Omgång 7 - Resultat i Superligan & Källarn.

{first-column}

Tolita, söndag 22/2 2015.

K.U.F. – GH-CANUCKS 4-5 (1-2
En lite småtrög inledning där KUF skadade hetast chanser och det skulle så småningom ge utdelning. Men GH åt sig in mer och mer i matchen och till slut var man det förande laget. Och det gav utdelning. Halvvägs in i perioden kom kvittering. Nu fortsatte GH att trumma på framåt och stundtals såg KUF ut som yra höns. Innan periodvilan kom 1-2 till GH. I andra fortsatte GH att trumma på och fick 3-1 i ett tidigt skede. 6 minuter senare hade man även gjort 4-1. Men KUF samlade nya krafter och fick en reducering. Ett par minuter senare hade man reducerat igen. Nu såg GH trötta ut och det gjorde att KUF kunde kvittera. En stänkare upp i bortre krysset. Men GH kunde minuten senare åter ta ledningen. KUF pressade på framåt i en jakt på kvittering men för andra helgen i rad fick man se sig besegrade med 5-4. I och med det så ser det mörkt ut för KUF att nå en slutspelsplats när deras öde ligger i att man måste besegra Monster nästa helg.

MONSTER ENERGY – TT-TOLITA 8-2 (2-1
ME gick på direkt. Efter 2 minuter hade man 1-0 med sig. Men TT var bra med i första och kunde 5 minuter senare kvittera när ME inte räknade in gubbarna. Chanser fanns åt båda hållen men inget lag mäktade med att göra mål. Minuter från periodvilan kom ME i en 2 mot 1 läge och en felträff gav dom 2-1. I andra gick ME på direkt och fick in 3-1 i inledningen. Men TT gav sig inte och man skapade flera lägen. Men bollen ville inte in. Men halvvägs in i andra fick man till slut in en reducering, men ME satte 4-2 direkt efter tekningen. TT satsade allt framåt. Man blottade sig bakåt i och med det. Något som ME tog till vara på. Sista halvan av andra rann det iväg. 8-2 till ME slutade det till slut.

MONSTER ENERGY – TS GRÄVARN 5-3 (3-1
ME krigar på direkt från start. Spelar runt bollen och TS inte riktigt med. Efter 7 minuter hade man 3-0 och det verkade som det skulle rinna i väg resultatmässigt. Men TS ryckte upp sig och började skapa mer och mer men ME’s målvakt stod i vägen. Men ME var det förande laget och man spelade stundtals ut TS, men målvakten var fenomenal i kassen. Men ett par minuter innan periodvilan skulle TS få in en reducering. I andra satte ME 4-1 redan efter knappa 20 sekunder spelade. Minuter senare hade man även 5-1. ME var det bättre laget men TS gjorde ingen dålig match utan man stod emot bra. Man fick in 2 bollar till i slutet så man kunde snygga till siffrorna lite. 5-3 till Monster.

{next-column}

KILTEC – TT-TOLITA 5-3 (3-1
Ännu ett möte mellan dessa 2 lag. Sist vann TT med 3-2. Matchen startade i ett högt tempo men Kiltec var med. Lägen fanns för båda lagen att ta ledningen. Efter 5 minuter så var det TT som satte första målet. Men Kiltec gav sig inte. Man kom igen och kvitterade och ett par minuter senare hade man 2-1. TT fortsatte att sätta hård press mot Kiltec’s kasse men målvakten var helt fenomenal idag. Innan periodvilan fick Kiltec 3-1. I andra satte TT fart direkt och man fick in 3-2 i första anfallet. Snyggt i bortre krysset. Men Kiltec vek inte ner sig utan man fortsatte att trycka på framåt och skapa lägen. Men en miss i försvaret bäddade för en kvittering. En febril jakt från båda lagen att ta ledningen. Hetast chanser hade TT men det ville sig inte. I slutminuten satte Kiltec 4-3 och 5-3 kom i öppen kasse. Noterbart är att Fredrik Svensson som inte spelat innebandy på ett par år var tillbaka och stod för 3 mål i sin första match.

FAGERÅS HEROES – VÄRMSKOG 9-2 (2-0
FH satte fart direkt mot ett Värmskog med manfall. Efter 8 minuter hade man en 2-0 ledning. Men Värmskog var fortfarande med i matchen. Värmskog åt sig in i matchen mer och mer men bollen ville inte riktigt in. Hetast chanser hade FH men Värmskogs målvakt stod i vägen. 2-0 stod sig perioden ut. Tidigt in i andra kunde Värmskog reducera. Nu såg spelet bättre ut och man skapade mer heta chanser än vad man hade gjort i första perioden. Så när FH gör 3-1 och 4-1 kom det som en kalldusch. Värmskog orkade inte med att komma igen trots att man reducerade till 4-2. Sista halvan av andra rann det iväg och det slutade till sist 9-2 till Fagerås Heroes.

AP-99 – VÄRMSKOG 11-3 (3-1
Värmskog tryckte på direkt och kunde innan första minuten var spelad ta ledningen med 1-0. Lite avvaktande spel från AP’s sida i början där Värmskog var bättre. Men ju längre matchen gick desto mer tog AP över. En kvittering kom. Nu hade AP tagit över matchen och efter drygt halva första kom 2-1. Innan periodvilan hade man även gjort 3-1. I inledningen av andra fick Värmskog chansen att komma igen när man fick lira power play efter lite hjärnsläpp i AP. Men det ville sig inte. AP klarade av sitt box play. Man kunde efter det göra 4-1 och 5-1. Men Värmskog fick in en reducering. Men Värmskog var trötta och orkade inte med. Sista halvan av andra rann det iväg. 11-3 blev det till slut för AP-99.

BORGVIK – RIV&BYGG 5-3 (2-0
Borgvik ångar på direkt från start men RoB är med på noterna. I ett tidigt skede får Borgvik chansen att spela power play. Men i samma ögonblick RoB blir full styrka gör man mål. Spel fram och tillbaka där Borgvik har de hetaste chanserna. I slutminuten av första kommer även 2-0. Borgvik trycker på i andra och får in 3-0. Men RoB svarar med att göra 3-1 direkt efter. Fortsatt spel fram och tillbaka.

När Borgvik gör 4-1 och 5-1 halvvägs in i andra såg det kört ut för RoB. Men det skulle tändas en gnutta hopp under dom effektiva 3 minuterna när man reducerar 2 gånger om. RoB kämpade ända in till slutet men det ville sig inte. 5-3 till Borgvik.

HALVARSSONS – E.P.P.P. 4-7 (3-3
EPPP ånga på direkt och satte 1-0 efter 3 minuter i första krysset. 2 minuter senare var det 2-0. Men Halvarssons gav sig inte. Minuten senare hade man reducerat och lite senare kvitterat. Var lite krampaktigt en sväng i EPPP när Halvarssons kunde ta ledningen men ett par minuter senare hade man kvitterat. En kopia av första målet. 3-3 stod sig perioden ut. Tidigt i andra fick EPPP chansen i power play som man utnyttjade. EPPP gjorde ett ryck och hade halvvägs in i perioden 6-3. Halvarssons pressa på framåt och fick in en reducering. Men när EPPP gjorde 7-4 ett par minuter senare var det kört. EPPP tar en viktig seger i sin jakt på en finalplats i källaren.

BORGVIK – DRAGONS 4-4 (2-1
Borgvik tryckte på direkt från start och hade innan första minuten 1-0. Minuter senare även 2-0. Man trodde nog det skulle rinna iväg men det blev stiltje i målskörden efter det. Chanser fanns åt båda hållen. Borgvik fick chansen i power play men det ville sig inte. I slutet av första fick Dragons till slut in en reducering. I andra började Dragons skapa mer chanser samtidigt som man avfärdade Borgviks anfall. Men man skulle få in 3-1. Halvvägs in i andra kom en reducering till 3-2. Såg ut som Borgvik skulle ta 3 poäng när man satte 4-2 men skam den som ger sig. I matchminut 39 reducerar Dragons och i sista spelminuten kom även kvitteringen. Matchen gick till förlängning. En förlängning där båda lagen skapade chanser men inget lag gjorde mål. 4-4 efter 45 spelade minuter.

OMGÅNGENS LAG I SUPERLIGAN: AP-99
Efter ett gäng förluster i bagaget studsade all rätt för dom när man utklassade regerande mästarna Värmskog med 11-3

OMGÅNGENS LAG I KÄLLAREN: E.P.P.P.
Tar en viktig seger i sin jakt på en finalplats i källaren när man besegrar ett hårt kämpande Halvarssons med 7-4.