Resultat i Väst & Öst.

Himlabacken C - BKA Allstars 2-3 (1-1)

Årets premiär match i Kilskorpen 2015 Matchen började lite trevande och lagen är ju liksom lite ovana. Wadell legenden ger sitt BKA ledning men detta kvitteras senare av Lindhe. 1-1 i halvlek och sedan är det jämnt spel tills sista effektiva minuterna som vi i Kilskorpen kör med för då hettade det till. 2-2 kvittering för Himlabacken av Thodal och vild glädje men direkt efter tekning så tar BKA ledningen igen av Harry som sätter segermålet 3-2 till BKA.

BDS Karlstad - Nilsby 1-6 (0-2)

Premiär matchen i Öst denna dag. BDS som normalt brukar vara massa folk kom bara med 6 man mot ett taggat Nilsby som var hela 12 man. Första målet kom på en snygg straff (se bilderna på vår facebooksida) av Ström. Nilsby ökade på sin ledning till 0-2 innan paus. Flera utvisningar i denna match var ett tecken på att BDS inte riktigt hängde med i Nilsby´s svängar. Hoppet tändes när BDS legenden Thomas sköt in 1-2 reduceringen och laget fick ny energi. Nilsby gjorde även 1-3 och 1-4 när en märklig situation uppstod då domaren blåste mål på en lurig situation (se klippet på YouTube.), Nilsby kom 2 mot 1 och sköt snabbt under en täckande målis i BDS. Det luriga var att inte droppnätet rörde sig men domaren reagerade på känslan av spelarnas reaktioner då BDS-backen gav upp och slutade spela samt att Nilsbylirarna som gjorde målet och assist jublade. Händelsen hade nog slutat där om inte en BDS spelare som inte ens såg situationen skulle "tycka lite väl mycket". Domaren fick säga ett par väl valda till den dåliga förloraren men sedan kunde Nislby göra ett par mål till och vinna enkelt med 1-6.

Monster Energy - Whalers 4-8 (1-3)

Fjolårsmästarna mot nykomlingarna!. Matchen var redan upphajpad rejält innan den ens hade börjat via sociala medier men nu till matchen. Monster fick en drömstart då Edberg hittade "göbb-hörnet" redan efter 1 minut men Whalers lät sig inte nedtryckas för det. Kvitteringen kom efter 7 minuter av Lindberg. i nästa minut small det igen då Häggeborn fick gå helt solo runt kassen och skjuta Whalers till en 1-2 ledning. Dålig försvarsjobb av Monster kan man lätt säga och inte nog med det så stog alla och tittade på när Håvström smällde in 1-3 lite väl billigt. Att man sedan bjöd på en indian till Whalers 1-4 så var regerande mästarna nere i mental brygga. Whalers spelade ut hela sitt register och segern var aldrig hotad. 8-4 till nykomlingarna var helt rättvist. Kul att matchen gick i högt tempo och inga utvisningar behövdes i denna match när Mr. Norberg skötte pipan.

TT-Tolita - TS Grävaren 7-2 (1-1)

Fjolårets överraskning TS Grävaren hade TT-tolita i sin premiär. Match lirades i bra och högt tempo i period 1 då lagen följdes åt i mål protokollet. Har inte megakontroll då undertecknad var på Podcastintervju men TS Grävaren såg lite trött körda ut i period 2. TT-Tolita hade då spelövertaget men TS Målisen var omutbar i kassen. Matchen slutade 7-2 och det var ett par mål mera än vad matchbilden visade dock. TT-Tolita är att se upp med i år.

E.P.P.P - Whalers 5-15 (2-7)

EPPP fick inte den drömstart man hade kanske hoppas på mot Whalers som körde sin 2a match fördagen då laget vill ha dubbelmatcher. 5-15 var kanske kattens lek med musen så att säga. Lundberg - Larsson - Malmborg hade stor lycka till lagets seger. Fallgren o E.P.P.P målet gjorde ett par rejäla TV Räddningar. Whalers är ett lag som kommer sälja sig dyrt för att slå i år.

Dragons - Halvarssons 0-14 (?-?)

Taggade Halvarssons utan sin Kapten fick en drömstart då drakarna kom med manfall till sin seriepremiär. Så länge Dragons orkade var det jämnt spel men att spela utan avbytare är inte att rekommendera i Kilskorpen i år. Antonov var riktigt het idag och sköt sig in på Skytteligan direkt.

AP99 - Gule Blend 9-2 (4-1)

Återigen ett nytt lag i Kilskorpen - Gule Blend som innehöll ett gäng unga killar som skulle försöka sig på att slå dom rutinerade killarna i AP99. Det visade sig att dom rutinerade var ett strå vassare denna dag. Matchen blev en kamp där bägge lagens målvakter storspelade. Matchen fick en svängig karaktär med en del tuffa kamper som resulterade i en del utvisningar som blev lite kostsamma. Det var mkt folk i bägge lagen så tempot var högt och bra. AP99 blev vinnare denna dag då Gule Blend inte såg så sammansvetsade i lagen än. Vårat tips är att skaffa en tränings tid så blir det andra bullar sen :)/p>

Sannerud Allstars - Halvarssons 5-6 (3-1)

Nykomponerade Sannerud Allstars med en hel legend kedja från gamla Örrby ( Melande - Johansson - Andersson ) med i laget skulle bli intressant att kolla på i år. Halvarssons var inte riktigt på tå när matchen startade så Sannerud kunde ta ledningen direkt efter att Örrby linen presenterat sig. matchen var en kamp hela matchen och bra chanser men bägge målvakterna var på tå. Vi hoppar direkt till matchens sista effektiva minuter där allt skulle avgöras. Sannerud i ledning och Antonov för Halvarssons lyckas fiska upp en retur till 5-5. Nu stod matchen och vägde rejält och spelet var avvaktande. Sannerudsbacken hade bollen i hörnet och blev uppvaktad och slängde iväg bollen i panik dock framför sitt eget mål där återigen Antonov stod rätt och klippte in matchens sista mål till 5-6 Halvarssons. Surt för Sannerud som minst var värda 1 poäng men det kostar att göra misstag i Kilskorpen.