Resultat i Korpenserien.

ORTEN - NILSBY 2-6 (1-2)

Jämn inledning där båda lagen skapade chanser. NIL skulle ta ledningen men ORT kämpade på. NIL skulle dryga ut innan ORT reducerade. NIL gick till vila med en 1-2 ledning. Tidigt i andra dryga man ut men ORT skulle reducera än en gång. ORT kämpade febrilt för en kvittering men idag ville det sig inte. NIL kunde springa iväg till 2-6 vinst.

MONSTER ENERGY – AP-99 5-4 (2-2)

AP med full styrka i dagens match mot ME. Inledningsvis mycket ME och man tog även ledningen. AP tog sig in i matchen och fick in en kvittering. Den varade inte länge innan ME satte 2-1. Ett par minuter från vilan kvitterade AP och det stod sig perioden ut. Tidigt i andra var det AP som tog ledningen. 2 mål för ME med ett par minuters mellanrum gav dom ledningen åter. Tiden började rinna iväg men man skapade flera bra chanser. Mitt i allt så drar man på sig en utvisning. ME lyckas inte punktera matchen. Med minuten kvar kvitterar AP än en gång. Det såg ut att gå mot förlängning men med halvminuten kvar är AP’s målvakt överspelad och AP-backen väljer att täcka skottet. I målgården. Solklar straff för ME som man sätter. Hård press från AP i slutsekunderna men ME höll ifrån.

HORNETS – FRYKSTA BRUINS 6-9 (2-3)

En jämn första period där bägge lagen följdes åt i målprotokollet. 2-2 efter dryga 7 minuter. HOR skulle få chansen i PP men inget mål. Lite senare skulle FB ta ledningen. I slutminuten av första skulle HOR få chansen igen i PP men inget mål innan vilan. HOR fick starta andra i PP då det återstod 30-talet sekunder. Då kvitterade man. Vid ställningen 4-4 tog FB ledningen och kom in i ett litet stim. 4 minuter senare hade man 4-8. HOR hade spelat nattcup dagen innan och var antagligen lite slitna då man inte kom upp i normal standard. 6-9 till slut till FB.

WHALERS - NÄTMASKARNA 17-2 (9-1)

NÄT chockade alla med att ta ledningen mot WHA. WHA såg lite skakis ut men man skulle ordna upp det. WHA kvitterade och med jämna mellanrum hängde man några baljor. Inför andra hade man 9-1 i ryggen. I andra fortsatte det rulla på för WHA och man gjorde fortsatt mål med jämna mellanrum. NÄT kom upp i några anfall men det ville sig inte. Matchen avslutades som den började. Mål för NÄT. Samma målskytt och samma assist. Men WHA var numret större och vann med 17-2.

TH UNICORN - SWEDELVE 0-9 (0-3)

En hyfsat jämn första period där SWE hade de allra hetaste chanserna. THU hade mycket skott i täck eller utanför. Trots 0-3 i baken för THU fanns fortfarande chansen i andra. I försök att anfall med hela laget blev man lite nakna bakåt och det utnyttjade SWE till fullo. Mot slutet av matchen fanns inte mycket energi kvar i THU. SWE tog ännu en seger när man besegrade regerande mästarna med 0-9.

WHALERS – LOKO. V:A ÄMTERVIK 5-3 (1-2)

LVÄ satte fart direkt och tog ledningen innan minuten var spelad. I första perioden kändes LVÄ som det bättre laget. WHA försökte men det ville sig inte. LVÄ skulle även dryga ut till 0-2. WHA skulle få chansen i PP efter drygt halva perioden och då kunde man reducera. Men lagom till vilan var det LVÄ som ledde med 1-2. Relativt tidigt i andra kunde WHA kvittera. Trots manfall i båda lagen kändes det som ett hyfsat tempo. Efter halva andra hade WHA 4-2 men LVÄ reducerade och gjorde match av det hela. När WHA satte 5-3 så orkade inte LVÄ hämta upp. En kämpaseger för WHA.

DEJE O.B. – TT-TOLITA 1-20 (0-14)

9 sekunder! Det var allt TT behövde för 0-1. Ett av de snabbaste målen i serien. Spel mot ett mål i första och det var ingen tvekan om att TT var ute efter rekord. Lagom till pausen hade man 0-14 med sig. I andra var det målvaktsskifte för DOB. Målproduktionen höll sig nere. DOB skulle få ett tröstmål och det var troligtvis dagens delikatess. TT fortsätter vinna och nu blev det 1-20.

GH-CANUCKS – LELLRÄKAS UNITED 5-13 (2-4)

GH ånga på från start och tog ledningen och man gjorde även 2-0. LU vek sig inte utan man åt sig in i matchen. Halvvägs in i första reducerade man och lite senare kvitterade. Man tog även ledningen och dryga ut till 2-4 som stod sig till vilan. Hyfsat tidigt i andra reducerade GH men man kom inte närmare än så. LU kom in i ett stim där bollarna trillade in mer än vad de räddades. 5-13 till LU efter slutsignalen ljöd.