Omgång 2 - Resultat i Superligan & Källarn.

{first-column}

Tolita, söndag 18/1 2015.

MONSTER ENERGY – BKA DRIBBLARNA 8-6 (2-3)
ME öppnade starkt och kunde efter några sekunders spel ta ledningen. Men BKA kom igen och och satte ME under press. Det gav utdelning. Kvittering och minuter senare gick man upp till 1-3. Men strax innan periodvilan reducerade ME. BKA gick på knock direkt i andra när man gick upp till 2-5 då ME fått två spelare skadade i första. Så nu gick man runt på 5 gubbar. Men skam den som ger sig. Mr.Korp gjorde match av det hela med 2 snabba mål. När ME kvitterar efter drygt halva andra och tar ledningen ett par minuter senare kändes det som luften gick ur BKA. Mr. Korp fullbordade sitt hat-trick med mål i tom bur som resulterade i 8-6

HALVARSSONS – NILSBY 4-5 (3-4)
Halvarssons satte fart direkt och gjorde 1-0 efter 15 sekunders spel. Spel fram och tillbaka efter det utan att något lag skapade någon het målchans. Men halvvägs in i perioden kvitterade Nilsby och tog ledningen. Men Halvarssons kvitterade omgående. För att minuten senare ta ledningen. Men Nilsby har värvat nytt och det lönade sig. Kvittering av ett nyförvärv. Minuter senare hade man även tagit ledningen. 3-4 i periodvilan. I andra försökte Halvarssons pressa men en kontringsanfall från Nilsby gav 3-5. Mer öppet spel efter det där Halvarssons ville mer och skapade hetast chanser. I slutminuterna fick Halvarssons spela power play som man förvaltade väl. Press för kvittering men Nilsby höll ifrån och vann med 4-5.

FAGERÅS HEROES – BKA DRIBBLARNA 9-4 (5-3)
BKA öppnade starkt och tog ledningen. Men minuter senare hade man kvitterat i FH. FH förde matchen stundtals och tog även ledningen. Men den varade inte länge. BKA kvitterade i samma spelminut. Minuter senare stod BKA’s Niclas Gustafsson för omgångens mål när han lobbade över FH-keepern in i mål. Efter det tog FH över och man kunde gå till pausvila med 5-3. BKA försökte i andra men det ville sig inte riktigt. FH’s Henka och Jesper stod för två fina styrningar som resulterade i mål. FH höll ifrån och vann komfortabelt med 9-4.

{next-column}

K.U.F. – TT-TOLITA 0-7 (0-4)
Idag var det 2 indianare som fällde avgörandet när TT tog en blytung seger mot KUF. TT tog ledningen efter ett par minuter. Det var spel mot ett mål i första och det var Dennis förtjänst att siffrorna inte var högre. KUF kom upp i ett och annat farligt anfall men det ville sig inte. TT kunde gå till vila med 0-4 ledning. I andra var det mer öppet spel där KUF såg ut att äta sig in i matchen. Men TT’s målvakt var outstanding idag och ville verkligen inte släppa någon boll förbi sig. TT-Tolita kunde till slut vinna med klara 7-0.

GH-CANUCKS – AP-99 1-12 (0-4)
AP gick på direkt och skapade chanser och GH var inte riktigt med. I spelminut 4 kunde AP göra 2 mål som GH inte lyckades repa sig ifrån. Stundtals spel mot ett mål i första men GH fick en och annan chans, men ingen riktigt vass chans som man hade behövt. Innan periodvilan hade AP gått upp till 4-0. GH var bra med i andra och kunde efter några minuter reducera. GH skapade mer nu men bollen ville inte in. Påpekas ska att GH saknade målfarliga spelare som Linus Alfredsson och Peter Lundqvist. Från matchminut 31 och framåt var det bara AP på planen. Siffrorna rann iväg och AP-99 vann med 12-1.

KILTEC – TS GRÄVARN 3-4 (1-2)
TS förde matchen inledningsvis och skapade chanser medans Kiltec inte skapade något. Men när man väl fick chansen till en het målchans tog man den. Efter det öppnade spelet upp sig och Kiltec skapade nu mer och mer. Men TS kvitterade. Fortsatt spel fram och tillbaka efter det men strax innan periodvilan tog TS ledningen. I andra satte Kiltec mer press framåt och då blottade man sig bakåt. Men bollen ville inte in för TS. Istället kom en kvittering. Men TS var framme snabbt och återtog ledningen ännu en gång. Men när Kiltec får ett friläge får man ett slag över klubban och man tilldöms straff. Hua tar hand om den och förvaltar den precis som man ska, även om det var något turligt då målvakten var på den. I slutet av matchen kunde TS göra 4-3 i något tveksam situation. Man plockade målvakten och försökte men det ville sig inte. 4-3 till TS Grävarn.

SANNERUD ALLSTARS – E.P.P.P. 2-7 (1-3)
Böljande spel första halvan av perioden där båda lagen skapade chanser. Det var EPPP som tog ledningen men SA föll inte ihop utan man fortsatte att sätta press. Minuter senare gjorde EPPP 0-2. Men SA kvitterade innan EPPP gjorde 1-3. I slutet av första fick SA chansen att spela power play i 4 minuter men EPPP höll ifrån. I andra var det stundtals bara ett lag på plan. EPPP gick ifrån och kunde till slut vinna med 7-2.

SOCKEROLLON – RIV&BYGG 6-4 (4-2)
Sockerollon öppnade starkt och spelade stundtals runt RoB. Halvvägs in i matchen hade man ändå bara en 2-0 ledning. Men RoB reducerade. Mer öppet spel efter det där båda lagen skapade chanser. Vid ställningen 3-2 uppstod en situation där RoB hävdade att bollen var inne, men domaren såg inte bollen gå över linjen. Istället vänder spelet och Sockerollon gör 4-2. I andra drar RoB på sig en utvisning men ändå var det RoB som gjorde mål. Men halva andra kvar att spela satte Sockerollon 5-3 men RoB var snabbt framme och reducerade. Nu satsade man allt framåt men i slutminuterna fastställdes slutresultatet. 6-4 till Sockerollon.

BDS KARLSTAD – E.P.P.P. 2-5 (0-1)
EPPP satte 1-0 redan i första matchminuten. Efter det var det spel fram och tillbaka där BDS jaga en kvittering. Det var jämnt och båda lagen skapade chanser. 0-1 stod sig perioden ut. I andra pressade BDS på för en kvittering men Emil i EPPP-kassen höll tätt. Fortsatt jämnt men mot slutet rann det iväg. EPPP kunde vinna dagens andra match med 5-2.

OMGÅNGENS LAG I SUPERLIGAN: MONSTER ENERGY
Ligger under med 5-2 mot BKA med endast 5 gubbar. Vänder och vinner matchen med 8-6 efter hat-trick av Mr.Korp. När hände det senast?

OMGÅNGENS LAG I KÄLLAREN: E.P.P.P.
E.P.P.P. har haft en svajig säsong men har efter man hamnat i källaren 3 raka vinster. Går man för källartiteln?