Omgång 4 - Resultat i Superligan & Källarn.

{first-column}

Tolita, söndag 1/2 2015.

SANNERUD ALLSTARS – RIV&BYGG 5-0 (3-0)
Morgonmatch i källaren. SA fortsatte där man avslutade senast. Man tog ledningen efter 4 minuter. Men när man drar på sig en onödig utvisning några minuter senare fanns det chans för RoB att komma igen. Istället börjar RoB spela sitt power play med 6 gubbar på banan och får därför också en onödig utvisning. Istället för power play blir det spel 4 mot 4. Inget lag lyckas göra mål. Men direkt från utvisningsbåset kommer SA och sätter 2-0 och ett par minuter senare 3-0. RoB försöker men blir avväpnade eller så står målvakten i vägen. 3-0 står sig perioden ut. I andra försöker RoB lyfta upp spelet mer och mer, vilket ger dom några chanser men målvakten är fortsatt i vägen. Strax innan halva andra är spelad drygar SA ut ledningen. RoB fortsatte att försöka men idag ville det sig inte. SA kunde vinna matchen komfortabelt med 5-0.

E.P.P.P. – BORGVIK 7-2 (3-1)
Två lag som slåss om källarfinalen. Böljande spel inledningsvis där båda lagen skapade chanser. Det var till slut Borgvik som spräckte nollan först. Men minuten senare var det utjämnat. Efter 1-1 tog EPPP över matchen mer och mer och det gav utdelning. Falle dunkar in 2-1 och minuter senare kom 3-1 som stod sig perioden ut. Borgvik fick börja andra perioden med ett power play men istället kom 4-1 för EPPP i box play och senare kom även 5-1. Borgvik fick in en reducering men kom inte närmare än så. 6-2 kom halvvägs in i perioden och i slutet kom 7-2 efter en soloprestation.

MONSTER E – VÄRMSKOG 4-3 eftr.förl. (2-0)
ME kom till match med en hel del manfall. In kom två domare och webmaster senior. Bra rull på bollen från ME men man skapade inga heta chanser. När Värmskog kom till anfall var det kontringar. I matchminut 5 kom ME upp i ett monsteranfall som avslutades med en markrullare mellan benen på målvakten. ME fortsatte att sätta tryck men Värmskog stod emot. Drygt halvvägs in i perioden kom 2-0 efter ytterligare en markrullare vid främre stolpen. Lite tafatt spel från Värmskog och fortsatt tryck från ME. Men 2-0 stod sig perioden ut. I andra kom Värmskog ut som ett nytt lag och kunde nu bygga upp ett anfallsspel. Som gav utdelning. I sin jakt på kvittering tryckte man upp spelet vilket gjorde att man blottade sig bakåt. ME vände spelet och en markrullare framåt i banan gjorde att Mr.Korp kunde styra in 3-1. Men nästan direkt efter tekning kunde Värmskog reducera och ett par minuter senare kvittera. 3-3 stod sig perioden ut och man fick avgöra det hela i sudden death. Där behövde ME’s Niklas Nilsson 11 sekunder på sig för att avgöra med sitt tredje mål för dagen.

{next-column}

KILTEC – VÄRMSKOG 2-6 (1-3)
Kiltec jagar första segern i superligan och man öppnade starkt när man efter dryga minuten spelad satte 1-0. Värmskog var lite tagna på sängen. Från bänken hördes ’vad är det som händer?’ Men Värmskog gav inte upp och etablerade spel i anfallszon och fick in 1-1. Efter några minuter fick man även chansen i power play men något som fungerat bra under säsongen i Kiltec är box play. Men anfallet fortsatte och 1-2 kom. Innan periodvilan kom även 1-3. Ett mål som domaren får ta på sig då två identiska situationer bedömdes helt olika. Kiltec rörde om i kedjorna inför andra och fick i inledningen in en reducering. Men Värmskog gjorde 2-4 direkt efter tekningen och då var det över. Värmskog vann till slut med 2-6.

AP-99 – FAGERÅS HEROES 1-3 (2-1)
Två lag som slåss om första platsen i superligan. FH startade starkt och byggde upp anfall och kunde efter dryga minuten ta ledningen med 1-0. Men AP gav sig inte. Ett par minuter senare kunde man kvittera med ett distinkt backskott som satt vid bortre stolproten. Spel fram och tillbaka där AP satsade på att bygga anfall medans FH gick på långbollar. Men det skulle ändå vara FH som tog ledningen och det i sjunde matchminuten. Efter det skapade AP mer och mer men FH’s målvakt var fenomenal i målet. FH satsade mer nu på kontringar då AP tog över. Men 2-1 stod sig perioden ut. I andra var det spel fram och tillbaka där AP skapade några heta chanser. Men FH’s målvakt var fortfarande som en vägg. Efter drygt halva andra spelad kunde FH bomba in 3-1. AP försökte att komma igen men det ville sig inte riktigt idag. 3-1 till Fagerås Heroes.

GH-CANUCKS – TS GRÄVARN 3-5 (1-2)
Böljande spel fram och tillbaka från båda lagen. Där chanser blandades åt båda hållen. Det var ändå TS som tog ledningen men GH skulle komma igen. En kontring 2 mot 0. Sidleds pass och öppet mål. Kvitterat. Omgångens mål. Fortsatt spel fram och tillbaka där TS skapade de hetaste chanserna medans GH’s chanser mest gick utanför. Innan periodvilan tog TS ledningen. I andra small det till för TS och man gick från 1-2 till 1-4 på drygt 2 minuter. Efter det fick GH chansen i power play men det ville sig inte. 4-1 stod sig länge men nu hade GH börjat skapa tryck. Men spela runt bollen och tog över matchen mer och mer. Efter drygt halva perioden kunde man reducera och 5 minuter senare kom ännu en reducering. Nu gick GH på men direkt efter 3-4 satte TS 3-5. GH försökte ända in till slutet men det ville sig inte riktigt.

NILSBY – SOCKEROLLON 4-6 (1-5)
Sockerollon gick på direkt och gav inget gratis till Nilsby. Micke B satte 0-1 och en combackande Figge satte 0-2 och 0-3. Efter halva perioden kunde Nilsby reducera lite turligt när man hittade den lilla luckan vid första stolpen som målvakten i täckte ordentligt. Men det var fortsatt Sockerollon som förde matchen och mot slutet av perioden satte man 4-1 och i den absolut sista sekunden gjorde man 5-1. Klockan skulle precis slå om till 20.00. Efter en diskussion godkändes målet då bollen passerade mållinjen 19:59:96. I andra ryckte Nilsby upp sig och pressa på framåt. Man tog över mer och mer mot ett tröttkört Sockerollon. Man fick in en reducering och halvvägs in i perioden ytterligare en. När man sedan fick 4-5 tändes det en gnutta hopp och nu satsade man allt framåt. Men när Sockerollon gjorde 6-4 gick musten ur. Sockerollon kunde ta en efterlängtad seger.

K.U.F. – BKA DRIBBLARNA 13-4 (7-3)
Båda lagen skapar några chanser inledningsvis. Och det är KUF som tar lednigen. Men BKA kvitterar minuter senare. Efter det säger det smack och efter 10 minuter står det 4-3 till KUF. En händelserik inledning på matchen. När KUF sen gör 5-3 rinner det iväg. I periodpaus leder man med 7-3. KUF’s offensiv fortsätter i andra och man göra 8-3 och 9-3 innan BKA reducerar. Då hade BKA redan gett upp och KUF kunde vinna ganska enkelt med 13-4.

BDS KARLSTAD – SOCKEROLLON 3-0 (1-0)
En jämn och tät inledning där båda lagen skapade chanser. Men ingen riktigt het målchans. Hawaii matchen igenom där inget lag riktigt ville ta tag i taktpinnen. 1-0 skulle komma i 16:de minuten. Ett välplacerat skott i bortre krysset. Fördel BDS inför andra. I andra kunde man innan första minuten var spelad dryga ut till 2-0. Men Sockerollon saknade inte chanser. Efter halva andra kunde Benny ”Legenden” Eriksson kruta in 3-0. Efter det var det mer fokus på domaren från enstaka i Sockerollon. Och vid det här laget borde alla veta att det inte hjälper utan skälper laget. 3-0 stod sig perioden ut och BDS fick se sig som vinnare.

OMGÅNGENS LAG SUPERLIGAN: K.U.F.
lite för mycket gnäll i andra matcher som gjort att man förlorat. Nu hade man tagit sig i kragen och det slutade med storseger.

OMGÅNGENS LAG KÄLLAREN: Sockerollon
Gör en stabil insats mot Nilsby där man stundtals spelar ut Nilsby. Gör även en stabil insats mot BDS trots förlust.