SM-kval i Kil 15 december.

Har du tränat zorro-finten hela sommaren? Då är det läge att visa upp den i Sweden Floorball Cup 2018. För nu är det åter dags att kora Sveriges bästa korplag i innebandy i cupen där både tjejer och killar kan vara med. Kilskorpen är en av tiotalet arrangörer av Korpens nationella innebandycup, Sweden Floorball Cup. I potten ligger titeln som Sveriges bästa korplag i innebandy.

15 december är det innebandyfest i Kil

Då är ditt innebandylag varmt välkomna till Kil för att lira korpinnebandy. Vinnarna i Kils kval går direkt till finalen som för första gången spelas i Kil 25-26 januari 2019. Dessutom lottas ytterligare ett lag från varje klass (dam, herr, mixed) till finalen. Alltså har alla en finalchans!

Cupen spelas på fullstora innebandyplaner med sex spelare (inklusive målvakt) på planen i vardera lag. Matcherna är 2x12 minuter långa och döms av två domare. Vinnaren i kvalturneringen går direkt till finalen. Dessutom lottas ytterligare ett lag från varje kval till finalen. Alltså har alla en finalchans!

Vilka får vara med?

Sweden Floorball Cup är Korpens nationella innebandycup där alla kan vara med, ni kan delta med ett dam- herr- eller mixlag. Nytt för i år: det är okej med licensierade spelare från division 1 och neråt (tjejer)och division 2 och neråt (killar).

Hur långa matcher är det?

Matcherna spelas 2x12 minuter där sista minuten i andra perioden är effektiv tid, i övrigt är det rullande tid som gäller.

Vilka klasser kan vi anmäla oss till?

Det finns en herrklass, en damklass och en mixedklass.

Vad kostar det?

Pris för cupen är 1 300:- /lag och laget garanteras tre matcher. En del av anmälningsavgiften kommer gå som resebidrag till det lag som vinner och ska spela kvalspel. Hör av er till kansliet vid frågor.

Hur är det med reglerna?

Det är svenska innebandyförbundets regler som gäller, men vissa undantag. Nyfiken på vilka regler som gäller? Kolla in det här!

Jag vill veta mer!

Kul! Kontakta Jonas så berättar vi mer.
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., Mobil: 070-6969699

Vilka är de andra kvalorterna?

Sweden Floorball Cup spelar från norr till söder. Alla olika kvalorter hittar du information om på korpen.se.

Jag är nyfiken vad som händer på de andra kvalorterna!

I så fall rekommenderas turneringens Facebooksida. Där läggs bilder ut på vinnarlag, intervjuer med lag inför kvalorterna och så kan du följa med i resultatrapporteringen.

Anmäl lag

På respektive orts hemsida kan du läsa om hur du gör för att anmäla ert lag.

Följ hela turnéringen på Facebook.