade på i sin jakt på kvittering. Båda lagen skapade chanser men två fantastiska målvakter stod i vägen. Efter 8.52 kunde GH dryga ut och 20 sekunder innan periodvilan gjorde man 3-0. BKA hade en tung uppförsbacke målmässigt. Spelmässigt var man med hela tiden. Drygt 6 minuter in i perioden gjorde GH 4-0. Efter drygt halva perioden kunde BKA få in en tröstboll. GH höll ifrån och vann med 4-1.

VÄRT ATT NOTERA

1. Silikon är FÖRBJUDET för målvakter att använda.
2. Fagerås Heroes Svensson-lina (Martin, Mikael och Fredrik heta idag.)
3. När ska Monster ställa upp med ordinarie lag?
4. Halvarssons leder Öst-serien. Vad var oddsen på det?
5. Fredrik Vålemar. Vilken assist till BKA's reducering. En välriktade fotpass som ställde hela GH försvaret. (Var korven god i kiosken?)