Innebandy - Kilskorpen.se

Resultat i Superligan & Källarn.

BKA ALLSTARS – HIMLABACKEN CRUZADERS 8-11 (5-3)

Första matchen för i år. HC hade revansch att ta ut efter att BKA vann i höstas med 3-2. HC kom till match med 5 gubbar och målvakt medans BKA var 2 kedjor. HC fick bestämma tempo och det var något som passade laget. HC tog ledningen men BKA kvittera. HC tog ledningen igen men BKA kvittera igen. BKA trumma på och gick upp till 4-2 innan HC kvittera. Några minuter innan periovilan satte BKA 5-3 men HC var fortfarande med i matchen. I andra kändes det som HC drog upp tempot. Man gick från underläge 5-3 till ledning 5-8. En ledning man inte tappade. Tiden rann iväg för ett vilt jagande BKA men HC gick segrande ur striden med 11-8. Grattis Himlabacken till era 3 första poäng i Kilskorpen.

FAGERÅS HEROES - WHALERS 7-8 EFTR.FÖRL. (0-4)

Två lag som gick igenom sina respektive serier obesegrade i höstas. Hur skulle detta sluta? Spel fram och tillbaka i första perioden. FH fick inte till några superheta avslut. Whalers var lite hetare och kunde inför periodvilan ha en stabil 4-0 ledning. Tidigt i andra satte FH en reducering och knappt 2 minuter senare kom ännu en reducering. Whalers trumma på och kunde sätte 2 baljor men FH satte en reducering. Drygt halvvägs in i andra satte Whalers 7-3 och det såg mörkt ut för FH. Med 4 och en halv minut kvar av matchen drar FH på sig en utvisning. I det efterföljande box play spelet sätter FH en reducering och lite senare får man en straff, som även den sitter. 5-7 stod det nu och det var spänning i matchen. 39:13 stod uret på när ytterligare en reducering kom. FH pressa på direkt efter tekning och får en avvaktande utvisning med sig. Då sätter man kvitteringen. 7-7 och vilda protester i Whalers om allt möjligt för att få målet bortdömt. Matchen fick avgöras i förlängning där Whalers satte segermålet med 26 sekunder kvar.

MONSTER ENERGY - KILTEC 11-3 (5-1)

ME satte fart direkt och sprang åttor runt Kiltec spelarna som inte var med alls. Efter 10 minuter hade man en 4-0 ledning. En indianare från ME backen bäddade för en reducering och Kiltec kände att man var på gång. Men ME ville annat och satte 1 kasse till innan vilan. ME satte samma fart i andra och kunde sätta 2 snabba. ME var mycket vassare och mycket bättre och kunde till slut vinna med 11-3. Kiltec kommer dock igen det lovar man.

FAGERÅS HEROES – TT-TOLITA 8-3 (3-0)

FH fick chans direkt att gå upp i serieledning när man spelade sin andra match för dagen. Spel fram och tillbaka där båda lagen skapade chanser. Efter 14.20 kom första målet och det var FH som gjorde det. Innan perioden var över hade man även gjort 2-0 och 3-0. Tidigt i andra satte FH 4-0. TT fortsatte trumma på och skapa chanser. Till slut fick man in en reducering men kort därefter satte FH 5-1. FH kunde kontrollera matchen och man vann till slut med 8-3.

DRAGONS – E.P.P.P. 1-6 (1-2)

Spel fram och tillbaka från bägge lagen där inget lag riktigt skapade någon het chans. En jämn första period som gick i ett tröttsamt tempo. EPPP skulle ta ledningen efter dryga 7 minuter. Dragons fortsatte trumma på och fick så småningom in en kvittering. Drygt 2 minuter senare hade EPPP återtagit ledningen. 1-2 stod sig perioden ut. I andra höjde EPPP tempot ett snäpp och kunde föra spelet stundtals. Dragons med sina 5 utespelare orkade inte med och fick se sig besegrade med 6-1.

AP-99 – GULE BLÄND 3-5 (0-1)

Chans till revansch för GB när AP vann förra mötet i höstas med 9-2. En bra match som gick i ett högt tempo där båda lagen skapade chanser. I slutet av första drog GB på sig en utvisning. I efterföljande box play tog man ledningen. 1-0 till GB inför andra. Fortsatt spel fram och tillbaka där båda målvakterna storspela. GB dryga ut men minuten senare var det reducerat. Så fortsatte det sen. GB var strået vassare denna gången och vann med 5-3.

SANNERUD ALLSTARS - HALVARSSONS 10-3 (4-1)

Inledningsvis skapade båda lagen chanser men när SA började rulla boll hängde inte Halvarssons med. Stundtals hade SA lekstuga och hade efter dryga 16 minuter en 4-0 ledning innan Halvarssons kunde reducera. 1-4 stod sig perioden ut. Tidigt i andra satte SA 5-1 och så fortsatte det. SA hade som sagt lekstuga och kunde till slut vinna komfortabelt med 10-3.

NILSBY – GULE BLÄND 5-4 (2-1)

En match som gick i högt tempo där båda lagen skapade chanser. Det var mållöst länge innan något lag hittade nätmaskorna bakom målvakten. Och det var Nilsby som skulle ta ledningen för att senare dryga ut. Men strax innan periodvilan satte GB en reducering. I andra kunde Nilsby, relativt tidigt sätta 3-1 men en reducering skulle komma kort där efter. Nilsby trumma på och gick upp till 5-2 och det såg stabilt ut. Men det kändes som man slappnade av och gav GB utrymmen för att skapa chanser. Man fick in en reducering och man fortsatte jaga. En reducering till kom och det var spännande. Nilsby lyckades hålla ifrån den massiva anstormningen från GB. 5-4 till Nilsby.

VÄRT ATT NOTERA

1. Himlabacken Cruzaders tog sina 3 första poäng. Grattis.
2. Fagerås Heroes låg under med 7-3 mot Whalers men 4 och en halv minut kvar. Man lyckas till slut kvittera och ta matchen till förlängning. Strongt gjort.
3. Gule Bländs målvakt Niclas Gustafsson var grym i målet och stod för många grymt snygga räddningar.