Omgång 5 - Resultat i Superligan & Källarn.

{first-column}

Tolita, söndag 8/2 2015.

TT-TOLITA – AP-99 4-2 (3-1)
Bra inledning där båda lagen skapade chanser. TT tog ledningen men AP replikerade direkt. AP pressa på framåt för ett ledningsmål men TT’s målvakt och försvar var med på noterna. Mitt i all press kunde TT vända spelet och få in ett psykologiskt viktigt 2-1 mål för att minuten senare dryga ut till 3-1, som även stod sig perioden ut. I andra fortsatte AP att pressa framåt men TT’s målvakt gjorde många svettiga räddningar. TT var inte chanslösa de heller och hade fler bollar som rullade precis utanför. I 34 minuten kom 4-1 men minuten senare reducerade AP. AP fortsatte att pressa på men det ville sig inte idag. 3 friska poäng till TT-Tolita.

SOCKEROLLON – E.P.P.P. 6-5 (3-2)
Ett Sockerollon kommer till match med 2 man och målvakt. Lånar in 4 personer (A & D Häggeborn, Myrtan och Fröjd) Hawaii över matchen där båda lagen skapar chanser. Sockerollon får äran att ta ledningen men ett par minuter senare blev det 1-1 och 1-2. Sockerollon viker inte ner sig och fortsätter pressa framåt. Bygger upp fint passningsspel och kan kvittera. Och halvvägs in i perioden tar man ledningen igen med 3-2. Fortsatt spel fram och tillbaka men 3-2 står sig perioden ut. I inledningen drygar Sockerollon ut och ett par minuter senare är det 5-2. EPPP ger inte upp och kämpar in målen. När 5 minuter återstår har man kvitterat. I 36 minuten återtar Sockerollon ledningen. 6-5 står sig sedan perioden ut där bröderna Lån står för hela 6 mål.

MONSTER ENERGY – KILTEC 11-0 (5-0)
Kiltec går på direkt och skapar första giftiga läget i matchen och det efter knappt 30 sekunder spelade. Monster vaknar till och resten är historia. ME tar ledningen efter drygt 2 minuter men Kiltec fortsätter kämpa. Men bollen gick mestadels över. Halvvägs in i perioden drygar ME ut till 2-0 och efter det rinner det iväg till 5-0 innan perioden är slut. ME fortsätter trampa på i andra mot ett sönderkört Kiltec. Siffrorna rinner iväg och ME kunde enkelt vinna med 11-0.

VÄRMSKOG – BKA DRIBBLARNA 6-5 (3-3)
Mittenlaget Värmskog ställdes mot bottenlaget BKA och många trodde nog att det skulle bli en enkel match för Värmskog. Men BKA bjöd upp till en riktig Foxtrot som fick Värmskog att darra. Värmskog kunde ta ledning tidigt i matchen men BKA kvitterade ett par minuter senare. Fanns lägen åt båda hållen men till slut kunde Värmskog åter ta ledningen. Men minuten senare kvitterade BKA. Ett stenhårt och välplacerat skott. Värmskog tog ledningen igen men strax innan periodvilan hade BKA kvitterat. Spel fram och tillbaka i andra och frågan var vilka som skulle ta ledningen.

{next-column}

Svaret kom i 34 minuten när BKA kontrar in 3-4, men minuten senare hade Värmskog kvitterat. Efter det gjorde Värmskog 2 snabba men en reducering gav liv i matchen igen. Men Värmskog höll ifrån och vann med 6-5.

GH-CANUCKS – FAGERÅS HEROES 5-9 (1-4)
FH gick på direkt och kunde tidigt ta ledningen. I samband med målet drar GH på sig en onödig utvisning när man kallar domaren för ”F***A”. Så chans för FH att dryga ut i power play. Men GH stod emot och försökte få in en kvittering. Istället är det FH som gör målen. 2-0 och 3-0. 4-0 slinker under GH’s målvakt precis och lägger sig precis innanför mållinjen. GH repar mod i sig och får in en reducering, trodde dom. Men domaren ser inte att bollen tar i innerstolpen så därför godkändes inte målet. Minuter innan periodvilan kommer så 1-4. I andra fortsätter GH pressa och får in 2-4. Men ett lag som pressar blottar sig ofta bakåt och i ett friläge sätter FH 2-5. En målvaktstabbe från FH ger GH vittring och halvvägs in i matchen står det 4-5. Men FH gör 2 snabba som GH inte mäktade med att hämta upp. Vid ställningen 4-9 gör FH ett medvetet självmål för det målet som inte godkändes. 9-5 till Fagerås Heroes.

TS GRÄVARN – K.U.F. 3-2 (1-2)
KUF ånga på direkt från start och kunde ta ledningen efter knappt 2 minuters spel. Minuten senare hade man även gjort 2-0 när TS målvakt styrde in bollen. Men TS var inte chanslösa. Men ångade på och åt sig in i matchen mer och mer. Efter drygt halva första perioden kom en reducering. Fortsatt spel fram och tillbaka där båda målvakten storspelade. 1-2 till KUF stod sig perioden ut. I andra tog TS över matchen mer och mer där man skapade chans efter chans medans KUF fick förlita sig på kontringar mestadels. Men byggde dock upp nått enstaka anfall men TS målvakt höll tätt. Men all press från TS gav utdelning. Med minuter kvar av matchen kom en kvittering. Nu såg det ut gå mot övertid men TS ville annat. Med 45 sekunder kvar av matchen kunde man med ett stenhårt skott i bortre krysset avgöra. 3-2 till TS Grävarn.

NILSBY – RIV&BYGG 3-2 (2-1)
Ännu en jämn match där båda lagen jagar en topp 2 placering i källarn. Böljande spel fram och tillbaka där Nilsbys chanser var lite vassare. I minut 7 så gav en av dessa chanser mål. Ett snabbt pass i sidled och det var bara att raka in bollen i öppen kasse. RoB gav sig inte och fortsatte att skapa chanser. Till slut gav det utdelning. Efter en kontring där Nilsby’s målvakt slänger sig ut och räddar första skottet, men returen studsar ut till en RoB spelare som kunde lägga in den i öppen kasse. Ett par minuter senare var åter Nilsby ledning. RoB kom igen och kunde kvittera. 2-2 stod sig perioden ut.

I inledningen av andra så tilldöms Nilsby en straff efter att bollen tar på en back som står i målgården. Tobias Ström lägger straffen och gör inga misstag. Men Dennis i RoB kassen var på den så det var nära. Böljande spel fortsättningsvis men inget lag gjorde några fler mål. 3 sköna poäng till Nilsby.

BDS KARLSTAD – BORGVIK 3-6 (2-3)
Borgvik har tänt till ordentligt nu i källaren. 0-1 kom innan knappa minuten var spelad. BDS var inte riktigt med på noterna. Man vaknade till efter målet och skapade chanser men målvakten stod i vägen. Chanser åt båda hållen men det var Borgvik som dryga ut. Minuten senare hade man reducerat i BDS. Några minuter efter det kom kvitteringen. Borgvik pressa på framåt och kunde sätta 3-2 ett par minuter innan periodvilan. I andra pressa BDS på framåt men istället är det Borgvik som gör 4-2. Ett par minuter senare reducerar BDS. Halvvägs in i perioden får BDS chansen i power play men det ville sig inte. Borgvik spika igen och kunde till slut vinna med 6-3.

SANNERUD ALLSTARS – DRAGONS 5-6 (3-2)
Tam inledning där inget av lagen ville ta tag i taktpinnen. Men SA började ta för sig mer och mer. Man började spela runt bollen medans Dragons fick försöka kontra in bollen. Och det var på en kontring i 14 minuten som Dragons tog ledningen. Men minuten senare drar Dragons på sig en straff och det var kvitterat. Efter det tog SA över och man kunde på ett par minuter gå upp till 3-1. Innan perioden var slut hade Dragons reducerat. I inledningen av andra kunde Dragons kvittera och minuter senare hade man tagit ledningen. Halvvägs in i andra fick Dragons chansen att spela power play. Först 5 mot 4 och sedan 5-3. SA höll ifrån och kunde minuter senare kvittera. När Dragons sätter 5-4 med knappt 2 minuter kvar såg det ut som segermålet men SA kom igen kunde kvittera. I sista spelminuten kan Dragons göra 6-5 som även blev slutresultatet.

OMGÅNGENS LAG I SUPERLIGAN: TS Grävarn
En jämn och spelmässigt snäll match där båda lagen spelar bra men TS Grävarn vinner på det berömda håret.

OMGÅNGENS LAG I KÄLLARN: Borgvik
Borgvik gör en stabil match mot ett väl meriterat BDS Karlstad.