(08:45)
Mål
C. Larson

Matchsammanfattning

Whalers såg trötta ut inför andra matchen. Bra tempo från båda lagen men THU spelade smart och gav inte Whalers alldeles för mycket utrymme. Men efter knappa 9 minuter efter miss i försvaret kunde Whalers sätta 0-1 för att några minuter senare göra 0-2. Men THU kom igen och kunde knappa minuten efter 0-2 reducera och med 2 minuter kvar av perioden kom kvitteringen. När Whalers satte 2-3 med 45 sekunder kvar av första trodde man att periodsiffrorna skulle bli så men med 5 sekunder kvar kom ännu en kvittering. I andra såg Whalers riktigt slitna ut och THU tog till vara på det. Med 6,5 minut kvar ledde THU med 7-4 och man fortsatte att spela smart. Kändes som man slappnade av lite för mycket i THU och gav Whalers det lilla dom behövde. Man hämtade upp till 7-7 och det hela fick avgöras på övertid. Med 30 sekunder kvar kunde Whalers sätta segermålet. Anmärkningsvärt är att Whalers keeper Bengt Holma räddade 3-4 givna mål. Inte att förglömma THU inlånade Patrik Leandersson som även han gjorde fenomenala räddningar.