Sweden Floorball Cup

SM-kval i Kil 15-16 december.

Kilskorpen står även i år som arrangör som en av åtta kvalturneringar i Korpens nationella innebandycup, Sweden Floorball Cup. I potten ligger titeln som Sveriges bästa korplag i innebandy. Cupen är öppen för alla icke licensierade spelare och finalen går av stapeln i toppmoderna Rosvalla Arena i Nyköping den 19-20 januari.

Sweden Floorball Cup i Kil kommer spelas den 15-16/12. Cupen har begränsat med platser vilket innebär att det gäller att vara på tå och anmäla laget! Vinnarna i kvalspelet i Kil går direkt till finalen i Nyköping. Dessutom lottas ytterligare ett lag till finalen. Alltså har alla en finalchans!

Ifjol var det Whalers som vann kvalet i Kil och TH Unicorn som fick lotten att spela finalen.

Vilka får vara med?

Alla får vara med, så länge du inte spelar licensierat i innebandyförbundets (SIBF) serier. Motionslicens hos SIBF är okej.

Hur långa matcher är det?

Matcherna spelas 2x12 minuter där sista minuten i andra perioden är effektiv tid, i övrigt är det rullande tid som gäller.

Vilka klasser kan vi anmäla oss till?

Det finns en herrklass, en damklass och en mixedklass.

Hur är det med reglerna?

Jo, det är svenska innebandyförbundets regler som gäller, men vissa undantag. Kolla regler här.

Jag vill veta mer!

Kul! Kontakta Jonas så berättar vi mer.
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., Mobil: 070-6969699

Jag är nyfiken vad som händer på de andra kvalorterna!

I så fall rekommenderas turneringens facebooksida. Där läggs bilder ut på alla kvalificerade lag från respektive kvalort.

Det är innebandyfest i höst och vinter då Sweden Floorball Cup spelas på nio orter runt om i Sverige. Cupen är öppen för alla icke licensierade spelare och finalen går av stapeln i Linköping i januari.

Anmäl lag

Anmälan för kvalet i Kil öppnar inom kort på den här sidan. På respektive orts hemsida kan du läsa om hur du gör för att anmäla ert lag.

Kvalorter 2017/2018

Final i Nyköping

Det vinnande lagen i mixed-, dam- och herrklassen och ett lottat lag från varje klass går vidare till finalen som spelas toppmoderna Rosvalla Arena i Nyköping 20-21 januari 2018. En given höjdpunkt för korpinnebandyåret!

Startades 1994

Sweden Floorball cup startade 1994 under namnet Jolly Cup och innebär att korpföreningar anordnar innebandyturneringar för icke licensierade spelare där vinnande lag samt ett lottat lag från varje kvalort går vidare till en nationell final.

Följ hela turnéringen på Facebook.