Omgång 8 - Resultat i Väst & Öst..

{first-column}

Tolita, söndagen 14/12 2014.

RIV&BYGG - TT-TOLITA 1-20 (0-8)

RoB inleder matchen bra och lyckas avvärja TT's försök. Och de som går fram går utanför eller på målvakten. Det dröjde till 8:de minuten innan TT spräckte nollan och 0-2 kom i tolfte. Fram tills dess gjorde RoB en stabil match. Men RoB var kort om folk så orken tog nog ut sin rätt. Målen började trilla in och innan periodpausen stod det 0-8. I inledningen av andra kunde RoB reducera men efter det var det TT för hela slanten. Bollarna trilla in en efter en och när slutsignalen gick så hade man vuniit med 1-20.

AP-99 - FAGERÅS HEROES 4-3 eftr.för. (2-2)

En jämn och tät match där båda lagen bytte chanser med varandra. AP kunde ta ledningen och minuter senare dryga ut till 2-0. 15 minuter in i matchen kunde FH reducera. Ett höstlöv från backplats som letade sig in. Mer tryck nu från FH men bollen studsade lite för mycket. Men i slutminuten kom en kvittering. Ett friläge för FH i slutsekunderna kunde ha gett 2-3 men perioden han ta slut innan bollen gick i mål. I andra drar AP på sig en utvisning som FH förvaltar väl efter bra rull på bollen. AP pressa på och det såg länge ut som om FH skulle vinna. Men i 33:dje kom en kvittering. 3-3 stod sig perioden ut och matchen fick avgöras i Sudden Death. Där var det spel mot ett mål men AP kunde kontra och vinna matchen med 4-3.

KILTEC - SANNERUD ALLSTARS 4-5 eftr.för. (2-2)

Kiltec inleder matchen trevande vilket bäddar för att SA kan skapa tryck. SA tar ledningen i första minuten och minuter senare drygar man ut. Kiltec var inte med från start men efter det vaknar man till. En reducring minuten efter 0-2 målet och drygt halvvägs in kom kvitteringen. 2-2 stod sig perioden ut. I andra var det bättre spel från Kiltec och man kunde göra 3-2 och 4-2 innan halva perioden var spelad. Efter det fokuserar Kiltec på domsluten. Kiltec kommer i ett friläge och spelaren blir tacklad i ryggen. Borde varit straff och 5 minuter på den, men det blir inget alls utav det. Men halvvägs in i andra åker Kiltec på en 5 minutare och strax därefter en 2 minutare. SA fick spela 5 mot 3 och det gav utdelning. Kiltec lyckas döda av 5 minutaren men i slutminuterna kom en kvittering. Matchen fick avgöras i Sudden Death där SA förde spelet. SA avgjorde i slutminuten av sudden.

{next-column}

MONSTER ENERGY - SOCKEROLLON 6-1 (0-0)

ME inleder första med att skapa lite tryck. Men SockerOllon var med och kunde reda ut. SockerOllon skapde några få målchanser men överlag var det ME som förde matchen. Bollen ville inte in för dom. 0-0 efter första. Ett bra resultat för SockerOllon. I andra visade dock ME klass och kunde spela runt. SockerOllon hängde inte med nu och det straffade sig. 1-0. Minuter senare kommer 2-0 och 3-0. Två identiska mål, båda långskott som var välplacerade. 9 minuter in i andra hade ME en stabil 5-0 ledning. Men SockerOllon skulle få in en reducering. Smack sa det och bollen satt stenhårt i bortre krysset. Men ME var snäppet vassare och kunde vinna med 6-1.

BORGVIK - BKA DRIBBLARNA 2-5 (0-3)

BKA gick på från start och lät inte Borgvik komma upp i några anfall. BKA tog ledningen efter dryga 2 minuter. Minuter senare fick man spela power play och då kom 0-2. Innan första var över hade man gjort 0-3. 13 sekunder in i andra kunde BKA göra 0-4. Efter det åt sig Borgvik in i matchen och en reducering kom. Men lite för sent. BKA kunde kontrollera matchen och vinna med 2-5. Anmärkningsvärt: Roger Sundholm i BKA gjorde comeback efter 4 års skadefrånvaro. En stabil insats från honom.

VÄRMSKOG - TS GRÄVARN 5-4 (3-3)

Såg tufft ut för Värmskog när man kom till match med 5 gubbar + målvakt. Inledningsvis var det spel fram och tillbaka där TS skapde de hetaste chanserna. Vilket även gav utdelning. 1-0 och 2-0 kom halvvägs in i matchen. Men Värmskog gick inte ner sig utan man gnugga på och fick utdelning. Men när TS gjorde 1-3 trodde nog många att det var ridå ner för regerande mästarna. Men man kom igen och kunde reducera och innan periodvilan hade man kvitterat. TS kunde återta ledningen i början av andra och det såg länge ut som om man skulle vinna. Men i 34:de kom en kvittering. Nu såg det ut som matchen skulle avgöras på övertid men Värmskog ville annat. I slutminuterna satte man 5-4. TS jobbade på för en kvittering men Värmskog höll ifrån.

BORGVIK - E.P.P.P. 2-3 (2-2)

EPPP gick på från början och man tog ledningen. Men Borgvik kom igen och kunde kvittera. Men när Borgvik sedan drar på sig ett lagstraff så trodde man att EPPP skulle ta ledningen. Men power playet förvaltades inte. Istället tog man ledning direkt efter. Borgvik satte press och kunde kvittera innan periodvilan. I inledningen var det EPPP's tur att dra på sig en utvisning. Men det ville inte gå Borgviks väg. 2-2 stod sig ända till spelminut 32. Där EPPP lyckas sätta bollen. Efter det var det jakt från Borgviks sida efter en kvittering. Men EPPP håller ifrån och vinner med 2-3.

HALVARSSONS - TS GRÄVARN 8-12 (5-5)

Halvarssons tar ledningen lite turligt i inledningen. En boll som ligger precis innanför mållinjen. Men efter det tar TS över matchen och spelar ut Halvarssons. Man går från 1-0 till 1-4 på 3 minuter. Minuter senare även 1-5. Men efter det vaknar Halvarssons till liv. En upphämtning a la Finland-Sverige i hockey var på gång. Innan periodpausen kommer kvitteringen till 5-5. I inledningen av andra gör TS 3 snabba och man trodde inte Halvarssons skulle orka med. Men man lyckas reducera 2 gånger. Men när TS gör 9-7 orkar man inte med mer. 8-12 slutar matchen till slut.

BDS KARLSTAD - E.P.P.P. 6-4 (3-2)

Hawaiibandy på hög nivå. Båda lagen bytte chanser med varandra och det var länge ovist om vilket lag som skulle gå segrande ur bataljen. BDS kunde bomba in ledningsmålet men minuter senare var det kvitterat. Och så där följdes lagen åt. 13 minuter in i matchen 2-1, kvittering minuter senare. Men BDS ledde med 3-2 inför andra. Fortsatt hawaiibandy där chanser byttes. Halvvägs in i perioden kom kvitteringen. Men minuter senare var det 4-3. För att sedan bli 4-4. Men när BDS gjorde 5-4 med 2 minuter kvar så orkade EPPP inte med mer. 6-4 blev det till slut för BDS.

K.U.F. - GH-CANUCKS 2-9 (2-4)

GH tar tag i matchen direkt från start. Man låter inte KUF röra i bollen speciellt mycket i första. Och de få anfall som skapas går antningen utanför eller stoppas innan skott går iväg. Det skulle ändå dröja till 11:e minuten innan GH tog ledningen. Men KUF kvittera. Och tog ledningen minuter senare. Men minuten efter var det kvitterat och efter det var det GH's match helt och hållet. Innan periodvilan stod det 2-4. I andra fortsatte GH att ånga på och med det trilla bollarna in. De få gången KUF hade bollen slarvade eller så slog man bort den. 2-9 till GH denna afton.

OMGÅNGENS LAG I VÄST: Värmskog

Trots kort om folk lyckas man vända och vinna mot ett hårt jobbande TS Grävarn.

OMGÅNGENS LAG I ÖST: BDS Karlstad

En svajig säsong för dom och nu tar man en härlig 3 poängare.