Omgång 9 - Resultat i Superligan & Källarn.

MONSTER ENERGY – FAGERÅS HEROES 11-3 (6-0)

ME var redan klara seriesegrare inför mötet med FH. Men ändå ånga på från start. I mål för FH återfanns Jimmy Kroon, en gammal målvaktsgigant i Kilskorpen. ME rulla runt boll och FH fick mest jaga. 1-0 kom efter 3 minuter och några minuter senare 2-0. ME fick senare chansen i power play efter att man missat en straff. FH försökte och försökte i första men det ville sig inte. När perioden var slut hade ME 6-0 med sig. I andra fortsatte ME att gå framåt och fick efter några minuters spel in 7-0. FH reducerade 2 gånger om men idag var det inte deras dag. Siffrorna rann iväg och ME vann med 11-3.

Monster Energy vann superligan
Monster Energy vann superligan.
VÄRMSKOG – GH-CANUCKS 2-5 (0-1)

2 lag med ont om folk. Och det märktes. Ganska tempofattig inledning där inget lag riktigt ville ta tag i taktpinnen. Båda lagen hade någon ströchans då och då men inget farligt. Men ändå skulle GH gå till pausvila med 1-0. I inledningen av andra kunde Värmskog kvittera. Nu ökade man tempot i båda lagen. Några minuter efter kvitteringen kunde GH åter ta ledningen men Värmskog var framme och kvitterade ännu en gång. Efter halva andra bjöd GH på elegant klapp-klapp spel när man stänkte dit 3-2 och minuten senare gjorde man 4-2. Värmskog försökte och jaga ikapp men det ville sig inte. GH höll ifrån och kunde vinna med 5-2.

VÄRMSKOG – TT-TOLITA 2-3 eftr.förl. (2-1)

Värmskog ånga på direkt och kunde efter ett par minuter ta ledningen. Ett TT med kort om folk fick kämpa och slita för de få chanser man fick. Halvvägs in i matchen dryga Värmskog ut ledningen. TT fick fortsatt kämpa och slita. Till slut skulle en reducering komma. 2-1 till Värmskog stod sig perioden ut. I andra började det se bättre ut för TT. För Värmskog började nog tröttheten smyga sig på. TT skapade mer och mer i sin jakt på kvittering men det ville sig inte riktigt. Många bollar som studsade iväg för dom. Värmskog fick lägga sig på försvar när TT satsade allt man hade framåt. Med 4 minuter kvar av matchen kom kvitteringen. 2-2 stod sig till slutsignal och matchen fick avgöras i sudden death. Där behövde TT inte ens 20 sekunder på sig innan man avgjorde och vann med 3-2.

BKA DRIBBLARNA – GH-CANUCKS 3-5 (2-2)

BKA öppnade starkt och kunde enkelt sätta 1-0 efter knappt 1 minut spelad. GH hade lägen men skotten gick högt över och ryktena om läggmatch såg ut att stämma. Efter halva perioden satte BKA 2-0 efter ett långskott som slank in relativt enkelt. Men GH reducera ett par minuter senare och innan periodvilan hade man kvitterat. BKA öppnade andra precis som den första. 3-2 kom efter knappa minuten spelad. Men GH gav sig inte och bevisade att ryktena inte stämde. I minut 27 kom en kvittering och efter halva andra perioden hade man tagit ledningen. Ett par minuter senare hade man hängt 5-3. BKA jagade och satsade allt framåt i sin jakt på mål och slutspelsplats. Men GH höll ifrån kunde vinna med 5-3.

TS GRÄVARN – TT-TOLITA 7-4 (3-3)

TS ånga på direkt och hade efter 4 minuter 2-0 med sig. Men TT gav sig inte och nu såg spelet mycket bättre ut än matchen innan. Efter halva perioden kom en reducering men TS var framme några minuter senare och dryga ut. Så länge ut som att TS skulle gå till periodvila med 3-1 men TT ville annat. 2-3 kom och minuten innan vila kom kvitteringen till 3-3. I andra satte TS 4-3 tidigt. TT pressa på framåt och man skulle få in en kvittering. En alltid hårt jobbande men ingen framstående målskytt var påpassligt framme, Linus Andersson. Men minuten senare hade TS tagit ledningen igen. TT fick chansen i power play men det ville sig inte. TS höll ifrån och vann med 7-4.

AP-99 – KILTEC 10-3 (5-1)

Kiltec behövde minst 1 poäng för att säkra en plats i slutspelet. AP förde spelet matchen igenom och inledningsvis var Kiltec med. AP tog ledningen och dryga ut innan Kiltec reducerade. Men AP var mycket vassare på att utnyttja nivån som domaren höll. I periodpausen hade man stabila 5-1. Kiltec reducera tidigt i andra. Men det var AP’s dag och man vann till slut med 10-3. Anmärkningsvärt är att matchen EJ borde ha spelats p.g.a att domaren inte kom eller att ingen annan kunde ställa upp. Eloge till hon som gjorde det ;)

DRAGONS – BDS KARLSTAD 0-15 (0-8)

BDS piskade att vinna för att säkra en plats i källarfinalen. BDS ånga på från start och satte 1-0 innan minuten spelad. BDS förde matchen och bjöd på många klassmål. Allt gick in och man hade med sig 8-0 i periodvilan. I andra fortsatte man att föra spelet. Bollarna fortsatte att rulla in. Dragons fick chansen i power play efter att man missade en straff. Men det var BDS afton och man vann enkelt med 15-0.

BDS Karlstad vann Källarligan
BDS Karlstad vann Källarligan.
SANNERUD ALLSTARS – HALVARSSONS 2-4 (0-2)

Halvarssons ånga på direkt och kunde ta ledningen efter ett par minuters spel. Man fortsatte att skapa och bjöd in SA på mycket. I slutet av perioden kunde man sätta 2-0 som stod sig perioden ut. I andra satsade SA allt framåt i sin jakt på mål. Man skapade fler chanser, men det var mest halvdana chanser. Halvvägs in i perioden skulle Halvarssons sätta 3-0. Det såg ut som Halvarssons skulle gå segrande ur matchen men så kom en reducering till 1-3. Minuten senare stod det 2-3. Det såg ut som Halvarssons skulle gå på knäna men när man bombar in 4-2 så är matchen avgjord.

DRAGONS – E.P.P.P. 7-6 eftr.förl. (2-2)

EPPP behövde minst 1 poäng för att säkra en plats i källarfinalen då man har bättre målskillnad än Nilsby. EPPP för spelet i början och efter en försvarsmiss i Dragons kunde man sätta 1-0. EPPP fortsatte att skapa men nu hade Galanto blivit varm i kläderna och räddade bollarna. Efter drygt halva första kunde Dragons kvittera. Men ett par minuter senare hade EPPP tagit ledningen igen. Minuten senare var det kvitterat. 2-2 stod sig perioden ut. I andra tog Dragons ledningen tidigt men EPPP kvitterade. Dragons skulle få sig en 2 måls lednig när man hade 5-3. Sen stod Robin Fallgren för omgångens mål när han fick gå från egen planhalva rätt igenom allt som fanns och hänga den i bortre krysset. Ett par minuter senare hade Dragons gjort 6-4 och det såg ut som EPPP skulle gå miste om källarfinalplatsen. Men man plockar målvakten och reducerar i matchminut 39 och med 19 sekunder kvar kvitterar man. Matchen går till förlängning men då var det redan klart att EPPP skulle få spela källarfinal. Lagen valde att spela om bonuspoängen genom att lägga straffar. 7-6 till Dragons.

RIV&BYGG – HALVARSSONS 3-9 (1-5)

Halvarssons kriga på direkt och satte 1-0 på första skottet. Halvarssons förde matchen och fick chansen i power play. Som man förvaltade väl. Efter drygt halva första satte man 3-0. Ett par minuter senare skulle RoB få in en reducering men innan periodvilan hade Halvarssons gått upp till 5-1. I andra var det fortsatt mycket Halvarssons men ROB skapade mer chanser nu. Men det ville sig inte. Halvarssons vann matchen till slut med 9-3.

OMGÅNGENS LAG I SUPERLIGAN: GH-CANUCKS

Gör en bra laginsats i sitt nya matchställ mot Värmskog. Trots rykten om läggmatch mot BKA så vinner man ändå.

OMGÅNGENS LAG I KÄLLAREN: HALVARSSONS

Gör 2 stabila matcher idag och man vinner båda.