Torpedo Rudsvägen, vinnare av Länscupen 2016 i Kil.

FREDAG 6 JANUARI 2017

Då var dagen kommen när 2016 års länscup skulle avgöras. Hur skulle det sluta?.

GRUPP 1

Gruppen bestod av Heroes, Monster Energy, Rolandz, Nilsby, KV-Huset och IF Fredros. Dödens grupp där det på förhand var svårt att avgöra vilka två lag som skulle gå vidare. Lag 1-5 i tabellen slutade med 2 vinster, 2 oavgjorda och 1 förlust. Vid oavgjort blev det en straffomgång om bonuspoängen. Heroes vann gruppen på 10 poäng. Tätt följt av 3 lag på 9 poäng där KV-Huset överraskade och knep andra platsen på bättre målskillnad.

GRUPP 2

Gruppen bestod av Whalers, Torpedo Rudsvägen, GAIF, EPPP, Lost Dragons och TT-Tolita. Kändes avgjort i den gruppen direkt efter lottningen då båda favoriterna till cupsegern hamnade i samma grupp. Whalers gick obesegrade igenom gruppen och Torpedo torska enbart mot Whalers och slutade därmed tvåa.

HEROES – TORPEDO RUDSVÄGEN 1-3

Semifinal 1. Jämt spel där bägge lagen skapade chanser. Efter drygt 4 minuter skulle TR ta ledningen genom Daniel Monander. Heroes fortsatte trycka på och 2 minuter senare kunde Mikael Svensson i Heroes helt på egen hand kvittera. Fortsatt jämt spel där båda lagen skapade chanser men ingen riktigt het. Heroes skulle drabbas av en utvisning och det skulle ge TR chansen i PP men det varade inte länge när man själva drog på sig en utvisning. TR skulle ta ledningen i spel 4v4. Heroes plockade målvakten och fick köra sista minuten i PP, spel 6-4. Man fick läget att kvittera men Knifsund i TR-kassen räddade och gjorde ett långt utkast till Christian ”Crippe” Johansson som avgjorde matchen i tom bur. Torpedo Rudsvägen vidare till final.

KV-HUSET – WHALERS 1-2

Semifinal 2. Överraskningslaget från Arvika, KV-Huset fick ta sig an favoriterna Whalers och man trodde det skulle bli överkörning. Men skam den som ger sig. Jämt spel från bägge lagen där inget av lagen skapade någon riktigt het målchans. Whalers skulle dock ta ledningen efter dryga 8 minuter genom Christian ”Smink” Larson. Minuten senare laddade Mikael Lundberg bössan när han satte 0-2 till Whalers. KV fortsatte att trumma på och med minuten kvar reducerade man till 1-2 genom Anders Gullström. KV plockad målvakten och försökte i spel 6v5 men Whalers höll tätt och tog sig vidare till final.

TORPEDO RUDSVÄGEN - WHALERS 2-1 (EFTR.STR.)

FINAL. Som många trodde innan så blev det Torpedo Rudsvägen mot Whalers i finalen. Det var jämt spel lagen emellan. Chanser fanns åt båda hållen men bollen ville inte in. Efter dryga 12 minuter kom så ledningsmålet. Mikael Lundberg laddade bössan för Whalers än en gång när Knifsund i TR-kassen vart överspelad. TR tryckte på mer och mer men det ville sig inte riktigt. TR plocka målvakten sista minuten och Whalers bara rensade bort. Med 6 sekunder kvar skulle TR få frislag nere i ena hörnet vid Whalers-kassen. Efter stor dramatik kvitterade Johan Persson till 1-1 med sekunden kvar. Vilda protester utbröt men målet godkändes. 5 minuter sudden väntade men inget av lagen nätade så det hela fick avgöras på straffar. Whalers slängde fram Jonas Östlund men Knifsund räddade. TR plocka fram Felix Johansson som satte sin straff. Efterföljande straffar räddades av målvakterna. Torpedo Rudsvägen vann efter straffar med 2-1.