Lellräkas vann kvalturneringen i Kil till Sweden Floorball Cup.

Resultat från kvaltävlingen i Kil.

WHALERS - HEFFA 3-2 STR. (1-1)

Favoriterna WHA fick det kämpigt i kvartsfinalen mot HEF. Båda lagen spelade bra men när WHA drog på sig en utvisning satte HEF 0-1. WHA fick ordning på grejerna och kunde kort därefter kvittera. I slutminuterna av första drog WHA på sig 2 utvisningar men 1-1 skulle stå sig perioden ut. HEF fick börja andra med spel i PP och än en gång tog man ledningen. Det kändes som maskineriet gick lite trögt för WHA men med lite mindre än 4 minuter kvar kvitterade man och tog det hela till ett straffavgörande. WHA hade den största kylan och satte sina 2 första straffar medans HEF missade sina. Whalers till semifinal.

LELLRÄKAS U - ORTEN 4-2 (1-1)

Spelmässigt jämn första period där LU tog ledningen tidigt. ORT kämpade på och drygt halvvägs in i första hade man kvitterat. Fortsatt jämt i första och 1-1 stod sig perioden ut. Relativt tidigt i andra small det till för LU två gånger om när man på 37 sekunder satte 2-1 och 3-1. Uppförsbacken blev för brant för ORT som började se slitna ut. LU höll ifrån och kunde ta sig vidare till semifinal efter 4-2 seger.

TT-TOLITA – MONSTER E 2-5 (2-2)

Jämnt lagen emellan i första. ME tog ledningen drygt halvvägs in i första. TT kämpade på och kvitterade för att direkt efter göra 2-1 och direkt efter det kvitterade ME till 2-2. Ett resultat som stod sig perioden ut. Tidigt i andra kunde ME ta ledningen och lite senare i PP satte man även 2-4. Brant uppförsbacke för TT som kämpade men ME-keepern spikade igen. ME höll ifrån, vann med 2-5 och tog sig vidare till semifinal.

GH-CANUCKS - #201 2-4 (0-2)

GH fick ta emot cupens stora överraskning. #201. GH fick chansen tidigt i PP men # spika igen. Lite senare samma visa. GH PP men # kunde ta ledningen i BP. GH slet men fick det inte att stämma ordentligt. I slutminuten av första kunde # dryga ut till 0-2. Tidigt i andra satte man även 0-3. GH hade det fortsatt kämpigt men man började smått komma in i det mer och mer. Man reducerade med dryga 6 minuter kvar och man fortsatte sätta press mot #. Med dryga 3 minuter kvar kom ännu en reducering. # såg lite skakiga ut men med 26 sekunder kvar kunde # säkra sin plats i semifinalen när man satte 2-4.

WHALERS – LELLRÄKAS U 2-5 (1-0)

Jämn första period där WHA kändes lite hetare än LU. WHA tog ledningen efter drygt 5 minuter. LU skapade några få chanser i första men den där riktigt heta chansen fanns inte där. WHA kunde gå till vilan med 1-0 i ryggen. I andra pumpa LU på direkt och satte kvitteringen omgående och drygt 5 minuter senare ledde man med 1-3. WHA såg trötta ut. Man skulle göra det spännande i slutminuterna när man i PP reducerade till 2-3. Men 2 mål för LU i slutsekunderna bäddade för finalspel.

MONSTER E - #201 3-1 (1-1)

Överraskningslaget # chockade alla när man tog ledningen mot ME. Kändes som man backade hem efter målet och det gav ME det utrymme man behövde för att kvittera. 1-1 var ett resultat som stod sig perioden ut. I andra fortsatte ME att pressa på och det satte långt inne. Med fåtalet minuter kvar satte ME 2 snabba och hade 3-1. # gjorde ett tappert sista försök att hämta igen men här tog framgångssagan slut. ME vidare till finalen.

LELLRÄKAS U – MONSTER E 3-2 (1-1)

Jämn och tät match mellan 2 topplag i den inhemska ligan. Det skulle dröja långt in på första innan första baljan kom. Och det var ME som gjorde det. Men lyckan varade inte länge för LU var framme direkt och kvitterade. 1-1 stod sig till vilan. Fortsatt jämnt lagen emellan i andra och det var än en gång ME som skulle ta ledningen. Det såg länge ut som ME hade segern i en liten ask. Men ack så fel man hade. I en trasslig situation där ME-keeper inte hade en aning om vart bollen var så kunde LU kvittera. Bollen låg precis bakom benet och dansade på mållinjen. ME tog time-out för det såg lite oorganiserat ut. Efter så pressa båda lagen på för segermålet. Och det kom. För LU. 58 sekunder kvar. ME gjorde ett sista tappert försök när man plockade målvakten men LU gick segrande ut striden.

TACK!

Tack alla deltagande lag för visat intresse. Extra stort tack till Heffa från Eskilstuna som bjöd på underhållande matcher. Vi vill även passa på att säga ett stort GRATTIS till Lellräkas United som vann kvalet. Även ett stort GRATTIS till Heroes som blev det lottade laget att följa med till Nyköping. Korpens gröna sköna fairplay-pris gick Swedelve, GRATTIS till Er också.