Omgång 1 - Resultat i Superligan & Källarn.

{first-column}

Tolita, söndag 11/1 2015.

HALVARSSONS – BDS KARLSTAD 3-4 (3-1)

Årets första match hittar vi i källaren. Inledningsvis böljande spel åt båda hållen. En tidig utvisning för Halvarssons gav BDS chansen. Men Halvarssons höll ifrån. Men BDS skulle ta ledningen halvvägs in i perioden. Men Halvarssons var snabbt framme minuten senare och kvitterade. Efter det tog Halvarssons över och kunde göra 2 snabba i 13de minuten. 3-1 i halvtid. BDS var inte alls med i första men i andra var det ombytta roller. Nu stämde det bättre för BDS medans det knacka i Halvarssons. Halvvägs in i perioden hade man kvitterat. I slutminuterna kunde BDS avgöra. 3-4.

DRAGONS – SOCKEROLLON 3-1 (0-0)

En rätt så händelsefattig förta period där Sockerollon ställde upp med 5 gubbar + målvakt medans Dragons iaf. Hade en avbytare. Jimmy gjorde debut för sin nya klubb, Dragons, tidigare Värmskog. I slutsekunderna av första drog Sockerollon på sig en utvisning så Dragons fick chansen i power play direkt i andra. Men Sockerollon stod pall. Inget vidare tempo eller finlir. Dragons drog längsta strået och vann med 3-1.

KILTEC – FAGERÅS HEROES 2-9 (0-1)

Första matchen i superligan. Överaskningslaget Kiltec som värvat Digget från Nilsby mot alltid topptippade FH med nyförvärvet Martin Svensson från div.2-laget Nilsby IK. Kiltec höll ifrån bra i första och kom upp i giftiga anfall. FH fick kämpa sig till de få lägena de fick medans Kiltec fick stora ytor att jobba på då FH låg högt upp med laget. Inför andra hade dock FH 1-0 med sig. Tidigt in i andra pressa Kiltec på och fick in en kvittering. Men knappt minuten senare återtog FH ledningen. Martin Svensson gjorde 3 mål på raken, 3 höstlöv. Musten gick ur Kiltec och siffrorna rann iväg till 9-2.

DRAGONS – NILSBY 3-6 (3-2)

Dragons andra match för dagen och nu med ännu ett nyförvärv från Värmskog. Inget finlir men Nilsby hade också en del nya spelare med i laget. Lagen följdes åt i första när det var hawaiibandy. 0-1 blev 1-1 och 1-2 blev 2-2. Men innan periodvilan fick Dragons spela power play som man förvaltade väl. I andra ryckte Nilsby upp sig och hade halvvägs in i perioden gått från 3-2 till 3-4. Dragons försökte att pressa på framåt men det var stabilt där bak. I slutminuterna kunde Nilsby göra 2 mål till och vinna med 3-6.

{next-column}

AP-99 – K.U.F. 4-2 (2-1)

KUF öppnar starkt och tar ledningen omgående. Men ett slarvigt byte som resulterar i för många spelare på planen gör att AP kvitterar i power play och minuten senare tar man ledningen. Mycket spel mot KUFs mål men Dennis i KUF-kassen är stabil. 2-1 står sig perioden ut. I andra ökar KUF trycket och får så med sig en kvittering. Men AP tar över perioden mer och mer. Drygt halvvägs in i perioden tar man åter ledningen. KUF öka pressen och fick några lägen men i slutminuten kunde AP fastställa slutresultatet till 4-2.

TS GRÄVARN – VÄRMSKOG 2-5 (2-4)

En jämn och tät match där många trodde att det skulle bli en promenadseger för Värmskog. TS öppnade starkt och fick några giftiga anfall inledningsvis. Värmskog hängde inte riktigt med. Men spelet ordnade upp sig och då satte man 0-1 och 0-2. Men TS gav sig inte och man reducerade. Chanser fanns för TS att göra fler mål men istället var det Värmskog som satte dom. Inför andra så hade man en 2-4 ledning. TS fortsatte i andra med att skapa lägen men Värmskogs målvakt stod pall. I slutet av perioden satte Värmskog 2-5 som även blev slutresultatet.

VÄRMSKOG – K.U.F. 5-6 eftr.för. (3-1)

KUF gick på direkt och kunde göra 0-1 i minut 2. Men Värmskog kom in i matchen mer och mer. Värmskog kvittera. Ett omdiskuterat mål. Domaren var säker på sin sak att bollen tog i innerramen och studsa ut. Minuter senare ett distinkt backskott gav 2-1. Innan perioden var slut hade man gjort 3-1. KUF öppnade andra starkt och reducerade. Men Värmskog gjorde 4-2 i ett friläge och då trodde nog de flesta att musten gick ur. När man reducerar till 4-3 tändes nytt hopp men när 5-3 kom trodde man verkligen att de var ridå ner. Men effektiva 3 minuter är bra. Med drygt 2 minuter kvar reducera man till 5-4 och i power play med 1 sekund kvar av matchen kvitterade man. Matchen fick avgöras i sudden där Värmskog drog på sig en kostsam utvisning. 5-6 till KUF.

GH-CANUCKS – TT-TOLITA 4-3 (2-1)

GH öppnar starkt mot TT och kunde ta ledningen med 1-0. TT pressa på framåt men istället gjorde GH 2-0 på en spelvändning. TT fortsatte att sätta press men inlånade FH-Öga storspela ännu en gång idag. I slutet av första kom en reducering. I andra fortsatte TT sin press men ändå var det GH som gjorde mål. TT försökte och försökte men idag ville det sig inte riktigt. GH vann matchen med 4-3.

E.P.P.P. – RIV&BYGG 7-3 (5-1)

EPPP gick på direkt och ville göra det enkelt för sig. Men gav inte RoB några chanser. Efter 10 minuter hade man en stabil 4-0 ledning. En alldeles för mäktig ledning för att RoB skulle orka hämta upp. RoB fick in en reducering men minuter senare stod Magnus Dahl i EPPP för omgångens mål när han gjorde 5-1. Tidigt i andra kom även 6-1. Drygt halvvägs in i andra gjorde RoB 6-2 men EPPP kunde kontrollera matchen från början till slut och vinna stabilt med 7-3.

BORGVIK – SANNERUD ALLSTARS 3-0 (2-0)

Borgvik ånga på direkt från start och kunde efter 4 minuter leda med 2-0. SA fick inte till något ordnat spel. Det var mer enmansshow i SA idag. Borgvik spelade runt bollen och SA var chanslöst. I andra satte Borgvik 3-0 efter 5 minuter. Borgvik fortsatte att rulla boll och man kunde enkelt kontrollera matchen.

OMGÅNGENS LAG I SUPERLIGAN: K.U.F.
Stabil insats mot AP. Trots domslut emot sig mot Värmskog lyckades man vända och vinna, även om det var efter förlängning. Starkt.

OMGÅNGENS LAG I KÄLLARLIGAN: NILSBY
Stabil insats mot Dragons där man spelade boll bra inom laget.