Omgång 6 - Resultat i Superligan & Källarn.

{first-column}

Tolita, söndag 15/2 2015.

TS GRÄVARN – BKA DRIBBLARNA 4-3 e.förl. (2-1)
TS har gått framåt i Superligan medans maskineriet har knackat i BKA, men nu har man få igång det igen. TS ånga på från start och tog ledningen tidigt i matchen. BKA försökte bygga upp spel men TS avvärjde tämligen enkelt. TS dryga ut ledningen men nu började BKA komma in mer och mer i matchen. Minuter senare hade man reducerat. Nu fanns det chanser åt båda hållen men 2-1 till TS stod sig perioden ut. Högt tempo i andra där båda lagen skapade chanser. Men båda målvakten storspelade. 5 minuter från slutet kom en kvittering efter en fin frislagsvariant som gav öppen kasse. Men TS ånga på och kunde ett par minuter senare ta ledningen. Såg ut att bli segermålet men BKA kom igen och kvittera. Matchen gick till förlängning där TS avgjorde med minuten kvar att spela.

HALVARSSONS – SOCKEROLLON 5-7 (2-4)
Ett formsvagt Halvarssons ställdes mot ett formstarkt Sockerollon i en spelmässigt snäll drabbning i källarn. Båda lagen skapade chanser inledningsvis och det var Sockerollon som tog ledningen. Minuten senare hade man 0-2. Men Halvarssons gav sig inte och man kunde reducera ett par minuter senare. Sockerollon tog över matchen mer och mer och Halvarssons fick förlita sig på kontringar. Men minuter från periodvilan gjorde Sockerollon 2 snabba. Men strax innan periodvilan fick man in en reducering. I andra gick Sockerollon upp till en stabil 2-6 ledning. Men drygt halvvägs in i perioden hade man satt 2 baljor och nu var det match igen. Men när Sockerollon satte 7-4 var det i praktiken klart. Halvarssons kunde sätta omgångens mål när bollen gick som på ett snöre till reducering 7-5. Men närmare än så kom man inte.

MONSTER ENERGY – AP-99 9-4 (3-1)
Matchen börjar i ett lågt tempo där inget lag riktigt ville ta tag i taktpinnen. ME skulle dock bygga upp en snyggt anfall där man sätter ledningsmålet. Men AP kom igen och kunde minuten senare kvittera. Men med Marcus ’Nisse’ Nilsson tillbaka i truppen är ME omöjliga. Drygt halvvägs i första bombar han in 2-1 och efter det tappar man inte ledningen mer. Nu var det ME som förde och AP fick stressa och försöka kontra in bollarna. Men innan periodvilan hade man gjort 3-1 i ME kollektivet. I inledningen av andra sätter ME 2 snabba mål. Men en gnutta hopp tändes hos AP när man gör 2 snabba reduceringar. Men när ME gör 6-3 så tappar man fokus och det rinner iväg. 9-4 slutar det till slut.

{next-column}

KILTEC – K.U.F. 5-4 (4-2)
Ett rivalmöte i botten av tabellen där båda lagen slåss om en slutspelsplats. Kiltec öppnar starkt med att få första anfallet men skottet fastnar på backarna. KUF kontrar men missar. Spel fram och tillbaka, vilka skulle ta ledningen? I spelminut 4 kom svaret och det var Kiltec. Men KUF är framme snabbt och kvitterar. Men Kiltec återtar ledningen när man får på en markrullare som letar sig igenom försvar och målvakt. Men KUF kvitterar minuten senare. Fortsatt spel fram och tillbaka i ett högt tempo. Drygt halvvägs in i första återtar Kiltec ledningen och i slutsekunderna sätter man elegant 4-2. KUF får in 4-3 i inledningen av andra men Kiltec sätter 5-3 minuten senare. Fortsatt spel fram och tillbaka. Med 5 minuter kvar får KUF in en reducering, lite turligt när man bara vevar lite med klubban. KUF pressa på för en kvittering. Målramen räddar Kiltec när man vinner med 5-4.

MONSTER ENERGY – GH-CANUCKS 5-2 (2-1)
Ny match för ME och nu mot sina rivaler. GH-Canucks. Bra tempo inledningsvis där båda lagen skapar chanser. Men bollen ville inte riktigt in. Det skulle dröja ända till 16:de minuten innan ME tar ledningen. Men GH kvitterar minuten senare när ME’s målvakt styr upp bollen i krysset. Men ME trycker på framåt och får in 2-1, men målet döms bort då domaren anser att det var slag på målvakten. Men sekunder innan periodvilan fick så in ett godkänt 2-1 mål. Fortsatt bra tempo i andra där båda lagen fortsatte att skapa chanser. Max i GH var ett stort orosmoment för ME och han skulle till slut lyckas kvittera. Såg länge ut att gå till övertid men med 4 minuter kvar att spela sätter ME 3-2. GH orkar inte med på slutet och ME kunde vinna med 5-2.

TT-TOLITA – FAGERÅS HEROES 7-3 (3-1)
Derbymöte i Superligans sista match för dagen. Spel åt båda hållen i ett högt tempo. TT skulle få ta ledningen men FH kom igen några minuter senare. TT tog över och från backposition kom 2-1 och 3-1. I andra fortsatte TT att pressa på framåt och ännu en gång från backposition kom 4-1. FH försökte komma igen och man skapade några chanser men när TT gjorde 5-1 från samma position var det över. TT fick en straff tilldömd men man brände den. I efterföljande power play kunde man dock sätta 6-1. I slutminuten fick FH chansen i power play och där kunde man reducera. Direkt efter fick TT ännu en straff. Nu satte man den. I ett sista anfall från FH kunde man få in ytterligare en reducering men då var det bara sekunder kvar av matchen. 7-3 till TT-Tolita.

BORGVIK – NILSBY 5-6 eftr.förl. (1-3)
Spel åt båda hållen inledningsvis. Nilsby spräckte nollan första och några minuter senare hade man gjort 0-2 i power play. Men Borgvik fortsatte att trampa på och man fick till slut håll på Nilsby. I slutminuten av första fick Nilsby spela power play och man förvaltade det väl. 3-1 till Nilsby i periodpausen. Lite stiltje i spelet i andra. Inga riktigt heta chanser. Men när återvändande Peter ’Digget’ Olsson fick chansen på sig egen retur var det 4-1. Drygt halvvägs in i perioden skulle Borgvik reducera till 2-4 och ett par minuter senare satte man 3-4 i power play. Med 5 minuter kvar av matchen sätter man 3-5 i Nilsby men Borgvik gav sig inte. I slutet av matchen satte man 4-5 i power play och minuten innan full tid kom kvitteringen. Matchen fick avgöras på övertid där Nilsby var det vassare laget och avgjorde med minuten kvar.

BDS KARLSTAD – SANNERUD ALLSTARS 8-3 (5-2)
Matchen startar i ett lågt tempo och det gynnade SA. Man kunde sätta 0-1 efter 2 minuter. BDS steppa upp och kunde ett par minuter senare vända matchen till en 3-1 ledning. SA försökte att pressa på framåt men efter halva första leker BDS in 4-1. SA får chansen i power play men det ville sig inte. Men direkt efter att BDS är fullt manskap sättar man bollen elegant i bortre krysset. Men innan periodvilan får Legenden fri gata i slottet och gör inga misstag. Elegant placerad i krysset. Nu är det BDS match rätt igenom och SA bjuds inte på mycket. 2 snabba mål från BDS ger ställningen 7-2. I slutminuterna får SA in en reducering. Ett riktigt vackert mål. Ett backskott där bollen tar på ovansidan av klubban. Bollen går i en hög båge och det ser ut som den ska träffa basketkorgen. Men den börjar dyka och landar bakom BDS målvakt där Eddie Nord står och slår in den. Men som sagt. Det var BDS match och man vann den med 8-3.

E.P.P.P. – NILSBY 3-6 (2-1)
EPPP ångar på direkt och får in 1-0 efter 2 minuter spelade. Nilsby är inte alls med och det utnyttjar man i EPPP och får även in 2-0. Nilsby börjar få ordning på spelet mer och mer efter det och nu kommer man upp i vassa anfall. Man får in en reducering men domaren ser inte att bollen är inne och kan således inte döma mål. Lite protester från Nilsbys håll men domaren behåller kylan. Till slut får man in en reducering och första perioden slutar 2-1 till EPPP. I andra säckar EPPP ihop totalt. Inget fungerar medans allt verkar stämma för Nilsby nu. Man vänder på steken och efter halva andra perioden leder man helt plötsligt med 5-2. Nilsby behåller lugnet och när EPPP försöker skapa lägen för att jaga ikapp. Men Nilsby håller ifrån och vinner till slut med 6-3.

OMGÅNGENS LAG I SUPERLIGAN: KILTEC
Visar mycket hjärta och vilja när man lyckas ta sin första seger i Superligan.

OMGÅNGES LAG I KÄLLAREN: NILSBY
Tappar matchen mot Borgvik men lyckas ändå knipa extra poängen i övertid. Jobbar sig in i matchen mot EPPP och vinner komfortabelt. Nu är man i serieledning i källaren.