Omgång 6 - Resultat i Väst & Öst..

{first-column}

Tolita, söndagen 30/11 2014.

VÄRMSKOG - SANNERUD ALLSTARS 12-3 (4-1)

SA chocköppnade med att göra 0-1 redan i första spelminuten. Och var stundtals bättre. Innan Värmskog ordnade upp spelet. När väl Värmskog trampade igång hade SA inte mycket att säga till om. Då var det stundtals spel mot ett mål. Värmskog gick till pausvila med en stabil 4-1 ledning. I andra fortsatte Värmskog att trampa på mot ett desarmerat SA. 7 minuter in i andra hade Värmskog en stabil 8-1 ledning. Men SA hade redan gett upp hoppet om matchen vid den tidpunkten. 11-3 blev det till slut.

VÄRMSKOG - DÄCKBOLAGET 4-3 (2-2)

Bra spel från båda lagen där båda lagen skapade chanser. DBT's målvakt hade ännu en gång en Monstermatch där han gjorde många och svettiga chanser. Värmskog tog ledningen 5 minuter in i matchen men lagen skulle följas åt i första. DBT kunde bomba in kvitteringen men minuter senare hade Värmskog återtagit ledningen. Men i slutet av första kunde DBT kvittera. Båda lagen pumpade på i andra där det fanns chanser åt båda lagen. Men halvvägs in i perioden kunde Värmskog än en gång ta ledningen och minuter senare dryga ut till 4-2. Då började DBT att tappa fokus och gav Värmskog chansen att slå spiken i kistan. Men i slutminuten kom en reducering och en gnutta hopp tändes. Men Värmskog höll ifrån och kunde vinna med 4-3.

MONSTER ENERGY - TS GRÄVARN 10-5 (6-1)

Innan första minuten var spelad hade ME 2-0. Och många trodde nog att det skulle rinna iväg ordentligt och bli en rekordmatch, målmässigt. TS pressa på och skapade chanser men bollen ville inte in. Vid 3-0 kom då en reducering. Men ME fortsatte ånga på och hade en stabil 6-1 ledning inför andra. ME slappnade av i inledningen av andra vilket TS snappade upp och kunde göra 2 relativt snabba mål. Men ME spände musklerna och kunde till slut vinna med 10-5.

{next-column}

KILTEC - TEAM JUHLINZ 2-6 (2-3)

TJ med stärkt självförtroende mot ett Kiltec som ångat på i serien. Kiltec var inte alls på tå när TJ sprang runt. TJ tog ledningen efter 2 minuter och halvvägs in var det 0-2. En kalldusch för Kiltec. Kiltec fortsatte att försöka och det gav utdelning. Reducering och kvittering. Men innan perioden var över hade TJ återtagit ledningen. I andra försökte Kiltec men inget verkade stämma, medans allt gick TJ's väg. TJ kunde vinna med klara 2-6 och besvikelsen var stor i Kiltec. Uppsnappat från en anonym källa i laget: -Detta är den sämsta match jag någonsin har spelat.

NILSBY - FAGERÅS HEROES 6-8 (3-6)

Nilsby var inte alls med från start i mötet med FH. Boll efter boll trilla in och Daniel i Nilsbykassen kunde inte göra så mycket. Halvvägs in i matchen stod det 0-5 till FH. Men skam den som ger sig. Nilsby började äta sig in i matchen och kunde reducera 1-5 och 2-5. FH satte senare 2-6 men i samma spelminut kom 3-6 som stod sig perioden ut. I inledning gjorde FH 3-7 men minuten senare var det 4-7. Halvvägs in i matchen kom 4-8 men Nilsby gav inte upp. 2 reduceringar och hoppet fanns. Men Nilsby fick ändå se sig besegrade med 6-8.

GH-CANUCKS - BDS KARLSTAD 7-4 (4-3)

BDS kom till matchstart med 5 gubbar + målvakt. GH tog ledningen i inledning. Men efter det var det spel fram och tillbaka. Drygt halvvägs in så lossnade det och GH hade plötsligt 4-0. Men då vaknade BDS till liv och kunde hänga 3 baljor innan periodvilan. I en frenetisk jakt på kvittering så blottade man sig bakåt i BDS. Chanser som GH förvaltade. BDS gjorde en godkänd insats trots manfall. 7-4 blev det till slut.

NILSBY - BKA DRIBBLARNA 6-5 eftr.för. (4-3)

Inför matchen hade Nilsby tappat 2 spelare och fick därmed låna in 2 andra. Nilsby ånga på från start och kunde gå upp i en 3-0 ledning. Chanser skapades åt båda hållen. BKA åt sig in i matchen och kunde reducera 2 gånger. När perioden var slut hade Nilsby en 4-3 ledning. I inledningen av andra kunde Nilsby dryga ut ledningen till 5-3. Men BKA pressa på framåt och fick så in en reducering. Fortsatt spel åt båda hållen och matchen stod och vägde. Men mot slutet av perioden kom en kvittering. 5-5 stod sig perioden ut. I förlängningen kunde Nilsby avgöra tillställningen. 6-5.

K.U.F. - BKA DRIBBLARNA 4-5 eftr.för. (2-3)

BKA ånga på direkt och kunde gå upp i en 0-2 ledning efter 3 minuters spel. Men KUF gav sig inte. Man fick in en reducering några minuter senare. Men halvvägs in i perioden dryga BKA ut till 1-3. Men innan periodvilan stänkte KUF in en reducering. 2-3 till BKA efter första. I andra pressa KUF på och fick utdelning. Kvitterat och minuter senare hade man tagit ledningen. BKA pressa och pressa. Drygt halvvägs in i andra så gav det utdelning. Spel fram och tillbaka. Och fokusen började hamna på domsluten istället. Från båda lagen. I slutet av perioden tilldömdes att straff till BKA. Men Dennis i KUF-kassen gjorde en fenomenal räddning. Efterföljande power play utnyttjades inte och matchen fick avgöras i sudden. Där behövde BKA 15 sekunder för att avgöra, 4-5 alltså efter förlängning.

AP-99 - E.P.P.P. 7-2 (2-2)

En jämn och tätt första period där båda lagen skapade chanser. EPPP var det som tog ledningen men minuten senare var kvitterat. Minuter efter hade AP ledningen. Men mot slutet av perioden krigade AP in en kvittering. 2-2 efter första. EPPP höll jämna steg med AP i andra. Man skapade chanser men AP's målvakt tog allt nu. Siffrorna rann iväg till 7-2 vilket inte speglade matchbilden.

K.U.F. - BORGVIK 4-2 (2-0)

KUF kopplade greppet direkt. Förde matchen och lät inte Borgvik komma till några farliga avslut. De få bollar som leta sig mot mål tog Dennis enkelt hand om. Drygt halvvägs in i peioden tog KUF ledningen och minuten senare dryga man ut. 2-0 stod sig perioden ut. I inledningen av andra kunde KUF dryga ut till 3-0. Men så kom en reducerng till 3-1. Ett riktigt elegant mål. Omgångens mål. Och minuten senare var det 3-2. KUF kändes lite darriga men på ett frislag kunde man göra 4-2. Efter det lades fokusen på Borgviks sida på domaren. KUF kunde hålla ifrån och ta en viktig 3 poängare i jakten på en superligaplats.

OMGÅNGENS LAG I VÄST: VÄRMSKOG

Regernade mästarna har haft en liten svajjig säsongsinledning. Men nu gick man in och 6 viktiga poäng i jakten på en superligaplats.

OMGÅNGES LAG I ÖST: NILSBY

Äter sig in i matchen mot Fagerås Heroes. Tar 2 viktiga poäng i andra matchen mot BKA Dribblarna i jakten på en superligaplats.