Power Cup 2015 - Torpedo Rudsvägen vann!

KVART: B PROMOTION – MONSTER E 1-0 (STR)

Svenska mästarna Best Promotion ställdes mot alltid favorittippade Monster Energy i den första kvartsfinalen. BP gick på anfall direkt. Stundtals bodde de i ME’s zon. ME fick förlita sig på kontringar inledningsvis. I slutet av matchen började ME att ta över och sista 2 minuterna var det fullt anfall mot BP’s kasse. ME’s Marcus Nilsson hade en fin chans att sätta första målet men en ME skinka styrde bort bollen. Matchen gick till förlängning men inget lag mäktade med att sätta vinnarmålet. Straffar fick avgöra det hela. Efter att båda lagen missade sina 2 första straffar skickade ME in Gustav Östmo som sätter den, i stolpen. BP plockar fram en före detta juniorlandslagsspelare i innebandy, Emil Lindberg-Ekberg. ME’s målvakt räddare den men tappar sen oturligt in den. Best Promotion vidare till seminfinal.

KVART: FORSHAGA A – EUROGRAPHIC 2-1

Gamla elitspelare i innebandy ställdes mot fjolårets power cup segrare Eurographic Islanders. Båda lagen skapade chanser men det skulle vara FA som tog ledningen. Trodde man. Målet dömdes bort och det blev mycket diskussion kring det. Minuter senare kunde EI ta ledningen istället. Ett vacker zorromål av Fredrik Persson. Men minuten senare rullade FA upp EI totalt och Pelle Johansson kunde kvittera. Minuter senare höll sig samme Pelle framme och kunde sätta ledningsmålet som senare visade sig bli segermålet. Forshaga Akademin vidare till seminfinal.

KVART: HAMMARÖ TIGERS – MOSSGATAN 0-1

Ett hårt kämpande Hammarö Tigers ställdes mot Mossgatan som vunnit cupen 2 gånger. Matchen började med att MG’s Niclas Edman utvisas efter 46 sekunder. Men 18 sekunder senare åker HT’s Jakob Knape ut. Inget lag gör mål och när HT är fullt manskap tar det 17 sekunder så åker Jakob Knape på ytterligare en 2 minutare. Mossgatans Robert Thellberg kan i power play stänka in 1-0. HT pressar framåt men Niklas Wall står pall för pressen och ser till att Mossgatan går vidare till semifinal.

KVART: GAIF – T RUDSVÄGEN 1-3

GAIF från Hagfors tar emot fjolårstvåan Torpedo Rudsvägen. Markus Persson i GAIF sätter 1-0 efter knappa minuten spelad. Minuten senare avlossar TR’s Andreas Larsson ett tungt men välplacerat skott och utjämnar till 1-1. Spel fram och tillbaka där båda lagen skapade chanser men där TR’s chanser var lite hetare. Såg ut som det hela skulle få avgöras på övertid alternativt straffar. Men i spelminut 14 bryter sig TR’s Christian ”Crippe” Johansson fram och dundrar in 2-1. GAIF plockar målvakten och då kan Johan Persson fastställa slutresultatet till 3-1. Torpedo Rudsvägen vidare till semifinal.

SEMI: B PROMOTION – FORSHAGA A 1-0

Svenska mästarna i korpinnebandy mot före detta svenska mästare och landslagsspelare i licensinnebandy. Tim Eriksson i BP kunde sätta 1-0 efter knappa minuten. Båda lagen skapade många bra och heta chanser men målvakterna gjorde många fina räddningar. Inledningsvis var det BP som förde spelet medans FA fick nöja sig med kontringar.

Forshaga Akademin
Forshaga Akademin.

BP såg lite trötta ut på slutet och med dryga minuten kvar av matchen plockade FA målvakten. Man fick till fint rull på bollen och nu såg det ut som de gamla gubbarna skulle få in en kvittering. BP hängde inte alls med. Men man höll ifrån och vann. Best promotion vidare till final.

SEMI: MOSSGATAN – T RUDSVÄGEN 2-3

Två lag som vet hur man spelare final i denna anrika cup ställdes mot varandra. Spel fram och tillbaka och man fick vänta till 6:e spelminuten innan man fick se ett mål. Och det var TR’s Andreas Larsson som höll sig framme. Men minuten senare kunde MG’s Robin Wall kvittera. Fortsatt spel fram och tillbaka. I tolfte spelminuten stod TR’s Christian ”Crippe” Johansson ren i slottet och satte 2-1. Många trodde nog att det skulle vara segermålet. Men i slutminuterna drar David Jonsson på sig en utvisning och i stundande power play kunde Markus Andersson i Mossgatan kvittera. Nu såg det helt plötsligt ut som det skulle bli förlängning alternativt straffar som fick avgöra. Men med endast 3 sekunder kvar bombare Johan Persson Torpedo Rudsvägen in i finalen.

FINAL: B PROMOTION – T RUDSVÄGEN 1-2

I finalen var det andra förutsättningar. Istället för tidigare 1x15 spelade man 1x20. TR hade adrenalinet uppe och kunde efter knappa 3 minuter ta ledningen genom Johan Persson som har varit stekhet under slutspelet. Spel fram och tillbaka där BP jagade en kvittering. TR fick lägga sig på försvar och kunde i tolfte minuten kontra in 2-0. Målskytt Kristoffer Berglöf. Minuten senare drar samme Berglöf på sig en utvisning och ger BP en gyllene chans till reducering. Men TR håll ifrån. I matchminut 17 skulle en reducering komma genom Tobias Davidsson. Men man kom inte närmare än så. Torpedo lyckades hålla ifrån och ta revansch mot fjolårets andra plats.

Svenska mästarna Best Promotion föll i finalen mot Torpedo Rudsvägen
Svenska mästarna Best Promotion föll i finalen mot Torpedo Rudsvägen.

VINNARE av Power Cup 2015 blev TORPEDO RUDSVÄGEN. Ett storts GRATTIS säger vi i Power Cup ledningen.