Resultat i Superligan & Källarn.

SANNERUD ALLSTARS – GH-CANUCKS 3-9 (2-5)

Första matchen för dagen och GH ångar på direkt och sätter 1-0 efter 45 sekunder. SA står emot bra och kommer upp i några enstaka anfall. Efter drygt 6 minuter har GH en 3-0 ledning när man drar på sig en utvisning. Ingen utdelning för SA i PP. Efter 11.14 får SA en straff som man sätter. En gnutta hopp tändes men när GH går upp till 5-1 såg det mörkt ut. SA skulle hinna med att reducera inför andra. GH fortsätter att trumma på i andra men SA börjar skapa mer och mer i sin jakt på att göra mål. Men får även chansen i PP två gånger om men ingen utdelning. GH var vassare i sina avslut och kunde till slut vinna med 9-3.

DRAGONS – BKA ALLSTARS 7-4 (3-2)

Vi fortsätter att hålla oss i källaren när andra matchen drar igång. Jämt spel från bägge lagen men det skulle vara Dragons som tog ledningen. Dryga minuten senare gjorde man 2-0. Spelet från Dragons sida såg stabilt ut medans BKA fick springa och jaga stundtals. Efter drygt 13 minuter skulle man reducera i BKA men minuten senare satte Dragons 3-1. Ett välplacerat skott o bortre krysset efter 17.29 bäddade för ännu en reducering. 3-2 skulle stå sig perioden ut. BKA ökade tempot lite i andra och det bäddade för omgångens mål när bollen gick som på ett snöre a la ryssfemmans klapp-klapp. Men 46 sekunder senare satte Dragons ett psykologiskt viktigt 4-3. BKA repade sig inte efter och fick till slut se sig besegrade med 7-4.

FAGERÅS HEROES – BDS KARLSTAD 10-0 (4-0)

Jämt spel inledningsvis där BDS får chansen i PP efter 1.33. Men ingen utdelning. BDS stod emot bra i första. Innan FH satte 1-0 så var det faktiskt BDS som hade de hetaste chanserna att ta ledningen. Men 7.27 satte FH 1-0 och 7.59 gjorde man 2-0. Men BDS gjorde det bra i första trots att man hade 4-0 i arslet inför andra. FH skruvade upp tempot lite i andra och med det fick man även bollarna att gå in. När slutsignalen gick så fick BDS se sig besegrade med 10-0.

KILTEC – TT-TOLITA 0-5 (0-1)

TT satte fart direkt men hade inledningsvis mycket stolpe ut. Kiltec skapade en del farliga chanser i en jämn tillställning. Men TT skulle så småningom ta ledningen och det efter knappt 17 minuter spelade. 1-0 skulle stå sig perioden ut. Fortsatt jämt spelmässigt i andra men TT skulle göra 2 snabba mål. Kiltec blev lite desperata i sin jakt på att göra mål så det gick i lås för dom istället. TT kunde vinna med 5-0 där resultatet inte speglar matchbilden.

FAGERÅS HEROES – MONSTER ENERGY 4-6 (1-2)

ME satte fart direkt och fick med sig 1-0 efter knappa 2 minuter. Men FH gav sig inte. Man kunde till slut kvittera med ett välplacerat dragskott i krysset. Spelet jämna ut sig mer och mer där båda lagen skapade chanser men det var FH som skulle ha med sig en 2-1 ledning inför andra perioden. ME inledde andra perioden i PP och det tog endast 37 sekunder att kvittera. ME fortsatte att trumma på och satte även 3-2 och 4-2. I mitten av andra skulle FH få chansen i PP och den tog dom till vara på. När ME satte 5-3 såg det mörkt ut men med 50 sekunder kvar reducerade FH. Man chansade genom att plocka målvakten men ME avgjorde med ett sista mål i tom kasse.

HALVARSSONS – E.P.P.P. 5-3 (4-1)

Åter till källaren där Halvarssons hade måstematcher för att ha chansen att lira källarfinal. Halvarssons öppnade starkast och ägde mycket boll inledningsvis. Man fick göra 1-0 och en liten stund senare 2-0. Båda målen satt i varsitt kryss. EPPP försökte men det ville sig inte riktigt. Halvarssons hade efter knappt 13 minuter 4-0 men EPPP skulle sätta en reducering inför andra perioden. EPPP trampade på direkt i andra och tog över mer och mer. Man satte ännu en reducering. Man fortsatte att trampa på och efter exakt 27 minuter satte man 4-3. Nu var det match igen och EPPP kände att de hade en kvittering inom räckhåll. När klockan stod på 38:42 kom det ett mål. Från Halvarssons och det var spiken i kistan. Matchen slutade 5-3 till Halvarssons som tog en viktigt seger.

AP-99 - NILSBY 5-2 (3-2)

AP var inte med från start och efter 1.28 hade Nilsby en 2-0 ledning. Men AP kom in i det mer och mer. Efter 3 minuter reducerade man. Det var ett högt tempo i matchen vilket passar bägge lagen som har fartfyllda spelare. Efter drygt 17 minuter kom kvitteringen som AP jagade. Strax innan periodvilan satte man även 3-2. I andra var det nu Nilsby som fick jaga kvittering. Chanser fanns men bollen ville inte in. Istället var det AP som gjorde 4-2. Nilsby satsade mer och mer framåt vilket gjorde att man blottade sig bakåt men som tur är har man en fenomenal målvakt. Tyvär räckte det inte idag när AP vann med 5-2.

HALVARSSONS – TS GRÄVARN 6-7 (4-4)

Sista matchen för dagen och en måste match för Halvarssons i sin jakt på källarfinalen. Och det började bra. Man fick 1-0 efter drygt 2 minuter spelade. Men några minuter senare kvitterade TS. Men Halvarssons skulle återta ledningen för att sedan gå upp till 4-2. I slutet av perioden var det heta känslor och mycket utvisningar. Man fick spela 3v3 i slutet. Ett koncept som passade TS ypperligt. Man gjorde 2 mål och kvitterade därmed i matchen inför andra. TS trumma på i andra och gick upp till 7-4 på 6 minuter. Det såg mörkt ut för Halvarssons men man åt sig in i matchen igen. Efter drygt 33 minuter reducerade man och efter 38.19 reducerade man igen. TS var lite skakis nu. Halvarssons skulle få chansen till kvittering men då låser målvakten i TS bollen i armhålan. TS höll ifrån och vann med 7-6. Halvarssons chanser till källarfinal är nu väldigt långt borta.

VÄRT ATT NOTERA

1. I matchen Sannerud Allstars – GH-Canucks står GH’s målvakt för dagen, Patrik Eriksson för årets räddning när han totalt bortfintade slänger ut handen så långt det går och räddar på mållinjen.
2. BKA kvitterar till 3-3 i matchen mot Dragons. Målet, signerat Anders Sundholm efter pass från Mikael Vålemar är omgångens mål.
3. Monster Energys Henric Höglund är inblandad i 5 av Monsters 6 mål.
4. Inför matchen Halvarssons – TS Grävarn skryter TS spelare Jonas ”Gson” Gustavsson om att han aldrig blir utvisad. Han drar på sig 5 minuter för hårt spel. Karma.