Omgång 3 - Resultat i Superligan & Källarn.

{first-column}

Tolita, söndag 25/1 2015.

NILSBY – BDS KARLSTAD 3-9 (3-4)
Rivalmöte direkt på morgonen. Pappa Benny i BDS ställdes mot sonen Daniel i Nilsby. BDS gick på direkt och kunde i sitt första anfall ta ledningen. Men minuter senare var Nilsby framme och kvitterade. BDS återtog ledningen och minuter efter det dryga man ut till 1-3. Lite spel fram och tillbaka där båda lagen skapade chanser. Nilsby fick reducera till slut men minuten efter gjorde BDS 2-4. I slutet av första fick Nilsby chansen i power play och det förvaltade man väl. 3-4 i paus. I andra var det spel fram och tillbaka. Nilsby jagade kvittering men bollen ville inte in. Halvvägs in i andra perioden satte BDS 3-5 och efter det rann det iväg. BDS gick ifrån och kunde till slut vinna med 9-3.

DRAGONS – RIV&BYGG 3-2 eftr.förl. (2-0)
En lugn inledning där Dragons var det spelförande laget. RoB kom upp i nån enstaka målchans men det var mest Dragons för hela slanten. Halvvägs in i perioden kom också ledningsmålet. Fortsatt hård press från Dragons men nu hade RoB börjat skapa lite chanser och en kvittering hängde i luften. Istället kom kallduschen när Dragons gjorde 2-0 i power play i periodens sista spelminut. I andra fortsatte RoB att skapa chanser medans Dragons backade hem lite. Halvvägs in i andra kom en reducering. RoB fortsatte att pressa framåt och nu jagade man en kvittering. Dragons var rejält tillbaka pressade. I slutet av perioden gav det utdelning. RoB hade kvitterat och matchen fick avgöras i sudden. Båda jagade för att få bonuspoängen men i sista spelminuten kunde Dragons notoriske målskytt Andreas Ingebro avgöra.

AP-99 – BKA DRIBBLARNA 10-2 (5-0)
AP gick på direkt och satte press. BKA var inte alls med på noterna. I fjärde minuten kom 1-0. Minuten efter fick BKA chansen att kvittera när man fick spela power play. Men ingen utdelning. Minuter efter kom istället 2-0. BKA fick chansen på nytt i power play men samma visa där. Istället kunde AP göra 3-0 strax efter man var fullt. Innan första var slut hade man även gjort 4-0 och 5-0. AP fortsatte i andra och kunde göra 6-0 innan BKA fick chansen ännu en gång. Den här gången satt den och minuten efter satte man sitt andra. Det såg ut som BKA var på gång nu men när AP gjorde 7-2 så var det över. AP vann till slut med 10-2.

DRAGONS – HALVARSSONS 3-3 eftr.förl. (2-1)
Bra tempo direkt från början där båda lagen skapade vassa målchanser. Dragons fick utdelning först. Efter målet ökade Halvarssons trycket men bollen ville inte. Bollen studsade, gick över, gick utanför eller på målvakten så det var inte riktigt Halvarssons dag. Men ett dragskott från halva plan jämnade ut tillställningen. Minuter senare efter en fin inslagsvariant återtog Dragons ledningen. 2-1 stod sig perioden ut.

{next-column}

Spel fram och tillbaka i andra där Halvarssons skapade mer och mer. Det var bara en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma. Och den kom i minut 28. Men direkt efter kunde Dragons göra 3-2. Sådana mål sätter sig på psyket och kan få laget ur balans. Men Halvarssons behöll lugnet. 5 minuter efter 3-2 kom en kvittering. Ett riktigt fantomskott. 3-3 stod sig perioden ut och matchen gick till förlängning. Båda lagen skapade chanser där Dragons var närmast att avgöra. Men 3-3 stod sig övertiden ut.

KILTEC – GH-CANUCKS 2-4 (1-0)
En jämn och fartfylld match där GH skapade en hel del inledningsvis men Kiltecs försvar var kompakt. Kiltec kom upp i en del chanser men ingen riktigt farlig. Fanns en del chanser där man missa bollen och så vidare. Men Kiltec skulle ta ledningen. En hel del tur men man hittade den lilla luckan vid första stolpen. GH fortsatte att sätta press och det var bara en tidsfråga innan de skulle göra mål. Men 1-0 stod sig perioden ut. I andra skapade Kiltec mer när GH blottade sig bakåt i sin jakt på kvittering. Men GH skulle kvittera. Skott från halva plan. 1-1 stod sig ett tag samtidigt som båda lagen skapade bra målchanser nu och det var ovisst om vilka som skulle ta ledningen. Men GH skulle ta ledningen när Nitti smög in i slottet direkt från avbytarbänken. Man gjorde även 1-3 och 1-4. Kiltec tilldömdes en straff i 37e minuten. Straffen gick hem och man hade reducerat. Men närmare än så kom man inte. GH vann med 4-2.

BORGVIK – SOCKEROLLON 8-2 (3-1)
Borgvik förde matchen från start och bjöd inte Sockerollon på något. Det var också Borgvik som tog ledningen. Borgvik ånga på hela perioden igenom och hade inte målvakten i Sockerollon skött sitt jobb hade siffrorna varit betydligt större. Efter 7 minuter hade man en stabil 3-0 ledning. Halvvägs in i perioden kunde Sockerollon reducera. Men som sagt. Det var Borgviks match från start. Direkt i inledningen av andra gjorde man 4-1 och 5-1. Sockerollon mäktade inte med rivalerna från Grums. Man fick in ett tröstmål till i power play. Men då ledde Borgvik med 8-1 och matchen var i princip slut. 8-2 blev slutresultatet.

TS GRÄVARN – FAGERÅS H 6-5 eftr.förl. (2-3)
En jämn och tät match i superligan. Lagen följdes åt i målprotokollet. TS tog ledningen innan första minuten var färdigspelad och minuten efter hade FH kvitterat. Spel fram och tillbaka där båda lagen skapade chanser men TS tog ledningen igen och minuten efter var det kvitterat. Drygt halvvägs in i perioden fick FH chansen i power play som föll väl ut. Nu var det TS som jaga kvittering. Men 2-3 stod sig perioden ut. I inledningen av andra kunde TS till slut kvittera. Lite stiltje i målen en stund. Men chanser fanns för båda lagen att göra mål. FH’s Evert fick till att kalasskott från backposition och hade nu 3-4 med sig. Men TS kvittera omgående. Men minuten senare hade FH tagit ledningen igen. TS jaga nu febrilt en kvittering och den skulle komma men drygt 2 minuter kvar. Båda lagen hade chanser att avgöra innan full tid men ingen tog den. Istället fick det avgöras i sudden. Båda lagen fortsatte att skapa chanser men i sista stund kunde Jonas ”Gson” Gustafsson i TS Grävarn avgöra med sitt fjärde mål för dagen.

SANNERUD ALLSTARS – SOCKEROLLON 9-3 (3-1)
Vad har hänt med Sannerud Allstars? Idag spelade man som ett lag och rullade boll mellan spelarna. SA förde matchen från start och Sockerollon hängde inte med när ungtupparna rullade boll som ett lag. Skulle ändå dröja halvvägs in i första innan SA spräckte nollan. Minuter senare hade man gjort 2-0. Sockerollon försökte och försökte men SA’s försvar var kompakt och stabilt. I slutet av perioden fick man ändå in en reducering. Men minuten efter hade SA gjort 3-1. I andra kunde SA göra 4-1 i början men Sockerollon reducerade minuten efter. Efter det var det SA’s match. Siffrorna rann iväg. Vid ställningen 9-2 till SA åkte Sockerollon på en 5 minuters utvisning för hårt spel. SA rullade boll bra i power play men nu stod Sockerollons försvar kompakt. Men Sockerollon åkte på en utvisning till så nu hade SA chansen i 5 mot 3. Men Sockerollon klarade av båda utvisningarna och kunde i sista minuten reducera till 9-3.

K.U.F. – FAGERÅS HEROES 5-7 (1-3)
En fartfylld och jämn match där KUF’s målvakt var på riktigt bra humör. Minuter in i matchen tog FH ledningen och minuter senare gjorde man 2-0. Men KUF hade chanser att kvittera men bollen ville inte in. När FH fick chansen i power play halvvägs in i matchen trodde nog de flesta på 3-0. Men KUF höll tätt och kunde istället reducera. Men i slutet av första gjorde FH 3-1 som stod sig perioden ut. Bra spel och bra tempo i andra. KUF skapade mer och mer när man jagade efter mål. Och mål kom. Först gjorde man 2-3 och sen tog man en tango runt målet och satte 3-3 via köksvägen. Halvvägs in i andra gjorde FH 4-3 men minuter senare kvitterade KUF. Effektiva sista 3 minuter är effektiva. I minut 37 sa det pang pang pang så stod det 7-4 till FH. KUF reducera i minuten efter men kom inte närmare än så. När gnället kommer så fokuserar man mer på domaren än på sin egen insats på planen. Och då fick vi se pang pang pang. 3 mål på mindre än 1 minut för FH. Dennis var stabil i målet idag. ”Öga” i FH spelade med en sträckt rygg i 2 matcher och göra ändå 2 stabila matcher.

OMGÅNGENS LAG SUPERLIGAN: Fagerås Heroes
Stabil insats mot TS Grävarn där ”Öga” sträcker ryggen, fortsatt stabilt spel i matchen mot KUF där man avgöra matchen med 3 mål på 1 minut.

OMGÅNGENS LAG KÄLLAREN: Sannerud Allstars
Vad har hänt? Man spelar i större delen av matchen ut Sockerollon som en gång i tiden alltid har varit ett topplag i Kilskorpen. Fortsätt att spela så, så kommer ni ha stor chans att vinna Källarligan.