Omgång 9 - Resultat i Väst & Öst..

{first-column}

Tolita, söndagen 21/12 2014.

Söndag 21/12 2014 Sista omgången för i år. I Östserien var det redan klart vilka som skulle spela vart. Men i Västserien skulle agnarna skiljas från vetet. 3 lag på 9 poäng stred om den sista platsen till superligan.

SANNERUD ALLSTARS – TS GRÄVARN 2-7 (0-3)
TS första match för dagen och i potten stod en plats i superligan. Skulle men koppla greppet om den sista platsen? TS kämpa på direkt och bodde stundtals i SA’s zon. SA kämpade tappert för att stå emot. Men TS gick till halvtidsvila med 0-3. TS fortsatte ånga på i andra och fick 2 snabba. Ett PP för SA kunde ge dom hopp men TS klarade av det. Men det kom ändå en reducering. Men när TS lobbar in 1-6 så är det kört för SA. 2-7 blev det till slut.

TEAM JUHLINZ – TT-TOLITA 4-9 (2-3)
TJ stred om den sista platsen till superligan. Men förutsättningarna var inte på TJ’s sida. Man var piskat att vinna med minst 26 måls marginal. Ett något bakfullt TT kopplade greppet direkt och hade efter 5 minuter 0-2. Men TJ kom igen och kunde reducera och minuter senare efter en målvaktstavla kvittera. Men innan periodvilan var ordningen återställd. Halvvägs in i andra hade TT ångat på och gått upp till 2-6. Nu var TJ tvunget att vinna med 28-6 men istället vann TT med 4-9.

KILTEC – TS GRÄVARN 11-9 (6-4)
Kiltec kom till start med 5 gubbar + målvakt medans ett trött TS hade 7. Men ändå ånga Kiltec på första 8 innan avbytare anlände. Direkt efter TS hade kvitterat till 2-2 kom ett 3-2 för Kiltec som troligtvis tog musten ur TS. Efter det kunde Kiltec kontrollera perioden. Ändå stod det 6-4 i halvtid. Men när Kiltec gjorde 8-4 minuter in i andra så var det en ledning på TS inte mäktade med. 11-9 blev matchen tillslut då Kiltec var tröttkört och missade lite i försvaret sista 2 minuterna.

MONSTER ENERGY – TT-TOLITA 7-4 (3-2)
TT var redan klara seriesegrare i Väst inför matchen. Men ändå ånga på direkt. Man ville antagligen gå obesegrat ur serien. Efter 21 sekunder kom 0-1. Men ett PP för ME kunde ändra allt. TT höll emot och kunde direkt efter sitt BP göra 0-2. Då vakna ME. Reducering, kvittering och ledning på dryga minuten. 3-2 stod sig perioden ut. ME gjorde två snabba mål i början av andra och det såg kört ut. Men TT kom igen och kunde reducera 2 gånger. Men när ME gjorde 6-4 var det ridå ner. 7-4 blev det till slut.

{next-column}

BORGVIK – FAGERÅS HEROES 2-8 (1-3)
FH kunde gå upp till 0-2 redan efter 3 minuter spelade. Och halvvägs in stod det 0-3. Från Borgviks sida låg fokuset mer på domaren än på matchen. Och det vet alla, att så vinner man inga matchen. En reducering kom dock innan periodvila. I andra började spelet ordna upp sig för Borgvik och man fick ganska tidigt in en reducering. Men efter det var det fokus på domaren. Igen. FH kunde sen jogga hem matchen där sista målet kom i BP. En stabil 2-8 vinst.

DRAGONS – BDS KARLSTAD 5-10 (3-4)
En jämn första period där Dragons var med och såg ut som dom kunde vinna matchen. BDS var inte alls på tårna i första. BDS tog ledningen men det varade inte länge. Dragons kvittera och tog ledningen. Men BDS var snabbt framme och kvittera. Så höll det på i första. BDS hade en ostabil 3-4 ledning i pausen. Men i andra hade BDS en förlösande minut i inledning där man gick upp till 3-7. Dragons orkade inte med trots att man försökte. 5-10 till BDS.

BORGVIK – NILSBY 6-2 (2-1)
Böljande spel fram och tillbaka där båda lagen hade chanser. Matchen stod och vägde, vilket lag skulle ta ledningen? Svaret kom i minut 12. Det var Borgvik. Minuter senare hade man drygat ut till 2-0. Men en snabb kvittering tände hoppet i Nilsby. 2-1 stod sig perioden ut. I andra kom Borgvik ut som ett nytt lag. Mer fokus på spelet än på domaren och det lönar sig. Tyvär för Nilsbys del så trilla målen in för Borgvik helt plötsligt. 6-2 blev det till slut där Nilsby fick in en boll i slutsekunderna.

DRAGONS – AP-99 3-13 (1-4)
Dags igen för Dragons att lira. AP förde matchen och tog därför ledningen. Dragons kom upp i något ströanfall. Där ett gav resultat. Men som sagt. Det var AP som förde matchen från början till slut. Ändå stod det bara 1-4. Men i andra rann det iväg och AP kunde gå upp till 1-11 när Dragons tilldelas en straff. En enkel straff för målvakten. Trodde ALLA. Istället fick se den läckraste straffen i Kilskorpens historia. En Zorro. Målvakten var nog till Haparanda och köpte körv. 3-13 skrevs slutresultatet till när matchen väl var slut.

RIV&BYGG – VÄRMSKOG 3-5 (1-1)
En jämn och tät match där RoB hade fått ordning på spelet och Värmskog var klart desarmerat. Hawaiibandy när den är som bäst. Chanser fanns åt båda hållen där målvakterna gjorde många svettiga räddningar. Man hade förväntat sig att Värmskog skulle ta ledningen och det gjorde man. Men innan periodvilan hade RoB kvitterat. I andra fortsatte det fram och tillbaka. Värmskog tog ledningen, RoB kvitterade. Men när Värmskog gjorde 3 snabba och gick upp till 2-5 såg det kört ut. Man lyckades reducera men kom inte närmare än så. 3-5 till Värmskog.

RIV&BYGG – SOCKEROLLON 1-5 (1-2)
Dubbelmatch för RoB, vilket inte var uppskattat. Spel fram och tillbaka i första där båda lagen skapade chanser. Men Sockerollon var ett strå vassare och kunde gå till vila med 1-2. Fortsatt spel fram och tillbaka i andra men det var Sockerollon som gjorde målen. När matchen var slut hade Sockerollon vunnit med 1-5.

OMGÅNGENS LAG I VÄST: Riv&Bygg
Gör, trots förluster, 2 stabila matcher där Värmskog var lite darriga).

OMGÅNGENS LAG I ÖST: Dragons
Bra med i matchen mot BDS. Straffmålet mot AP gör att man förtjänar platsen. Och att Andreas Ingebro gjort 10 mål de sista 4 matcherna).

Avslutningsvis vill vi i Kilskorpens Crew önska Er alla spelare och publik som är där och stöttar en riktigt GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR! Glöm inte att serien drar igång igen i början på Januari.