Resultat i Korpenserien.

HORNETS - SWEDELVE 6-7 (4-4)

Två starka lag från den övre delen av tabellen ställdes mot varandra direkt i återstarten. HOR skapade de första chanserna men det var SWE som tog ledningen efter drygt 2 minuter. HOR fortsatte trampa på och 3 minuter senare hade man vänt till 3-1. Spelmässigt jämt i första där lagen även följdes åt i målprotokollet. Vid ställningen 4-3 och lite mindre än 2 minuter kvar av första fick SWE chansen i PP och där kvitterade man. I andra kändes det som SWE tog över matchen mer och mer men HOR skapade sina chanser. Man fortsatte att följas åt i målprotokollet men SWE kunde till slut vinna med 6-7.

MONSTER E - WHALERS 1-7 (1-5)

WHA öppnade hårt och tog ledningen efter 38 sekunder. Man fortsatte att pressa på och fick med sig en straff. Och den satte man. Men direkt efter tekning reducerade ME till 1-2. Spelmässigt var matchen jämna men det var mycket stolpe ut för ME. Trots att ME skapade sina chanser var WHA som gjorde mål på sina. 1-5 lagom till vilan. I andra var det fortsatt spelmässigt jämt men snålare på målfronten. När slutsignalen ljöd hade WHA gått upp till 1-7.

NÄTMASKARNA – LOKO. V:A ÄMTERVIK 2-6 (0-3)

Redan efter en dryg minut skulle LVÄ få chansen i PP. Med fåtalet sekunder kvar av sitt PP tog man ledningen. Man fortsatte pumpa på och fick även 0-2. Sen kändes det som spelet jämnade ut sig mer och mer men med en liten fördel till LVÄ. När NÄT i slutet av första skulle få chansen i PP så blev det mål. För LVÄ. 0-3 i pausen. LVÄ pumpa på och satte 0-4 tidigt. I mitten av andra skulle NÄT få chansen igen i PP och nu kunde man reducera. Man fortsatte att skapa chanser i NÄT men de där superheta chanserna uteblev. LVÄ kunde hålla ifrån och säsongens första seger efter man avgjort med sitt 2-6 mål.

HEROES - WHALERS 3-6 (1-3)

En spelmässigt jämn match där två målvakter gjorde flera kvalificerade räddningar. WHA hade efter lite mindre än 8 minuter en 0-2 ledning. Båda lagen skapade chanser och med knappt 3 minuter kvar av första satte HER sin reducering. Men innan vilan satte WHA 1-3. Två offensiva lag som bjöd upp till dans. Schysst spel och fina räddningar. Vid ställningen 1-5 reducerade HER till 2-5. Med drygt 4 minuter kvar reducerade man till 3-5 och man gjorde ett försök med att plocka målvakt. Man gjorde inget mål. Istället punkterade WHA med sitt 3-6 i tom kasse.

LELLRÄKAS U - ORTEN 7-3 (3-3)

ORT satte standarden direkt med att göra första målet. Trodde man. Domaren såg inte bollen vända i målet så 0-0 var det fortsatt. Efter dryga 7 minuter var det LU som tog ledningen men ORT kvitterade direkt. Lite senare tog man även ledningen. Spelmässigt jämt i första och med mindre än 2 minuter kvar kvitterade LU för att minuten efter ta ledningen. Men ORT kvitterade omgående till 3-3. I andra var det ställningskrig där ute på banan. Vilket lag skulle ta ledningen? Med knappa 8 minuter kvar vaknade LU till ordentligt och kunde på 6 minuter gå upp till 7-3 som även blev slutresultatet.

TH UNICORN – DEJE O.B. 15-9 (9-3)

THU kom till start med 5 ordinarie och fick låna in 2 gubbar. Samtidigt kom DOB med full styrka. I första perioden var det stundtals spel mot ett mål. DOB skapade några få chanser. THU hade skaffat sig en trygg 9-3 ledning inför andra. I andra hade THU som mest 12-4 men orken började tryta i de stela benen. DOB hämtade upp till 12-8 och det såg lite skakigt ut i THU-lägret. Man orkade hålla ifrån och vann till slut med 15-9.

FRYKSTA BRUINS – #201 2-7 (2-2)

En spelmässigt jämn första perioden där # var laget som tog ledningen. Minuter senare hade FB kvitterat. Båda lagen fortsatte att skapa chanser och # skulle än en gång ta ledningen och FB skulle än en gång kvittera. 2-2 skulle stå sig perioden ut. Tidigt i andra tog # ledningen igen. Lite senare fick # chansen i PP och satte man 2-4. I andra hade # tagit över spelet mer och mer. Man fick utdelning på sina chanser men det fick inte FB. Så efter 40 minuter spel stod det 2-7 till #201.

AP-99 – GH-CANUCKS 4-6 (2-4)

Skulle den fina cupformen hålla i sig för GH? Det skulle vi få svaret på i den här matchen. Tidigt i matchen tog GH ledningen men lite senare kvitterade AP. Båda lagen skapade chanser. Båda lagen skulle få utdelning i första. Lagom till paus hade GH 2-4 med sig. I andra skulle GH få chansen i PP men inget mål. Efter GH gjort 2-5 var det AP’s tur att spela PP men inget mål där heller. GH höll ifrån och vann till slut med 4-6.

TT-TOLITA - NILSBY 3-2 EFTR.FÖRL. (1-1)

Dagens absolut bästa match. Jämnt och hårt men på att schysst sätt. Två offensiva lag som skapade flera chanser. Efter drygt 8 minuter tog NIL ledningen. TT fortsatte att pressa på och man kvitterade. Fortsatt chansrikt i första men 1-1 stod sig till vilan. I andra tog NIL ledningen näst intill omgående. Men TT vek inte ner sig. Man fortsatte att skapa chanser och man fick in en kvittering några minuter senare. Ställningskrig där ute när båda lagen gick för ledningsmålet. Heta till lite mot slutet av matchen men 2-2 stod sig perioden ut. Det hela fick avgöras på övertid. Båda lagen ville vinna men det var TT som satte det avgörande målet.